Femara и цена: Какво трябва да знаете

Femara (летрозол) е лекарство, отпускано с рецепта, използвано за лечение на някои видове рак на гърдата. Цената на Femara може да зависи от фактори като Вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Фемара се използва за лечение на рак на гърдата при възрастни жени*, които са преминали през менопауза.

По-конкретно, той се използва като:

 • адювантно лечение на ранен рак на гърдата с позитивен за хормонални рецептори (HR+).

 • адювантно лечение на ранен рак на гърдата при тези, които са получавали лечение с тамоксифен (Nolvadex, Soltamox)
 • първият или вторият тип лечение за напреднал рак на гърдата, който е HR+ или с неизвестен статус

Femara се предлага като перорална таблетка. Съдържа активната съставка летрозол. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

За повече подробности относно Femara вижте тази задълбочена статия.

* В тази статия използваме термина „женски“, за да обозначим нечий пол, определен при раждането. За информация относно разликата между пол и пол вижте тази статия.

Колко струва Femara?

Цената, която плащате за Femara, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие (ако имате такова) и аптеката, която използвате. За да разберете колко ще платите за Femara, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Femara. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Femara по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Femara изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Femara изисква предварително разрешение.

Femara предлага ли се като генерично лекарство?

Femara се предлага като генерично лекарство летрозол. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

За да разберете как се сравняват разходите за Фемара и летрозол, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан Фемара и се интересувате да приемате летрозол вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Femara дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на Femara, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Femara. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Femara. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на Femara?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Femara или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Програма за онкологична помощ за пациенти сега (PANO).
 • Универсална програма за доплащане по онкология на Novartis
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и Femara

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Femara и цената.

Каква е цената на Femara без застраховка срещу със застраховка?

Цената на Femara без застраховка в сравнение със застраховка може да варира в зависимост от няколко фактора.

Някои фактори, които могат да повлияят на цената на Femara без застраховка, включват:

 • вашия план за лечение и дозировката на лекарството
 • аптеката, която използвате
 • количеството, което ви е предписано (като 30-дневна или 90-дневна доставка)
 • всички програми за спестяване на разходи, които кандидатствате и отговаряте на изискванията

Същите фактори влияят върху цената на лекарството, ако плащате чрез застраховка. Но освен това разходите ви със застраховка може да зависят от:

 • предимствата на вашия индивидуален план
 • всякакви изисквания за предварително разрешение за вашия план

За да научите повече за вашите разходи със и без застраховка, консултирайте се с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Независимо дали имате застраховка или не, можете да посетите Optum Perks*, за да получите прогнозни цени за Femara, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Femara покрива ли се от Medicare?

Възможно е. За да разберете дали вашият план Medicare покрива разходите за Femara, обадете се на вашия доставчик на плана. Предлагат се много различни видове планове на Medicare и вашите разходи и покритие зависят от ползите от вашия индивидуален план.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие Femara.

Можете също така да попитате Вашия лекар за цената на Femara, ако имате Medicare.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Фемара, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Femara.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете, включват:

 • Цената ми за Femara базирана ли е на моята доза от лекарството?
 • Отговарям ли на условията за спестяване на разходи на Femara, ако имам Medicare?
 • Има ли други, по-евтини опции за лечение на моето състояние, ако не мога да си позволя Femara?

За да научите повече за Femara, вижте тези статии:

 • Всичко за Femara
 • Всичко за дозировката на Femara
 • Странични ефекти на Femara: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss