Най-добрите минерали и витамини за акне

Преглед

Акнето може да се появи на всяка възраст. Въпреки че е по -често срещано сред тийнейджъри, а понякога и при жени, преминаващи през менопауза, акнето засяга приблизително 50 милиона души в Съединените щати всяка година.

Повърхностите на акне по време на хормонален дисбаланс. Когато жлезите произвеждат повече масло от нормалното, порите на кожата се запушват, което позволява на бактериите (и пъпките) да растат.

Пъпките се предлагат в много различни форми и дълбочини, включително черни точки, бели точки, кисти и възли. За да ги прогонят, изследванията отдавна сочат локални лекарства като бензоил пероксид, антибиотици като тетрациклин и перорални лекарства, които съдържат витамин А, като изотретиноин, който е за умерено до тежко акне.

Като алтернатива, някои търсят по -естествени лечения, като орални витаминни и минерални добавки. Действат ли и природните средства? И ако да, кои? Разберете по-долу.

Витамин А

Витамин А е възможно лекарство за акне, но трябва да сте сигурни, че го получавате по правилния начин.

Оралните добавки с витамин А не работят по същия начин като витамин А за локално приложение, според клиницисти от университета в Мичиган. Всъщност те предупреждават срещу добавката, тъй като тя може да причини повече вреда, отколкото полза.

Тъй като витаминът е мастноразтворим, той се натрупва в тялото ви и висок прием на повече от 10 000 международни единици (IU) може да бъде токсичен. Това е особено вярно по време на бременност, така че жените, които планират да забременеят, трябва да се консултират с лекарите си, преди да започнат каквито и да било добавки.

Но като локално лекарство, витамин А може да помогне с вашето акне. Повечето лекарства за локално приложение химически променят витамина в ретиноид, който можете да приложите върху кожата. Според клиниката Mayo, ретиноидите са най-ефективното лечение на акне поради способността им да регенерират и лекуват кожата бързо, така че бързо да имате свежа кожа.

Популярните марки ретиноиди – в ред на най -малко странични ефекти – включват тазаротен (Tazorac) и адапален (Differin). Можете да ги получите само с рецепта.

Бременните жени не трябва да приемат ретиноиди. Веществото също така отслабва естествената UV защита на кожата ви, така че хората, използващи ретиноиди, трябва да внимават да избягват продължителното излагане на слънце и да използват слънцезащитни продукти.

Цинк

Цинкът е минерал, който може да помогне и при акне. Можете да го приемате като орална добавка или като локално лечение.

Скорошно преглед от предишни проучвания по темата установиха, че цинкът може да намали производството на масло в кожата и може да предпази от бактериална инфекция и възпаление.

Имате нужда само от малки количества цинк в тялото си. В Служба за хранителни добавки препоръчва дневна доза за възрастни от 8-11 милиграма (mg). Има някои доказателства че относително безопасна доза от 30 mg може да помогне за лечение на акне. По-високите количества цинк могат да бъдат вредни. Някои хора съобщават, че се разболяват от твърде много цинк, а прекомерният прием на цинк може да доведе до недостиг на мед.

Лосионите за локално приложение, които съдържат цинк, също могат да помогнат при акне. Едно проучване установи, че прилагането на лосион от 1,2 процента цинков ацетат и 4 процента еритромицин значително изчиства кожата.

Мит и истини

Говорихме за това как витамин А и цинкът могат да помогнат на вашето акне, но вероятно сте чували и за витамин Е като възможно лекарство. Връзката на акнето с витамин Е не е толкова добре проучена, колкото с витамин А или цинк. Въпреки това, в скорошна проучване, хората с акне са показали недостиг на витамин Е, А и цинк. Така че няма да навреди да се уверите, че получавате дневния препоръчителен прием на 15 mg витамин Е.

Пазарувайте добавки с витамин Е онлайн.

Маслото от чаено дърво също може да помогне с акнето. В един проучване30 души са използвали гел с масло от чаено дърво в продължение на 45 дни, а други 30 души са използвали плацебо. Тези, които са използвали гела, са забелязали по-големи подобрения в акнето си.

Маслото от чаено дърво е добра алтернатива на бензоил пероксида, добре позната съставка в кремовете за акне. Той има подобни ефекти, унищожава бактериите и намалява производството на масло. И двете се предлагат без рецепта, но маслото от чаено дърво изглежда причинява по-малко странични ефекти като сърбеж, парене и лющене.

Пазарувайте масло от чаено дърво онлайн.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss