Колко струва премахването на паякообразна вена?

Склеротерапията и лазерното лечение са два от най-често срещаните начини за лечение на паяжини. Склеротерапията обикновено струва по-малко от лазерното лечение на сесия, но общите разходи могат да варират значително.

Двете най-често срещани лечения за паяжини са склеротерапията и лазерната терапия.

Склеротерапията е най-разпространеният метод за лечение на паяжини. Това е минимално инвазивен метод, при който разтвор се инжектира в засегнатите вени. Следващият разпространен метод е лазерното лечение. В Съединените щати една сесия на склеротерапия или лазерно лечение струва от 300 до 400 долара.

Докато склеротерапията се счита за по-евтина от лазерното лечение, общите разходи могат да варират в широки граници в зависимост от размера на вашите паяжини и тяхното местоположение.

Ето какво трябва да знаете за плащането на лечение за премахване на паякообразни вени.

Каква е средната цена?

Според данни на Американското дружество на пластичните хирурзи средната цена на склеротерапията е около 413 долара на сесия. Средната цена на сесия с лазерно лечение е около $312. Тези цифри не включват разходи, свързани с анестезия, съоръжения и други такси на хирурга.

Колко сесии ще ми трябват?

За повечето паякообразни вени можете да очаквате да имате нужда от поне няколко сесии склеротерапия или лазерно лечение, за да изчезнат.

Точният брой необходими сесии зависи от размера на паякообразната вена и доколко е разпространена. По-малките и по-деликатни вени, особено тези по лицето, може да изискват само една или две сесии. По-големите вени може да се нуждаят от четири или повече сесии на склеротерапия или лазерно лечение.

Говорете с вашия медицински специалист, за да получите оценка колко сесии на склеротерапия или лазерно лечение вероятно ще ви трябват. Не забравяйте, че тази оценка може да се промени в зависимост от това как вашите паяжини вени реагират на първото лечение.

Застраховката ще го покрие ли?

Премахването на паякообразни вени е козметичен проблем, така че вашата застраховка вероятно няма да го покрие.

Ако вените са достатъчно големи, за да се считат за разширени вени, те могат да представляват потенциален здравословен проблем. В този случай вашата застраховка може да предложи пълно или частично покритие.

Мога ли да ги премахна сам?

Въпреки че интернет е пълен с домашни средства за лечение на паяжини, от ябълков оцет до ексфолианти от кафе, няма доказателства, че тези подходи са ефективни за премахване на паяжини.

Има и множество устройства за лазерно лечение у дома, които можете да закупите. Повечето от тях са насочени към лазерна епилация, бръчки, акне и хиперпигментация.

Но тези домашни устройства не са толкова мощни, колкото тези, използвани от здравните специалисти. Докато някои хора съобщават, че са забелязали леко подобрение във външния вид на малки паяжини след използване на тези устройства, те няма да направят много за по-големи паяжини.

Ако се опитате да премахнете паякообразната вена у дома с някое от тези устройства, не забравяйте внимателно да следвате инструкциите на производителя, за да избегнете усложнения като изгаряния, подуване или обезцветяване.

Долния ред

Средно отстраняването на паяжини струва от 300 до 400 долара на сесия. Може да очаквате да имате нужда от една до четири сесии склеротерапия или една до шест сесии лазерно лечение, за да премахнете напълно паякообразните вени. Имайте предвид, че по-големите вени може да изискват допълнителни сесии.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss