Седмица за осведоменост за съня е – Ето 6 артикула, одобрени от Healthline, за да хванете някои Zzz

Седмица за информираност за съня 2023 г

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна Ето нашия процес.

Здравна линия показва ви само марки и продукти, зад които стоим.

Нашият екип задълбочено проучва и оценява препоръките, които правим на нашия сайт. За да установим, че производителите на продукта са спазили стандартите за безопасност и ефикасност, ние:

 • Оценете съставките и състава: Имат ли потенциала да причинят вреда?
 • Проверете фактите на всички здравни твърдения: Съвпадат ли те с настоящите научни доказателства?
 • Оценете марката: Работи ли почтено и спазва ли най-добрите практики в индустрията?

Ние правим проучване, за да можете да намерите надеждни продукти за вашето здраве и уелнес.

Прочетете повече за нашия процес на проверка.

Бърз преглед на най-добрите продукти за Седмицата на осведомеността за съня

 • Най-добър ергономичен матрак: Хибриден матрак Casper Sleep Wave
 • Най-доброто ежедневно спално бельо: Луксозен комплект чаршафи от сатен Brooklinen
 • Най-добрият комбиниран матрак: Хибриден матрак Leesa Sapira
 • Най-добра копринена маска за сън: Blissy Silk маска за сън
 • Най-добра възглавница: Zoey Sleep Side Sleep възглавница
 • Най-добра охлаждаща маска за сън: Manta Cool Mask

Сънят играе жизненоважна роля за цялостното ви благосъстояние. Той е от съществено значение за физическото, психическото и емоционалното здраве и помага на тялото ви да се възстанови и възстанови.

Липсата на сън или лошото качество на съня може да доведе до a набор от здравословни проблеми, като повишен риск от хронични заболявания като диабет, сърдечни заболявания и затлъстяване. Може също така да повлияе на настроението ви, когнитивната функция и имунната система, правейки ви по-податливи на заболявания.

Тъй като вашето здраве зависи от съня, Седмицата на осведомеността за съня беше създадена, за да започне дискусии за значението на достатъчното сън и практикуването на добри навици за сън. Тъй като тазгодишното събитие наближава, това е отлична възможност да помислите върху рутината си на сън и да проучите начини да подобрите качеството на нощната си почивка.

Съставихме списък с най-добрите продукти за Седмицата на осведомеността за съня, всички от които са тествани и харесвани от Healthliners. От матраци и спално бельо до възглавници и маски, тези продукти могат да помогнат за насърчаване на здравословни навици за сън и да направят спалнята ви по-удобно и привлекателно място за сън.

Как избрахме

В Healthline вярваме, че изборът на правилните принадлежности за сън може значително да повлияе на вашето здраве и благополучие. Ето защо нашият екип се отнася сериозно към подбора на продукти, като внимателно проверява всички артикули и марки, включени в този преглед, за да гарантира, че отговарят на нашите медицински и бизнес стандарти и цялостния ни подход към здравето. Прочетете повече за нашия процес на проверка.

Освен това служителите на Healthline са тествали всички представени продукти, за да ви предоставят най-точната и надеждна информация. Някои артикули бяха получени безплатно от марки, докато други бяха закупени и изпробвани за личен интерес. Независимо от това, ние включихме само тези, зад които наистина стоим, така че можете да се доверите, че нашите препоръки се основават на опит от реалния живот и задълбочени оценки.

Ръководство за ценообразуване

 • $ = под $50
 • $$ = $50–$200
 • $$$ = над $200

Изборът на Healthline за най-добрите продукти от Седмицата на информираност за съня

Най-добрият ергономичен матрак

Хибриден матрак Casper Sleep Wave

 • Цена: $$$
 • Защо го обичаме: „Чувствам, че се адаптира наистина добре към позициите ми за сън, които се променят през нощта“, каза Мелани Перес, бивш редактор на Healthline.

Инвестирането в матрак, който осигурява оптимална ергономична опора, е от съществено значение за спокоен сън. Хибридният матрак Casper Wave е отличен вариант за тези, които търсят превъзходна опора и подравняване на гръбначния стълб.

Със своята уникална зонирана поддържаща система, гел капсули за люлка на бедрата и еластични пружини за минимално отскачане и въздушен поток, този матрак е проектиран да насърчава комфорта и да предотвратява потъването.

Мелани установи, че матракът е плюшен, но поддържащ. „Това е най-доброто от двата свята за онези, които искат нещо удобно, което също е практично за здравето на съня им“, каза тя.

Хибридният матрак Casper Wave е сертифициран от CertiPUR-US и е одобрен от Американската асоциация по хиропрактика, което гарантира качество и поддръжка.

Пазарувайте сега в Amazon

Най-доброто ежедневно спално бельо

Луксозен комплект чаршафи от сатен Brooklinen

 • Цена: $$
 • Защо го обичаме: „Това е страхотен продукт за тези, които искат лесен за пране, издръжлив и дълготраен комплект чаршафи за ежедневна употреба“, каза Ема Каплан, писател на свободна практика в Healthline.

Нищо не може да се сравни с усещането за прохладно, чисто и свежо спално бельо, а луксозният комплект чаршафи от сатен Brooklinen е перфектен за всеки, който търси надежден комплект, на който да се наслаждава нощ след вечер.

Тези чаршафи са изработени от 100% изключително дълъг памук с щапелни щапели, осигуряващ мека, дишаща повърхност за спане, която е удобна, лека и осигурява спокоен сън.

Луксозният комплект чаршафи от сатен Brooklinen се предлага с втален чаршаф, плосък чаршаф и две калъфки за възглавници. Той е невероятно издръжлив и дълготраен, благодарение на висококачествената си конструкция и майсторска изработка. Чаршафите също са лесни за поддръжка. Но Ема предложи: „За тези, които искат нещо по-луксозно или меко, това не е правилният комплект чаршафи за тях.“

Пазарувайте сега в Amazon

Най-добрият комбиниран матрак

Хибриден матрак Leesa Sapira

 • Цена: $$$
 • Защо го обичаме: „Доставката беше бърза и лесна, а матракът беше невероятно удобен досега“, каза Кели Макгрейн, MS, RD, редактор по хранене и фитнес.

Хибридният матрак Leesa е отличен избор за комбинирани спални, двойки и тези, които търсят изключителна опора и контур. Предлага страхотна комбинация от комфорт и опора, благодарение на комбинацията си от мемори пяна и джобни намотки, които предлагат повече отскок от типичното ви легло.

Освен това хибридният дизайн задържа по-малко топлина, но все пак осигурява опората на традиционен пружинен матрак. Когато го тества миналата година, Кели отбеляза, че „той остава относително готин. Това лято беше доста горещо и въпреки че не бих го нарекъл охлаждащ матрак, той е по-дишащ от другите, които съм пробвал.“

Тя също каза, че матракът е чудесен за тези, които искат да поръчат матрак онлайн и или да сменят позицията си за сън, или да имат различни предпочитания от партньора си.

Пазарувайте сега в Amazon

Най-добрата копринена маска за сън

Blissy Silk маска за сън

 • Цена: $
 • Защо го обичаме: „Наистина помага да се блокира допълнителната светлина и не е неудобно за спане“, каза Карли Милхоун, бивш редактор на Greatist.

Ако търсите удобна и ефективна маска за сън, Blissy Silk Sleep Mask е чудесен избор. Изработена от 100% чиста черничева коприна, тази маска е мека и издръжлива. Коприната е нежна към кожата и се усеща гладка и луксозна на лицето.

Маската за сън е проектирана да блокира всякаква светлина, което я прави чудесна за всеки, който се нуждае от пълна тъмнина, за да спи. Също така е чудесно за дневна дрямка, полети и дори медитация. Еластичната презрамка осигурява удобно и сигурно прилягане, а маската не оказва натиск върху очите и лицето.

Освен това е хипоалергичен, което го прави привлекателен за всеки с чувствителна кожа. Когато я опита, Карли установи, че маската остава „хубава и хладна“, така че няма да се притеснявате, че ще стане гореща и неудобна през нощта.

Пазарувайте сега в Amazon

Най-добрата възглавница

Zoey Sleep Side Sleep възглавница

 • Цена: $$
 • Защо го обичаме: „Тази възглавница по някакъв начин успява да предложи перфектната комбинация от мекота и опора“, каза Мелиса Лий, редактор на пазара за уелнес.

Възглавницата Zoey Sleep Side Sleep Pillow е чудесна за облекчаване на болки във врата и раменете по време на сън. Неговият уникален дизайн във формата на пеперуда е специално разработен, за да осигури правилно подравняване на гръбначния стълб за спящи настрани като Melissa. Като спи настрани, тя се чувства най-удобно с прилична опора под врата си, но без да е твърде твърда. Тя каза, че тази възглавница определено доставя, освен това е наистина дишаща и лека.

Възглавницата е направена от висококачествена гел мемори пяна, но за разлика от други, тя не е плътен блок – това е настъргана мемори пяна. Това ви позволява да премахвате или добавяте парчета пяна, за да персонализирате височината и опората на възглавницата. Освен това ви помага да се охладите, тъй като въздушните джобове, създадени от настъргания пълнеж, позволяват на топлината да излиза лесно.

Възглавницата се предлага и с лесно за поддръжка подвижно покритие, което я прави интелигентен и удобен избор за по-добър сън.

Пазарувайте сега в Amazon

Най-добрата охлаждаща маска за сън

Manta Cool Mask

 • Цена: $
 • Защо го обичаме: „Охлаждащите очни чаши могат да се регулират или премахват, за да отговорят на вашите нужди. Това е качествена маска“, каза Ашли Сепански, старши редактор на бюлетин.

Ако главоболие или болки в синусите ви карат да будите през нощта, имате нужда от Manta Cool Mask. Маската е проектирана с охлаждащи окуляри, пълни с керамични перли, които остават замразени за дълги периоди от време. Маската не само остава хладна, но също така е проектирана да осигурява пълна тъмнина за спокоен сън или възстановяване от мигрена, влошена от светлина.

Ашли установи, че маската остава хладна в продължение на няколко часа (както е предназначена) и е чудесна за топло или хладно време.

„Въпреки че тази маска за сън може да не излекува мигрена, тя направи чудеса, за да облекчи болката ми и предотврати влошаването на главоболието ми“, каза тя.

И ако някога сте изпитвали пулсираща болка от мигрена, знаете, че това променя играта. Харесваше й също, че очните чаши бяха меки с малко тегло, което помогна да се влее студената терапия в очите и кожата й.

Пазарувайте сега в Amazon

Често задавани въпроси

Каква е темата за Седмицата за информираност за съня 2023 г.?

Темата на Световния ден на съня през 2023 г. е „Сънят е от съществено значение за здравето“. Световното общество за сън призовава хората по света да повишат осведомеността за значението на здравословните навици за сън и тяхното въздействие върху физическото, психическото и социалното благосъстояние.

Експерти по съня, защитници на здравето в общността и членове на Световното общество за сън организират местни, регионални и национални дейности за насърчаване на здравето на съня на и около петък, 17 март 2023 г. Целта е хората да осъзнаят, че като да се хранят добре и упражняването, достатъчното сън е от съществено значение за доброто здраве.

Как отбелязвате Седмицата на съня?

Има много начини да отпразнувате Седмицата на съня. Ето няколко идеи, за да започнете:

 • Организирайте събитие, свързано със съня във вашата общност, като разговор, семинар, филмова вечер или клас по йога.
 • Организирайте „Sleep In“ ден на работа, където служителите могат да вземат допълнителен час почивка по време на обедната си почивка.
 • Създавайте и разпространявайте образователни материали за важността на съня във вашата общност или работно място.
 • Направете публикация в социални медии или друго онлайн съдържание, като използвате хаштага #WorldSleepDay, за да повишите осведомеността за ползите от навиците за добър сън.
 • Говорете с приятели и членове на семейството за здравето на съня им и им напомнете да го приоритизират по време на Седмицата за осведоменост за съня и след това.

Какви видове продукти могат да помогнат за подобряване на качеството на съня?

Различни продукти могат да ви помогнат да спите по-добре и по-дълго. Някои от най-популярните включват:

 • Матраци: Удобният матрак, който осигурява подходяща опора за тялото и помага за облекчаване на всеки дискомфорт, е от решаващо значение. Мемори пяна, латекс и хибридни матраци са добри варианти.
 • Възглавници: Възглавниците поддържат главата и врата и е важно да изберете такава, която най-добре пасва на позицията ви за сън.
 • Проследяващи съня: Тезиустройствата могат да наблюдават вашите модели на сън и да предоставят данни, които ви помагат да направите необходимите промени, за да подобрите качеството на съня си.
 • Машини с бял шум: Тези машини издават успокояващи звуци като вълни, дъждовни капки или вятърни камбанки, за да блокират разсейването и да насърчат дълбокия сън.
 • Етерични масла: Ароматерапията с етерични масла като лавандула и лайка може да ви помогне да отпуснете тялото и ума си, което ви позволява да заспите по-лесно.
 • Затъмняващи завеси: Тъмнината е от решаващо значение за съня и затъмняващите завеси могат да помогнат за създаването на тъмна и успокояваща среда, която насърчава релаксацията и по-добрия сън.
 • Благоприятно за сън осветление: Излагането на ярка или синя светлина преди лягане може да наруши естествения цикъл на сън-събуждане на тялото. Използването на по-слаба, по-топла или червена светлина може да помогне да сигнализира на тялото да се отпусне и да се подготви за сън.

Зия Шерел е а здравен копирайтъри дигитален здравен журналист с повече от десетилетие опит, обхващащ различни теми от общественото здраве до медицинския канабис, храненето и биомедицинските науки. Нейната мисия е да даде възможност и да образова хората, като вдъхне живот на здравните въпроси с увлекателно, основано на доказателства писане.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss