Разходи за план Medigap F 2022

Опциите и разходите за план за Medicare подлежат на промяна всяка година.

Medigap се предлага от частни застрахователни компании като добавка към оригиналния ви план за Medicare. Целта на план за Medigap е да помогне за покриване на вашите разходи за Medicare, като приспадане, доплащания и съзастраховане. Има 10 плана на Medigap, които застрахователните компании могат да предложат, включително A, B, C, D, F, G, K, L, M и N.

Medigap Plan F, понякога наричан Medicare Supplement Plan F, е най-изчерпателният предлаган план Medigap. Той покрива почти всичките ви разходи за Medicare Част А и Част Б, така че дължите много малко пари от джоба ви за здравни услуги.

Medigap Plan F може да е добър вариант, ако:

 • изискват чести медицински грижи и често посещавайте лекар
 • изискват финансова помощ за сестрински грижи или хоспис грижи
 • пътуват често извън страната, но нямат пътническа здравна застраховка

Колко струва план F за добавка на Medicare?

Ако сте записани в Medigap Plan F, вие носите следните разходи:

 • Месечна премия. Всеки план на Medigap има своя собствена месечна премия. Тази цена ще варира в зависимост от избрания от вас план и компанията, чрез която закупите плана си.
 • Годишно приспадане. Докато самият Medigap Plan F няма годишна приспадане, както част A, така и част B на Medicare имат. Въпреки това, за разлика от някои от другите предлагани опции, Medigap Plan F покрива 100 процента от приспаданията на Част А и Част Б.
 • Доплащания и съзастраховане. С Medigap Plan F всички ваши доплащания и съзастраховки по Част А и Част Б са напълно покрити, което води до почти 0 $ от джоба на разходите за медицински или болнични услуги.

План F месечни премии

Ако се запишете в план Medigap, ще трябва да плащате месечна премия. Това ще бъде в допълнение към вашата месечна премия за Medicare Part B.

Ето няколко примера за премиите Medigap Plan F в различни градове в цялата страна:

град Опция за планиране Месечна премия
Лос Анджелис, Калифорния стандартно самоучастие $177 – $1104
Лос Анджелис, Калифорния висока самоучастие $40 – $191
Ню Йорк, Ню Йорк стандартно самоучастие $305–$649
Ню Йорк, Ню Йорк висока самоучастие $69 – $91
Чикаго, Илинойс стандартно самоучастие $141 – $4,388
Чикаго, Илинойс висока самоучастие $42–$2206
Далас, Тексас стандартно самоучастие $117 – $903
Далас, Тексас висока самоучастие $32–$347

Приспадане на план F

Medigap Plan F също включва опция с висока приспадане, налична в много области. С този план ще дължите годишна приспадане от $2490, преди Medigap да изплати, но месечните премии обикновено са много по-евтини.

Medigap Plan F с висока приспадане е чудесен вариант за хора, които предпочитат да плащат възможно най-ниската месечна премия за това покритие.

План F доплащане и съзастраховане

План F покрива доплащания и съзастраховки, свързани с Medicare части А и Б. Ако имате полица на План F, няма да носите отговорност за тези разходи.

Разходите от джоба на план F

Има някои неща, които Medigap обикновено не покрива, въпреки че това може да варира в зависимост от политиката. Когато дадена услуга не е покрита, ще трябва да платите разходите от собствения си джоб.

Някои примери за услуги, които често не са обхванати в политиките на Medigap, са:

 • дългосрочна грижа
 • дентална
 • зрение, включително очила

 • слухови апарати
 • частни сестрински грижи

За разлика от някои други планове на Medigap, план F няма ограничение за джоба.

Какво покрива План F за добавка на Medicare?

Medigap Plan F е най-изчерпателното от предложенията на плана Medigap, тъй като покрива почти всички разходи, свързани с Medicare части A и B. Всички планове Medigap са стандартизирани, което означава, че предлаганото покритие трябва да бъде еднакво от щат до щат (с с изключенията на Масачузетс, Минесота или Уисконсин).

Ето какво обхваща Medigap Plan F:

 • Част А Съзастраховане и болнични разходи
 • Част A Съзастраховане или доплащане за хоспис грижи
 • Част А Съвместно застраховане на сестрински грижи
 • Част А приспадане
 • Част Б Съзастраховане или доплащания
 • Част Б приспадане
 • Част Б излишни такси
 • Преливане на кръв (до 3 пинта)
 • 80 процента от разходите за пътуване в чужбина

С Medigap Plan F няма ограничение за собствен джоб и той не покрива нито една от вашите месечни премии за MedicarePart A и Part B.

Както бе отбелязано по-горе, всички планове на Medigap са стандартизирани от закона – освен ако живеете в Масачузетс, Минесота или Уисконсин. В тези щати политиките на Medigap са стандартизирани по различен начин, така че може да не ви бъде предложено същото покритие с Medigap Plan F.

Кой може да се запише в план за добавка на Medicare F?

Ако вече имате Medicare Advantage, може би обмисляте да преминете към оригиналния Medicare с политика на Medigap. По-рано всеки, записал се в оригиналната Medicare, можеше да закупи Medigap Plan F. Този план обаче сега се оттегля постепенно.

От 1 януари 2020 г. Medigap Plan F е достъпен само за тези, които са отговаряли на условията за Medicare преди 2020 г.

Ако вече сте били записани в Medigap Plan F, можете да запазите плана и предимствата. Освен това, ако сте отговаряли на условията за Medicare преди 1 януари 2020 г., но сте пропуснали записването, все още може да отговаряте на условията да закупите Medigap Plan F.

Ако планирате да се запишете в Medigap, има определени периоди за записване, които трябва да вземете под внимание:

 • Отворено записване в Medigap продължава 6 месеца от месеца, в който навършите 65 години и се запишете в Medicare Част B.
 • Специално записване на Medigap е за хора, които могат да отговарят на изискванията за Medicare и Medigap, преди да навършат 65-годишна възраст, като например тези с краен стадий на бъбречно заболяване (ESRD) или други съществуващи състояния.

Важно е да се отбележи, че по време на отворения период на записване на Medigap, не може да ви бъде отказана политика на Medigap за съществуващи здравословни състояния. Въпреки това, извън отворения период за записване, застрахователните компании могат да ви откажат полица на Medigap поради вашето здраве, дори ако отговаряте на условията за такава.

Ето защо във ваш интерес е да се запишете в Medicare Supplement Plan F възможно най-скоро, ако все още отговаряте на изискванията.

Къде можете да закупите Medicare Supplement Plan F?

Частните застрахователни компании продават полици на Medigap. Можете да използвате инструмента за търсене на Medicare, за да разберете кои планове се предлагат във вашия район. Ще трябва да въведете своя пощенски код и да изберете вашия окръг, за да видите наличните планове. Всеки план ще бъде изброен с месечен премиен диапазон, други потенциални разходи и какво се покрива и какво не.

Можете също да разгледате компаниите, които предлагат всеки план и как те определят месечните си премии. Тъй като цената на полица на Medigap може да варира в зависимост от компанията, е много важно да сравните няколко политики на Medigap, преди да изберете една.

Medigap Plan F е изчерпателен план Medigap, който помага да покриете вашите приспадания, доплащания и съзастраховане на Medicare Част А и Част Б. Medigap Plan F е полезен за бенефициенти с ниски доходи, които се нуждаят от чести медицински грижи, или за всеки, който иска да плаща възможно най-малко от джоба си за медицински услуги.

Тъй като Medigap Plan F вече не се предлага на новите записани, Medigap Plan G предлага подобно покритие, без да покрива част B приспадане.

Ако сте готови да продължите напред и да се запишете в план Medigap, можете да използвате уебсайта на Medicare.gov, за да търсите политики близо до вас.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss