4 основни ресурса за болногледачи на ветерани

Докато вие се грижите за любимия човек, VA има програми, които да ви подкрепят.

Ветераните с условия, свързани със службата, често разчитат на семейството и приятелите си за грижи, когато се върнат. Независимо дали се грижите за ветеран временно или за дългосрочен план, може да имате право на подкрепа от VA.

VA предлага болногледачи като вас партньорска подкрепа, грижи за психичното здраве и дори заплащане за вашето време, ако вашият ветеран отговаря на условията. Научете повече за наличните програми и как да получите грижите, от които се нуждаете, за да можете да бъдете там за любимия човек.

Програма за подкрепа на болногледачи

Грижата е взискателна работа, която може да вършите в допълнение към собственото си домакинство и отговорности за печелене на доходи. VA има програми, които да ви подкрепят.

Програмата за подкрепа на болногледачи е достъпна за всеки, който се грижи за ветеран, включен в здравната система на VA.

Можете да намерите членове на екипа на Caregiver Support Program на всяко място в VA. Можете също да се обадите на 1-855-260-3274.

Програмата за подкрепа на болногледачите се състои от две програми: Програмата за общи услуги за болногледачи (PGCSS) и Програмата за цялостна помощ за семейни болногледачи (PCAFC).

Програма за общи услуги за поддръжка на болногледачи (PGCSS)

Хората, които се грижат за ветерани, записани в здравни грижи на VA, отговарят на условията за подкрепа за болногледачи. Не е необходимо да са членове на семейството.

Услугите включват:

 • партньорска подкрепа наставничество
 • обучение на умения
 • поддръжка по телефона
 • онлайн програми
 • препратки към други ресурси

Полагащите грижи трябва да се запишат в програмата, но няма процес на кандидатстване. Координаторът за поддръжка на болногледач може да ви помогне да се свържете с програми във вашия район или онлайн.

Не е необходимо хората, които се грижат за тях, да са членове на семейството или да живеят с ветерана, за когото се грижат, за да отговарят на условията за подкрепа от VA.

Програма за цялостна помощ за лица, които се грижат за семействата (PCAFC)

Ако вашият ветеран има сериозно заболяване или нараняване, свързано с неговата служба, може да отговаряте на условията за финансова компенсация като болногледач. За да се класира, вашият ветеран трябва да има степен на увреждане над 70% и да се нуждае от лични грижи за 6 месеца или повече.

Трябва да кандидатствате за програмата, за да получите компенсация. Ако бъдете одобрени, можете да получите месечна стипендия и здравни ползи чрез CHAMPVA. Вие и резервен болногледач ще имате достъп до грижи за психичното здраве и бихте могли да получите помощ за разходите, когато пътувате с вашия ветеран за грижи.

Освен това ще получите грижи за почивка, което означава, че някой друг може да осигури грижи, докато вие получавате заслужено свободно време.

За да отговаряте на условията за програмата, трябва да сте навършили 18 години и трябва да се прилага едно от следните:

 • Вие сте съпруг, пълнолетно дете, родител, член на доведеното семейство или разширен член на семейството на ветерана.
 • Живеете с или желаете да живеете с ветерана, за когото се грижите на пълен работен ден.

Линия за поддръжка на болногледачи (CSL)

VA също предлага линия за поддръжка на болногледачи, за да ви помогне да се грижите за вашия ветеран. Безплатната линия е достъпна за ветерани и всеки, който се грижи за ветеран. Екипът от социални работници е на разположение, за да ви помогне да се свържете с услугите, да отговори на въпроси относно допустимостта и да предостави емоционална подкрепа по телефона.

Обадете се на 1-855-260-3274

Понеделник–петък, 8:00–22:00 ч. Изток

Събота, 8:00 – 17:00 източно

Можете също така да се обаждате за месечни обаждания за обучение на болногледачи. Екипът представя нова тема всеки месец.

Научете повече и се регистрирайте за следващото обаждане.

Гериатрия и домашни програми за разширени грижи

VA осигурява грижи за ветераните, когато остареят. Разнообразие от програми поддържат здравето на ветерана и предлагат почивка за болногледачите. Вашият ветеран може да отговаря на условията за:

 • Грижи у дома: Това може да включва здравен помощник, който помага с ежедневните задачи като хранене, къпане и подстригване. Квалифицирани грижи, включително професионална или физиотерапия или услуги на медицинска сестра за грижа за рани или интравенозни антибиотици. Дори лекарите от първичната медицинска помощ могат да се срещнат с ветерана в дома си.
 • Ежедневни здравни грижи за възрастни: Тази програма предоставя на ветераните безопасно място за социални дейности и помощ при къпане, обличане или приготвяне на храна.
 • Палиативна грижа: Ветераните могат да получат комфортна грижа и облекчаване на болката, когато живеят със сериозни здравословни проблеми. Палиативните грижи помагат на ветераните да управляват симптомите си, за да могат да продължат да извършват обичайните си дейности.
 • Хоспис: Това е комфортна грижа за ветерани, които вече не лекуват здравословни проблеми. Хосписните грижи могат да се извършват у дома, като амбулаторни грижи или болнични грижи.

Тези услуги може да са налични само в някои области. Може да се наложи ветераните да отговарят на клиничните изисквания. Говорете с основния лекар или социален работник на вашия ветеран. Те може да са в състояние да ви свържат с ресурси във вашия район и да ви помогнат да решите коя грижа е най-добра за вас.

Грижа за домашен майстор и домашен здравен помощник

Ветерани, които желаят да остареят у дома, но биха могли да се нуждаят от помощ, за да останат независими, могат да отговарят на условията за помощ от домакиня и домашен здравен помощник. Здравен помощник ще отиде в дома на ветерана, за да помогне с ежедневните им задачи като подстригване, хранене и пазаруване на хранителни стоки.

Помощниците не са медицински сестри, но регистрирана медицинска сестра наблюдава грижите, които помощниците предоставят.

Ветераните, които отговарят на условията за обществени грижи, може да могат да получат услуги за домашен здравен помощник. Говорете със социален работник, за да видите дали отговаряте на изискванията. Услугите не се предлагат навсякъде и ветеранът трябва да отговаря на клиничните изисквания, за да получи домашно здравеопазване.


VA има подкрепа за тези, които се грижат за ветераните. Имате достъп до различни програми – някои достъпни навсякъде по света – за да получите грижите, които вие и вашият ветеран заслужавате.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss