Масло от ему за облекчаване на симптомите на артрит

Маслото от ему се получава от мазнината на птицата ему. Маслото може да има различни ползи за здравето, включително противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на артрит.

Ему са вид нелетящи птици, произхождащи от Австралия. Фермерите ги отглеждат, за да осигурят месо, кожа и масло.

Маслото от ему идва от дебел слой мазнина на гърба на птицата. Производителите рафинират мазнината в масло за козметични и здравословни продукти.

Тази статия изследва потенциалните ползи за здравето от маслото от ему и как то може да помогне за облекчаване на симптомите на артрит.

Как маслото от ему може да помогне за облекчаване на симптомите на артрит?

Възпалителният артрит е група артритни състояния, които причиняват симптоми като:

 • болка в ставите и подуване
 • топлина в ставите
 • скованост сутринта

Тези симптоми могат да причинят продължителна болка и дискомфорт при хора с това хронично заболяване.

Използването на масло от ему може да бъде ефективен начин за намаляване на болката и подуването от артрит.

Маслото от ему има потенциални противовъзпалителни ползи

Маслото от ему може да има противовъзпалителни ползи когато се прилага локално върху кожата. Проучване от 2021 г. установи че локалната употреба на масло от ему може да облекчи симптомите на възпалителния артрит като болки в ставите и подуване.

Локалното използване на масло от ему също осигурява Други облаги които могат да помогнат на хора с артрит, като например:

 • аналгетик за облекчаване на болката
 • анестетик за ограничаване на чувствителността към болка
 • средство против сърбеж за облекчаване на сърбежа
 • антиоксидант за защита на тялото ви от свободни радикали или атоми, които могат да причинят увреждане на клетките
 • овлажнител за суха кожа
 • усилвател на проникването за увеличаване на абсорбцията на маслото и лекарствата за локално приложение

Маслото от ему също може да съдържа куркумин, който а Преглед на изследването за 2017 г показа, че може да помогне за справяне с оксидативни и възпалителни заболявания като:

 • артрит
 • метаболитен синдром
 • безпокойство
 • хиперлипидемия

Как използвате масло от ему за артрит?

Хората най-често използват масло от ему като локално лечение (приложено върху кожата) за облекчаване на артрит. Маслото се предлага и като масло носител.

Носещите масла са базови масла които могат да разредят етеричните масла, преди да ги нанесете върху кожата си. Разреждането на етерично масло може да намали част от неговата ефикасност или сила.

Маслото от ему, приемано през устата, демонстрира противовъзпалителни свойства при мишки за стомашно-чревни заболявания като болестта на Крон. Въпреки това са необходими допълнителни проучвания, за да се определи дали пероралната консумация на масло от ему може да осигури противовъзпалително облекчение за хора с артрит.

Кой не трябва да използва масло от ему?

Маслото от ему не е подходящо за всеки.

Бременни хора, кърмещи или кърмещи хора и деца не трябва да приемат никаква форма на масло от ему. Съществуват ограничени изследвания за ползите и рисковете от тези хора, които използват масло, като изследователските проучвания са склонни да изключвам тях.

Бременните хора могат да говорят със своя медицински специалист или консултант по кърмене, за да обсъдят по-безопасни алтернативи на маслото от ему.

Преди да използвате масло от ему за артрит, говорете с вашия лекар, за да се уверите, че маслото е безопасно за употреба за вашите здравословни условия и няма да причини странични ефекти.

Какво трябва да търся, когато купувам масло от ему?

Въпреки че маслото от ему се предлага в повечето големи търговци на дребно, потърсете компании, които го доставят етично, като например сертифицираните бизнес членове на Американската асоциация на ему (AEA).

Членовете на AEA се съгласиха да следват етичните бизнес практики за получаване на масло от ему, за да гарантират, че потребителите получават масло от ему, което е сертифицирано рафинирано, чисто и неподправено (не е смесено или разредено).

Освен това, когато търсите масло от ему за облекчаване на симптомите на артрит, потърсете продукти съдържащи ненаситени мастни киселини като олеинова и линоленова киселини.

Естествено рафинираното масло от ему може да има приблизително 70% ненаситени мастни киселини, които се получават предимно от растения, но могат да бъдат и в определени животни.

Ненаситените мастни киселини могат по-ниско възпаление при много хронични заболявания, включително артрит. Все още няма достатъчно научни доказателства определете колко маслото от ему е необходимо за облекчаване на артрит.

Докато не бъдат налични повече изследвания, следвайте инструкциите, предоставени на опаковката на вашето масло от ему.

Маслото от ему е естествено масло, което се получава от мазнината на птица ему. Изследванията показват, че това масло, независимо дали се използва локално или приема през устата, може да има противовъзпалителни ползи, които могат да облекчат общи симптоми на артрит, като болки в ставите и подуване.

Маслото от ему може лесно да проникне в кожата, да намали чувствителността към болка, да облекчи сърбежа и много други.

Докато естествено рафинираното масло от ему е сравнително безопасно, там не е достатъчно изследвания, за да се заключи, че бременните хора, кърмещи или кърмещи хораили децата трябва да го използват.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss