BEAM’s Black Peer Support and Community Care Grants

MStudioImages/Гети изображения

Според Black Emotional and Mental Health Collective (BEAM), лечението е наше рождено право.

Но чернокожите хора често се сблъскват с предизвикателства, когато се опитват да получат достъп до устойчиво здравеопазване за нашите емоционални и умствени нужди. Част от подхода на BEAM за справяне с тези усложнения включва признаването на нашите корени.

Това включва въпроси като мизогиноир – дискриминация, специфична за чернокожите жени въз основа на пол и раса – икономическо неравенство, различия в съдебната система, насилие от интимен партньор, трансфобия, хомофобия, расизъм и други.

BEAM съсредоточава работата си около рамка за лечебно правосъдие, за да се справи с тези дългогодишни проблеми. Тези усилия включват обучение, застъпничество и финансова подкрепа за тези, които извършват работа по правосъдие за изцеление, фокусирана върху чернокожите.

Един пример за последното е създаването на техните Black Peer Support и Community Care Grants, създадени в партньорство с Healthline Media.

Какво представляват Black Peer Support и Community Care Grants?

Според BEAM тези възможности за безвъзмездни средства са създадени, за да повишат и осигурят ресурси за ръководена от чернокожи партньорска подкрепа и здравни проекти в общността, които са насочени към чернокожи хора, живеещи в беда или с психични заболявания.

Това финансиране може да се използва за обща оперативна подкрепа за създаване или поддържане на инициативи или програми, съсредоточени около благосъстоянието на чернокожите, лечението и социалната подкрепа.

Приложенията бяха отворени за хора в рамките на пространствата за здраве и лечение, включително ръководени от чернокожи и фокусирани:

  • физически лица или малки организации с нестопанска цел, които поддържат уелнес кръгове
  • колективи за правосъдие за хора с увреждания
  • терапевти или уелнес фасилитатори, надяващи се да поддържат съществуващите групи за подкрепа

Кои са стипендиантите?

Процесът на кандидатстване за безвъзмездни средства приключи през ноември миналата година. С над 200 заявления и толкова голяма работа по изцеление, извършвана в цялата страна, BEAM сподели, че им е било трудно да решат кои програми да изберат.

След период на прегледи на кандидатури и разговори, BEAM избра своите победители:

  • Балет след мрака
  • Група за умения за диалектическа поведенческа терапия (DBT) за черни жени
  • Проект Q

По различни начини всеки от носителите на безвъзмездни средства се фокусира върху емоционалното и психическо здраве на чернокожите. За да подпомогнат текущата им работа за емоционалното здраве на чернокожите, всеки от тримата получатели на субсидии получи $10 000.

Прочетете, за да научите повече за всеки от наградените и работата, която нашето партньорство подкрепя.

Балет след мрака

Ballet After Dark (BAD) е организация с нестопанска цел в Балтимор, Мериленд, ръководена от класически обучен балетист Tyde-Courtney Edwards.

Самата тя оцеляла от насилие, Едуардс създаде пространство за овластяване за чернокожи жени и момичета, които са преживели травма, осигурявайки ресурси чрез движение.

BAD помага на оцелелите да „преработят, възстановят и върнат живота си“ след травма и вярва, че „…общността е най-въздействащият актив за изцеление и най-голямата заплаха за насилника.“

Използвайки холистични методи и соматични интервенции като танцова терапия за създаване на учебни програми, BAD казва, че целта му е да създаде общност от оцелели. Това се прави чрез програми като класове по танци, информирани за травми, терапия за психично здраве, семинари за финансова грамотност, семинари за самозащита и обучение за застъпничество.

От тази година кохортата за танцова терапия на BAD е предоставила ресурси на над 400 младежи и жени в град Балтимор.

Можете да следите част от работата на Ballet After Dark чрез техния Instagram.

Група за умения за диалектична поведенческа терапия (DBT) за черни жени

Водени от Clerrisa Cooper, LPC, NDBT, и Winter Foddrell, LPC, от North Atlanta DBT, вторият награден е DBT Skills Group за черни жени.

Диалектическата поведенческа терапия (DBT) е терапевтична интервенция, често използвана за хора с разстройства на личността, която се фокусира върху подпомагането на хората да научат умения за справяне и живот, което в идеалния случай води до подобрена реализация и самосъзнание.

Според техния сайт, работата на Купър с нейните клиенти е информирана от черните феминистки рамки и рамки за лечебно правосъдие, както и от желанието DBT да бъде достъпен за хора, които живеят в пресечните точки на BIPOC и LGBTQ+.

Освен това, подобно на Балет след мрака, Купър се насочва към работата с травми, насочвайки се към изцелението и благосъстоянието чрез „…соматични подходи, които също включват интуитивни, традиционни и практики за лечение на предците.“

Работата на Фодрел с клиенти също се съсредоточава върху състраданието и социалната справедливост и тя се застъпва за маргинализирани общности, включително чернокожи жени и ЛГБТК+ хора.

Заедно Купър и Фодрел признават разнообразните начини, по които чернокожите жени трябва да управляват психичното си здраве в тандем с преживяванията си и как потисничеството може да повлияе на нечие чувство за идентичност.

Според BEAM, тази DBT Skills Group се занимава с това, като предоставя „… възможност да научите нови начини за справяне с когнитивното, емоционалното, физическото и релационното въздействие на ежедневното потисничество и възможност да се научите как да живеете по-пълноценен и ефективен живот .”

Ако се интересувате да научите повече, прочетете повече за тази група умения на техния сайт.

Проект Q

Третият получател е Project Q, базирана в Лос Анджелис организация, фокусирана върху чернокожите ЛГБТК+ младежи и цветнокожите куиър младежи.

Воден от Мадин Лопес, който е родом от Лос Анджелис и е преживял травма, Project Q подкрепя младежите от Куиър, Лос Анджелис, съсредоточавайки се силно върху жилищната несигурност.

Някои усилия и програми включват осигуряване на необходимите ресурси като кутии за храна и хигиенни продукти, подкрепа за намиране на работа, грижа за косата, утвърждаваща пола, и гардероб за дарения.

Project Q също така провежда редовни семинари и събития, включително арт терапия и поредица, озаглавена Introspection, фокусирана върху обединяването на черни семейства.

Интроспекцията ще бъде подкрепена от Black Peer Support and Community Care Grant и според BEAM ще помогне за запознаването на болногледачите и родителите с процъфтяващи чернокожи транс и небинарни възрастни.

Project Q вярва, че намесата на ранен етап и присъединяването към тези групи в смислена дискусия ще намали бариерите между по-възрастните и техните чернокожи транс младежи, с цел създаване на повече пространства, утвърждаващи пола, и взаимоотношения, изпълнени с любов.

Project Q е отворен за поддръжка чрез техния сайт или можете да се свържете с тях чрез Instagram.

Всяка от тези програми, макар и водена от различни части на страната и чрез различни модалности, се фокусира върху лечението, необходимо в чернокожите общности.

Травматичните преживявания в чернокожите общности са също толкова разнообразни, колкото и нашите личности, което прави необходимостта от различни информирани за травмата, достъпни и подкрепящи културата усилия жизненоважни за нашето изцеление.

Ние сме развълнувани да бъдем свидетели на подкрепата на BEAM за тези инициативи и очакваме с нетърпение да наблюдаваме как тези колективи и организации продължават своята работа по изцеление на справедливостта.

За да научите повече за бенефициентите и техния опит, следвайте ни в социалните медии и бъдете нащрек за още предстоящо съдържание с Healthline и Psych Central.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss