Влияе ли мастурбирането преди секс върху представянето ви?

Дали?

Мастурбацията е забавен, естествен и безопасен начин да научите повече за тялото си, да практикувате любов към себе си и да усетите по-добре какво ви възбужда между чаршафите.

Но няма научни доказателства, че мастурбирането преди секс има някакъв ефект – отрицателен или положителен – върху това как се представяте или слизате по време на акта. И въпреки че много ненаучни доклади обсъждат мъжката мастурбация, няма установена връзка и за женската мастурбация.

Прочетете, за да разберете защо хората смятат, че мастурбацията засяга сексуалното представяне и как вие (и вашият партньор!) можете да използвате мастурбацията, за да подправите нещата.

Защо хората смятат, че мастурбирането преди секс може да им помогне да издържат по-дълго в леглото?

Причините са различни.

Някои хора вярват, че мастурбирането преди партньорския секс пречи натрупването, като по същество освобождава натрупаното сексуално напрежение, което може да ви накара да достигнете бързо кулминация.

Други може да изпитат промяна в нивата на хормоните, която забавя сексуалното им желание, както и времето, необходимо за оргазъм.

Това колебание може също да повлияе на способността на тялото ви да се самосмазва. Вагиналният полов акт няма да е удобен за вас или вашия партньор, ако няма достатъчно смазване, естествено или друго.

Значи мастурбирането няма да ви накара да издържите по-дълго?

Мастурбирайки може ви кара да издържите по-дълго, но няма начин да гарантирате това.

Всеки изпитва рефрактерен период – или фаза на възстановяване – след кулминацията. Кулминацията настъпва, когато тялото ви достигне лимита си за сексуална стимулация. Стимулирането след тази точка може да бъде неудобно.

Вашето тяло спира да реагира на стимулация по време на рефрактерния период, за да предотврати дискомфорт и да позволи на тялото ви да се върне в естественото си състояние.

Колко дълго продължава вашият индивидуален рефрактерен период обикновено зависи от вашите:

  • възраст
  • пол
  • чувствителност

Например, по-младите мъже може да се нуждаят само от няколко минути, за да се възстановят, докато по-възрастните мъже може да се нуждаят от някъде от 12 до 24 часа.

Жените обикновено имат по-кратки рефрактерни периоди, което позволява на много жени да имат множество оргазми в една сесия.

Познайте тялото си

Ако имате по-дълъг рефрактерен период, мастурбацията може да ви попречи да достигнете кулминацията през останалата част от деня – може би дори през следващия. Въпреки че партньорският секс може да бъде приятен със или без оргазъм, предишният ви кулминационен момент може да повлияе на либидото ви и да потисне желанието ви за по-нататъшна интимност.

Какво ще кажете за мастурбиране с партньора си?

Много хора намират за възбуждащо да видят как партньорът им излиза зад затворени врати. Всъщност взаимната мастурбация е чудесен начин да видите какво разпалва партньора ви и да откриете какво можете да направите, за да удовлетворите допълнително желанията му.

Искате ли да смесите мастурбацията във вашата любовна игра? Опитайте тези позиции:

Лице в лице. Позицията лице в лице е лесна за интегриране по време на сесия за любовна игра. Докато се борите в леглото – или на пода – седнете и се изправете с лице към партньора си. Намерете седнало положение, което е удобно и ви позволява лесно да се насладите на някои солови действия.

Един до друг. Позицията рамо до рамо е идеална за сутрешно забавление в леглото. Ако се събудите, като се чувствате оживени, започнете да се докосвате, докато лежите до партньора си. След като стенанията ви ги разбудят, поиграйте си с техните ерогенни зони, като зърната им, докато те започват да се задоволяват.

Класиката 69. Добрата стара позиция 69 не е само за взаимно орално удоволствие. Можете също така да миксирате в някаква секси солова игра, докато сте в нея. Между устната игра отделете няколко минути — или повече! — да се наслаждавате, докато гледате партньора си да прави същото.

Може ли мастурбирането по време на секс да ви помогне да получите оргазъм?

Да! Ако имате затруднения с кулминацията по време на секс, използването на собствената си ръка или любимата ви играчка може да ви доближи до кулминацията или да ви изпрати изцяло през ръба.

Знаете на какво реагира тялото ви, така че мастурбацията може да ви накара да се почувствате още по-възбудени. Колкото по-чувствителни са гениталиите и тялото ви към докосване, толкова по-интензивни ще бъдат усещанията.

И не мислете, че трябва да държите соло действието си отделно от проникването. Може да имате много повече – и ние имаме предвид много повече — забавно, ако изпитвате удоволствие, докато го обличате.

Долния ред

Слушайте тялото си. Ако искате да мастурбирате преди секс, направете го. Ако не го правиш, недей. Няма правилен или грешен начин да го направите.

Вашето мислене може всъщност да е решаващият фактор тук.

Ако смятате, че мастурбирането преди секс ще доведе до по-добър оргазъм, тогава това може да е самоизпълняващо се пророчество. Същото е вярно, ако смятате, че ще има отрицателен ефект. Така или иначе, правете това, което смятате за правилно за вас.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss