Leqvio и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на висок холестерол, може да искате да научите повече за Leqvio (inclisiran).

Leqvio е лекарство с рецепта, което се използва за намаляване на нивата на липопротеините с ниска плътност (LDL) холестерол при възрастни с:

 • хетерозиготна фамилна хиперхолестеролемия
 • атеросклеротично сърдечно-съдово заболяване

Leqvio се предписва заедно с балансирана диета и статин, като аторвастатин (Lipitor) или розувастатин (Crestor).

Leqvio се предлага като течен разтвор, който се прилага като инжекция под кожата. Ще получите дози Leqvio в кабинета на Вашия лекар.

Продължете да четете за подробности относно Leqvio и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно Leqvio вижте тази задълбочена статия.

Колко струва Leqvio?

Цената, която плащате за Leqvio, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате. Това също ще зависи от това колко трябва да платите за посещение в кабинета на Вашия лекар, за да получите Leqvio.

За да разберете колко ще платите за Leqvio, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Leqvio. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Leqvio по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Leqvio изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Leqvio изисква предварително разрешение.

Предлага ли се Leqvio като генеричен продукт?

Leqvio идва само като марково лекарство. В момента не се предлага в обща версия. Генеричното лекарство е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Мога ли да получа помощ за плащане на Leqvio?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Leqvio или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Програма за съвместно заплащане на Leqvio
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Leqvio, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Leqvio.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Каква е годишната цена на Leqvio?
 • Трябва ли да взема Leqvio от специализирана аптека, за да бъде покрит?
 • Ще има ли скоро по-евтин генеричен продукт на Leqvio?
 • Ако не мога да си позволя Leqvio, кои други лекарства мога да взема вместо това?

За да научите повече за Leqvio, вижте тези статии:

 • Всичко за Leqvio
 • Подробности за дозировката на Leqvio

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss