Cimzia и цена: Какво трябва да знаете

Cimzia (certolizumab pegol) е лекарство с рецепта, използвано за лечение на някои автоимунни заболявания като болестта на Crohn. Цената на Cimzia може да зависи от фактори като Вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и специализираната аптека, която използвате.

Cimzia се използва при възрастни за лечение на:

 • болест на Крон
 • ревматоиден артрит
 • аксиален спондилоартрит
 • плакатен псориазис
 • анкилозиращ спондилит
 • псориатичен артрит

Cimzia се предлага в две форми:

 • течен разтвор в предварително напълнена спринцовка
 • прах във флакон, който се смесва със стерилна вода, за да се получи течен разтвор

Cimzia се прилага като подкожна инжекция. Може да получите инжекции Cimzia в кабинета на Вашия лекар или Вашият лекар може да Ви покаже как да си поставяте инжекции у дома.

Активната съставка в Cimzia е цертолизумаб пегол. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

За повече подробности относно Cimzia вижте тази задълбочена статия.

Колко струва Cimzia?

Цената, която плащате за Cimzia, може да варира. Вашата цена може да зависи от:

 • вашия план за лечение
 • вашето застрахователно покритие (ако го имате)
 • специализираната аптека, която използвате
 • формата, която използвате
 • независимо дали сами си поставяте инжекции Cimzia у дома или ги получавате в кабинета на Вашия лекар

Ако получите Cimzia в кабинета на Вашия лекар, може да се наложи да заплатите посещението в кабинета. Вашата доза Cimzia вероятно ще бъде приготвена под формата на прах.

Ако инжектирате Cimzia у дома, ще използвате предварително напълнените спринцовки.

За да разберете колко ще платите за Cimzia, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Cimzia. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Cimzia по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Cimzia изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Cimzia изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и Cimzia

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Cimzia и цената.

Cimzia покрива ли се от Medicare?

Евентуално. Дали Medicare покрива разходите за Cimzia може да зависи от:

 • вида на плана за лекарства с рецепта, който имате
 • къде ще получите инжекцията (у дома или в кабинета на Вашия лекар)

За да разберете дали Cimzia е покрита от вашия план Medicare, обадете се директно на вашия доставчик на плана. Те могат да ви кажат дали лекарството е покрито и каква ще бъде цената ви.

Производителят на Cimzia има ли наличен купон?

Да, производителят на Cimzia предлага програма, наречена CIMplicity Savings Program. За да отговаряте на условията, трябва да имате частно здравно осигуряване за Cimzia. Ако отговаряте на указанията за допустимост на производителя, можете да спестите от цената на Cimzia.

Ако вашето застрахователно покритие за Cimzia бъде отказано или забавено, може да имате възможност да участвате в програма, наречена CIMplicity Covered. За повече информация относно тази програма се обадете на 844-277-6853.

Ако нямате здравна застраховка, можете да се свържете с Програмата за подпомагане на пациенти на UCB на 866-395-8366, за да разберете дали има друга финансова помощ.

Предлага ли се Cimzia като биоподобно?

Cimzia е биологично лекарство, което означава, че е направено от части от живи организми. Не се предлага в биоподобна форма. Биоподобните са като генерични лекарства. За разлика от генеричните лекарства, които се правят за небиологични лекарства, биоподобните се правят за биологични лекарства.

Защо има такава разлика в цената между биологичните лекарства и биоподобните лекарства?

Биологичните лекарства могат да бъдат скъпи поради необходимите изследвания и тестове, за да се гарантира тяхната безопасност и ефективност. Производителят на биологично лекарство може да го продаде за до 12 години. Когато патентът на биологичното лекарство изтече, други производители на лекарства могат да създадат биоподобни версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за биоподобни. И тъй като биоподобните са много подобни на биологичните лекарства, не е необходимо да се изследват отново. Това също може да доведе до по-ниски разходи за биоподобни.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Cimzia дългосрочно и си поставяте инжекции у дома, може да успеете да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Възможно е да можете да получите 90-дневна доставка на Cimzia от специализирана аптека, ако е одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Cimzia. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на специализирана аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Cimzia. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Можете също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез специализирана аптека по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат специални опции за онлайн аптеки, които биха могли да ви свършат работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Cimzia?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Cimzia или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Програма за спестявания CIMplicity
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Cimzia, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Cimzia.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Каква е цената на Cimzia в сравнение с цената на други лекарства, които могат да лекуват моето състояние?
 • Влияе ли моята доза на цената на Cimzia?
 • Цената на Cimzia зависи ли от формата, която ми е предписана?

За да научите повече за Cimzia, вижте тези статии:

 • Всичко за Cimzia
 • Подробности за дозировката на Cimzia
 • Странични ефекти на Cimzia: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss