Cost Plus Drugs срещу Optum Rx: Сравнение на две популярни онлайн аптеки за рецепти с отстъпка

мъж, който седи пред компютъра си и поръчва рецепти чрез онлайн аптека
Getty Images/blackCAT

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да получим малка комисионна или друга осезаема полза. Optum Rx и Healthline са собственост на RVO Health. Ето нашия процес.

Цената на лекарствата с рецепта се увеличи значително през последните години. Според Службата за здравна политика на САЩ цените на някои лекарства са се увеличили с над 20 000 долара само през 2022 г. Между 2021 г. и 2022 г. цените на 1216 лекарства, отпускани с рецепта, са се повишили средно с 31,6%.

Излишно е да казвам, че лекарствата с рецепта са скъпи. Влезте в онлайн аптеката.

Не е изненада, че нарастването на разходите за лекарства с рецепта корелира с нарастването на онлайн аптеките – като GoodRx, Optum Rx и Cost Plus Drugs – които предлагат лекарства на по-ниска цена.

Тъй като онлайн търговците на дребно на лекарства нямат същите оперативни разходи като физическите магазини, те могат да предоставят големи отстъпки на клиентите. Те също така предлагат важни предимства като поверителност и доставка направо до вашата врата.

Как се сравняват тези онлайн аптеки? По-долу разглеждаме по-подробно Optum Rx и Cost Plus Drugs, две популярни онлайн аптеки, които може да помислите за рецепти.

Ето как се подреждат.

Едно бързо сравнение

Optum Rx Цена плюс лекарства
Напомняния за повторна поръчка на лекарства да да
Свързани аптеки 64 000+ аптеки за търговия на дребно са в мрежата на Optum Rx партньорство с аптека Truepill
Приема ли застраховка? да приема само застраховка от избрани планове, включително Capital Blue Cross и Rightway
Доставка безплатна стандартна доставка $5 стандартна доставка
Разходи за лекарства не споменава изрично предлаганите отстъпки, но твърди, че предлага лекарства на достъпна цена твърди, че договаря по-ниски цени и изисква от клиентите да плащат само 15% надценка

Преглед на Optum Rx

Optum, първоначално основана през 2011 г., е дъщерно дружество на UnitedHealth Group. През 2023 г. Optum и Healthline станаха част от съвместната компания RVO Health.

Optum Rx е услугата за онлайн аптеки на Optum, която си партнира с хиляди аптеки, за да донесе удобни доставки на лекарства направо до вашия дом.

Услугата позволява на клиентите да сравняват цените на лекарствата с рецепта и да управляват своите лекарства онлайн. Марката също има удобен инструмент за напомняне за презареждане, който да ви помогне да запомните да попълните рецепта.

Разходите за лекарства с рецепта зависят от конкретното лекарство, независимо дали е търговска марка или генерично лекарство и дали вашата застраховка предлага покритие.

Стандартната доставка с Optum Rx е безплатна, но ако имате нужда от лекарствата си по-бързо, можете да платите $6 за експресна двудневна доставка или $12,50 за нощна доставка.

Можете също така да управлявате своите предписания Optum Rx, като използвате мобилното приложение на марката.

За да се регистрирате с Optum Rx, имате нужда от лична карта на член от вашата частна застраховка или план Medicare. Можете да се регистрирате като физическо лице или болногледач.

Професионалисти

 • удобна доставка до вашия дом
 • безплатна стандартна доставка
 • управление на лекарства чрез уебсайта или мобилното приложение
 • широка мрежа от партньорски аптеки

минуси

 • не можете да определите ценообразуване, докато не се регистрирате за услугата
 • изисква лична карта на член, така че изглежда, че не можете да се регистрирате без застраховка
 • стандартната доставка може да отнеме до 10 работни дни
Започнете с Optum Rx

Преглед на Cost Plus Drugs

Cost Plus Drugs е ​​сравнително нова онлайн аптека, основана от Алекс Ошмянски и инвеститора Марк Кюбан през 2015 г. Мисията на компанията е да предлага спестявания на лекарства с рецепта директно на потребителите чрез преговори директно с производителите на лекарства.

Според компанията клиентите ще плащат най-много 15% надценка върху цената на производителя. Повечето лекарства се предлагат само в генерична форма, което помага да се поддържат цените ниски.

Cost Plus Drugs приема застраховка само от шепа застрахователни компании, включително Capital Blue Cross и Rightway. Въпреки това има планове за разширяване на броя на приетите застрахователни планове в бъдеще.

Цената зависи от лекарството и Cost Plus Drugs предлага удобен инструмент за търсене, така че хората да могат лесно да намерят ценообразуването за своите специфични лекарства.

Например, според Cost Plug Drugs, генеричната форма на Zomig, золмитриптан, лекарство, което хората приемат за предотвратяване на пристъпи на мигрена, струва $6,73 за 3 таблетки към момента на публикуване, в сравнение с типичната цена на дребно от $120,32.

Подобно на Optum Rx, можете да управлявате рецептите си онлайн и да получавате напомняния за презареждане.

Записването за Cost Plus Drugs е ​​сравнително лесно, тъй като не се нуждаете от застраховка, за да започнете. Стандартната доставка струва $5. Можете да платите $15 за експресна доставка в континенталната част на Съединените щати или $25 за Аляска и Хавай.

Професионалисти

 • не се изисква застраховка за записване
 • прозрачно ценообразуване
 • удобна доставка до вашия дом

минуси

 • стандартната доставка не е безплатна
 • експресната доставка е по-скъпа
 • приема само някои застрахователни планове
Започнете с Cost Plus Drugs

Отзиви и репутация

Сега, след като обобщихме основните положения за всяка марка, нека да разберем какво мислят клиентите.

Optum Rx в момента не е оценен на уебсайта на Better Business Bureau (BBB). Многото оплаквания, изброени в BBB, се отнасят предимно до лошо обслужване на клиентите и ненавременно получаване на лекарства.

Оценката на ConsumerAffairs за Optum Rx е 3,8 от 5 звезди, събрана от повече от 740 оценки към момента на публикуване. Положителните отзиви са възторжени за удобната доставка до дома и лесното зареждане. Отрицателните отзиви подчертават проблемите с уебсайта и обслужването на клиентите.

Малко по-трудно е да намерите клиентски отзиви за Cost Plus Drugs. Към момента на публикуване аптеката има рейтинг B на уебсайта на BBB и среден рейтинг 2 от 5 звезди с 13 отзива.

Един клиент отбелязва, че започването с услугата за доставка е минало добре, но получаването на презареждане е изпитание. Други казват, че доставката е много бавна и наличието на лекарства е лошо.

Често задавани въпроси относно лекарствата Optum Rx и Cost Plus

Едно и също нещо ли са GoodRx, Optum Rx и Cost Plus Drugs?

Всяка от тези компании предлага подобни услуги, но те не са една и съща компания. Ползите и услугите може да се различават при различните марки.

С коя аптека е свързан Optum Rx?

Когато се регистрирате с Optum Rx, можете да проверите уебсайта за списък с партньорски аптеки във вашия район. Компанията твърди, че си партнира с повече от 64 000 аптеки.

Коя е компанията майка на Optum Rx?

UnitedHealth Group Inc. е компанията майка на Optum Rx. Но през 2023 г. Optum Rx стана част от съвместното предприятие на UnitedHealth Group с Red Ventures, RVO Health. Healthline също е част от тази нова компания.

Как Cost Plus Drugs е ​​толкова евтин?

Подобно на други онлайн аптеки, Cost Plus Drugs няма физически местоположения, така че нямат същите оперативни разходи като традиционната аптека.

Освен това Cost Plus Drugs твърди, че работи директно с производителите на лекарства, за да предложи по-ниски цени на лекарствата на потребителите. Компанията твърди, че повишава цените най-много с 15%.

Кои застрахователни компании използват Optum Rx?

Много застрахователни компании, включително Anthem Blue Cross, UnitedHealthcare и PERS, предлагат услуги чрез Optum Rx.

Независимо дали приемате няколко лекарства или трябва да изпълните една рецепта, онлайн аптеката предлага удобен, спестяващ време начин за управление на вашите лекарства.

Получаването на рецепти, доставени направо до вратата ви, може да направи живота малко по-лесен. Но тъй като непрекъснато се появяват нови услуги, може да е трудно да разберете коя да изберете. Както Optum Rx, така и Cost Plus Drugs предлагат дискретно управление и доставка на лекарства. Но едното по-добро ли е от другото?

Cost Plus Drugs е ​​добър вариант, ако нямате застраховка, но искате да спестите пари от цената на лекарствата, отпускани с рецепта.

Optum Rx може да е по-подходящ, ако имате застраховка и вече имате любима аптека. И двете услуги обаче имат своите недостатъци, включително отрицателни отзиви от клиенти относно времето за изчакване и качеството на обслужването на клиентите.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss