Подробности за дозировката на Imvexxy

Imvexxy (естрадиол) е лекарство с рецепта, което се използва за лечение на умерен до тежък болезнен секс от менопаузата. Лекарството идва като вагинални капсули, които ще поставите вагинално. Поддържащата доза е два пъти седмично.

Imvexxy се използва за лечение на умерен до силен болезнен полов акт при възрастни жени*, които са преминали през менопауза.

Активната съставка в Imvexxy е естрадиол. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.) Imvexxy принадлежи към група лекарства, наречени хормонозаместителна терапия.

Тази статия описва дозите на Imvexxy, както и неговите силни страни и как да го използвате. За да научите повече за Imvexxy, вижте тази задълбочена статия.

* В тази статия използваме термина „женски“, за да обозначим пола, определен при раждането. За да научите повече за разликите между пол и пол, прочетете тази статия.

Каква е дозировката на Imvexxy?

Този раздел описва обичайните дози на Imvexxy. Продължете да четете, за да научите повече.

Каква е формата на Imvexxy?

Imvexxy се предлага като мека вагинална капсула, която се поставя вагинално.

Какви са силните страни на Imvexxy?

Imvexxy се предлага в две концентрации от 4 микрограма (mcg) и 10 mcg.

Какви са обичайните дози на Imvexxy?

Вашият лекар ще Ви предпише препоръчаните начални и поддържащи дози Imvexxy, за да овладее Вашите симптоми. Вашият лекар ще предпише най-ниската доза за най-кратък период от време за лечение на вашите симптоми.

Колко дълго ще бъдете на лечение с Imvexxy зависи от тежестта на вашите симптоми и рисковете от лекарството за вас. Вашият лекар ще Ви проверява периодично, за да види дали трябва да продължите лечението с Imvexxy.

Информацията по-долу описва дозите, които обикновено се използват или препоръчват. Но не забравяйте да използвате дозата, предписана от Вашия лекар. Те ще определят най-добрата доза, която да отговаря на вашите нужди.

Дозировка при болезнен секс поради менопауза

Типичната начална доза Imvexxy за лечение на болезнен секс при възрастни, които са преминали през менопауза, обикновено е една вагинална капсула от 4 mcg, поставена във вагината ви дневно в продължение на 2 седмици.

Поддържащата доза е една вагинална капсула Imvexxy, поставена във вагината два пъти седмично. Например, можете да поставите доза Imvexxy в понеделник и четвъртък всяка седмица. Обикновено ще поставяте една вагинална капсула на всеки 3-4 дни.

Обикновено предписаната концентрация на Imvexxy е 4 mcg за започване на лечението. Но Вашият лекар може да увеличи дозата Ви до 10 mcg, ако смята, че ще се възползвате от по-високата доза въз основа на Вашите симптоми.

Imvexxy използва ли се дългосрочно?

Не, не е. Imvexxy обикновено се използва в най-ниската доза и за най-краткия период от време, необходим за овладяване на симптомите и минимизиране на рисковете от лечението. Вашият лекар ще Ви наблюдава редовно, за да види колко време трябва да сте на лечение с Imvexxy.

Ако имате въпроси относно това колко дълго трябва да използвате Imvexxy, говорете с Вашия лекар.

Какви фактори могат да повлияят на моята доза?

Предписаната Ви доза Imvexxy може да зависи от няколко фактора. Те включват:

 • тежестта на състоянието, за което използвате лекарството
 • други лекарства, които може да приемате

Как се поставя Imvexxy?

Imvexxy се предлага под формата на вагинални капсули, които ще поставите вагинално. Вашият лекар ще Ви обясни как да поставите Imvexxy.

Измийте ръцете си, преди да отворите опаковката на Imvexxy. Поставете една гел капсула Imvexxy с пръста си с по-малкия край на гел капсулата, насочен нагоре във вагината на около 2 инча (5 сантиметра). Можете да поставите Imvexxy в легнало или изправено положение, в зависимост от това кое е по-лесно за вас.

За подробни инструкции вижте уебсайта на производителя за повече информация.

За информация относно срока на годност, съхранението и изхвърлянето на Imvexxy говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Достъпни контейнери и етикети за лекарства

Някои аптеки предоставят етикети на лекарства, които:

 • имат голям шрифт
 • използвайте брайл
 • включва код, който можете да сканирате със смартфон, за да промените текста в аудио

Вашият лекар или фармацевт може да препоръча аптеки, които предлагат тези функции за достъпност, ако текущата ви аптека не ги предлага.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Ако пропуснете доза Imvexxy през първите 2 седмици от лечението, пропуснете пропуснатата доза и продължете със следващата обичайна доза. Не използвайте повече от една вагинална капсула Imvexxy за един ден.

Ако пропуснете доза Imvexxy след първите 2 седмици от лечението, използвайте я веднага щом си спомните. Но ако е почти време за следващата доза, пропуснете пропуснатата доза Imvexxy. Не използвайте Imvexxy по-често от веднъж на всеки 3-4 дни.

Ако не сте сигурни какво да правите с пропусната доза, обадете се на Вашия лекар. Те могат да ви насочат какво трябва да направите.

Ако имате нужда от помощ да запомните да вземете дозата си Imvexxy навреме, опитайте да използвате напомняне за лекарството. Това може да включва настройка на аларма или изтегляне на приложение за напомняне на телефона ви.

Какво трябва да се направи в случай на предозиране?

Не използвайте повече Imvexxy, отколкото Ви е предписал Вашият лекар, тъй като това може да доведе до вредни ефекти.

Симптоми на предозиране

Симптомите, причинени от предозиране, могат да включват:

 • гадене
 • повръщане
 • чувствителност на гърдите
 • болка в корема
 • абстинентно кървене
 • умора (отпадналост)
 • сънливост

Какво да направите, в случай че използвате твърде много Imvexxy

Незабавно се обадете на Вашия лекар, ако смятате, че сте използвали твърде много Imvexxy. Можете също така да се обадите на 800-222-1222, за да се свържете с Американските центрове за отравяне или да използвате техния онлайн ресурс. Но ако имате тежки симптоми, незабавно се обадете на 911 (или на вашия местен номер за спешна помощ) или отидете до най-близкото спешно отделение.

Често задавани въпроси

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно дозировката на Imvexxy.

Подобна ли е дозировката на Imvexxy на дозировката на Intrarosa?

Не, въпреки че формите и одобрените употреби са подобни, техните активни съставки (какво кара лекарството да действа), дозировките и силните страни са различни.

Imvexxy (естрадиол) и Intrarosa (прастерон) са вагинални капсули, които поставяте вагинално за умерен до силен болезнен секс при възрастни, които са преминали през менопауза.

Активната съставка на Imvexxy е естрадиол (вид естроген). Поставя се вагинално всеки ден в продължение на 2 седмици, а след това два пъти седмично.

Intrarosa се произвежда от растителен тип DHEA (хормон, който тялото ви произвежда естествено), прастерон, който се превръща в естроген във вашето тяло. Поставя се вагинално веднъж дневно преди лягане.

Вашият лекар ще Ви предпише лекарството и дозировката, която е подходяща за Вас. За да научите повече за сравнението на тези лекарства, говорете с Вашия лекар.

Колко време отнема Imvexxy да започне да действа?

Колко време е необходимо на Ivexxy да започне да действа може да зависи от тежестта на Вашите симптоми и други индивидуални фактори. При проучвания на Imvexxy някои хора са забелязали облекчаване на симптомите след 2 седмици.

Но може да отнеме до 3 месеца, за да забележите пълния ефект от лечението с Imvexxy.

Ако имате други въпроси относно това какво да очаквате от лечението с Imvexxy, говорете с Вашия лекар.

Какво трябва да попитам моя лекар?

Разделите по-горе описват обичайните дози, предоставени от производителя. Ако Вашият лекар Ви препоръча Imvexxy, той ще Ви предпише подходящата за Вас доза.

Не забравяйте, че не трябва да променяте дозата на Imvexxy без препоръката на Вашия лекар. Използвайте Imvexxy само както е предписано. Говорете с Вашия лекар, ако имате въпроси или притеснения относно текущата Ви дозировка.

Ето няколко примера за въпроси, които може да искате да зададете на Вашия лекар:

 • Мога ли да използвам по-ниската доза Imvexxy по-често след първите 2 седмици, ако не овладява симптомите ми?
 • Ще имам ли по-висок риск от нежелани реакции с по-високата доза Imvexxy?
 • Дали предписаната ми доза Imvexxy все още ще работи за лечение на симптомите ми, ако я използвам само веднъж седмично?

За да научите повече за Imvexxy, вижте тази статия:

 • Imvexxy (естрадиол)

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss