Консултативен съвет на срещата на върха за иновации на DiabetesMine

Бихме искали да благодарим на членовете на нашия консултативен съвет на срещата:

Адам Браун, Close Concerns/diaTribe

Адам Браун diaTribe

Адам Браун в момента е началник на персонала в Close Concerns и съуправляващ редактор на diaTribe (www.diaTribe.org). Завършил е с отличие училището Wharton към Университета на Пенсилвания през 2011 г., преследвайки концентрации в маркетинга и управлението и политиката на здравеопазването. Адам беше стипендиант на Джоузеф Уортън и Бенджамин Франклин и завърши своята старша теза за мотивационните и финансовите фактори, свързани с оптималния контрол на диабета. Той е диагностициран с диабет тип 1 на 12-годишна възраст и е носил инсулинова помпа през последните единадесет години и CGM през последните три години. Голяма част от писането на Адам за Close Concerns и diaTribe се фокусира върху технологиите за диабет, особено CGM, инсулиновите помпи и изкуствения панкреас. Адам е в борда на директорите на Insulindependence и клона на SF на JDRF. Той е запален по колоезденето, силови тренировки, хранене и уелнес и прекарва свободното си време на открито и остава активен.

Д-р Брус Бъкингам, Станфордски университет

Бъкингамска глава 120x160

Брус Бъкингам, доктор по медицина, е професор по педиатрична ендокринология в Станфордския университет и детската болница Пакард. Изследователските интереси на д-р Бъкингам са фокусирани върху непрекъснатото проследяване на глюкозата при деца и „затварянето на веригата“. Тези усилия се финансират от JDRF, NIH и Фондация Хелмсли и понастоящем са фокусирани върху предотвратяването на нощна хипогликемия с предсказуема система за суспендиране с ниско съдържание на глюкоза и пълен затворен цикъл за една нощ. Други проучвания със затворен цикъл са фокусирани върху 24/7 затворен цикъл в амбулаторни условия и оценка на начините за подобряване на инсулиновите инфузионни комплекти за удължаване на износването им.

Д-р Лари Чу, Станфордския университет

Лари Чу е практикуващ лекар, който ръководи лабораторията по анестезия по информатика и медии (AIM) в Станфордския университет. Той е доцент по анестезия във факултета на Медицинския факултет на Станфордския университет.

Той е изпълнителен директор на Stanford Medicine X, конференция, която има за цел да проучи как новите технологии ще усъвършенстват медицинската практика, ще подобрят здравето и ще дадат възможност на пациентите да бъдат активни участници в собствените си грижи. Когато не организира конференции, д-р Чу изучава как информационните технологии могат да се използват за подобряване на медицинското образование и си сътрудничи с изследователи в симулацията и компютърните науки в Станфорд, за да проучи как когнитивните средства могат да подобрят резултатите от здравните грижи. Д-р Чу също има финансирана от NIH лаборатория за клинични изследвания, където изучава толерантността към опиоидни аналгетици и физическата зависимост.

Kelly Close, Close Concerns/diaTribe

Кели Л. Клоуз е президент на Close Concerns, Inc., здравна информационна фирма, фокусирана изключително върху диабета и затлъстяването. Close Concerns публикува Closer Look, новинарска услуга, обхващаща случващото се при диабет и затлъстяване, както и Diabetes Close Up, тримесечен бюлетин за индустрията. Кели е и главен редактор на diaTribe, онлайн бюлетин, фокусиран върху нови изследвания и продукти за хора с диабет и е много активен в дъщерната компания на Close Concerns, dQ&A. Кели и нейните колеги присъстват на над 40 конференции в световен мащаб, фокусирани върху диабета и затлъстяването, обхващат ключова медицинска литература в областта и пишат на тримесечие за над 60 частни и публични компании в района.

Страстта на Кели към тази област идва от нейната обширна професионална работа, както и от личния й опит като пациент с диабет тип 1 в продължение на близо 25 години. Нейният аналитичен опит идва от близо 10 години проучване на медицинските технологии и фармацията като анализатор за изследване на капитала. Преди да започне Close Concerns, Кели е работила във финансовия сектор, пишейки за компании за медицински технологии и в McKinsey & Company, където по-голямата част от работата й е фокусирана върху здравната практика. Кели е широко разглеждана като експерт по пазарите на диабет и затлъстяване и като чест оратор относно последиците от диабета и затлъстяването за общественото здраве, тя е неуморен поддръжник на пациентите. Дългогодишен защитник на диабета, Кели е в борда на директорите на фондация Diabetes Hands и Института за поведенчески диабет, а преди това е била в Изпълнителния съвет на SF Bay Area JDRF. Кели е завършила колежа в Амхерст и бизнес училището в Харвард. Тя живее в Сан Франциско със съпруга си и трите си деца.

Мани Ернандес, Livongo Health

Мани Ернандес е диагностициран с диабет през 2002 г. През 2007 г. Мани и Андрейна Давила, съпругата му, създадоха две онлайн общности за хора, засегнати от диабет: TuDiabetes.org (на английски) и EsTuDiabetes (на испански). Година по-късно те са съоснователи на фондация Diabetes Hands Foundation, 501(c)3 с нестопанска цел, която свързва, овластява и мобилизира диабетната общност. Мани беше президент на фондация Diabetes Hands до началото на 2015 г., когато се присъедини към компанията за цифрово здраве на потребителите Livongo Health като старши вицепрезидент, членски опит.

Роден във Венецуела и обучен като инженер, Мани е лидер на общността и автор на социални медии, който страстно се застъпва за всички хора, живеещи с диабет. Той служи като член на Националния комитет за застъпничество към ADA и като съветник за програмата „Живот за дете“ на IDF и други групи. Неговият принос към общността на диабета е признат с награда за общностен дух от Американската диабетна асоциация и награда на DSMA Salutes от защитниците на социалните медии на диабета.

Д-р Ричард Джаксън, Център за диабет Джослин

Д-р Джаксън е изследовател в секцията по имунобиология, старши лекар и директор на Центъра за превенция на детски диабет в Джослин и асистент по медицина в Harvard Medical School. Получава медицинска степен от Медицинския факултет на Държавния университет в Охайо и завършва обучение в ординатура в болницата Worcester Memorial, както и стипендиантско обучение по ендокринология в Duke. Той е бивш стипендиант на Мери К. Якока и носител на наградата за изследване на Cookie Pierce от Фондацията за изследване на младежкия диабет.

През 80-те и 90-те години на миналия век д-р Джаксън и неговите сътрудници разбиват нови основи в използването на маркери, наречени автоантитела, като мощни инструменти за оценка на риска. Неговите усилия доведоха до стартирането на изпитването за превенция на диабет – тип 1 (DPT-1), първото клинично проучване, спонсорирано от Националния институт по здравеопазване, за ефективността на превантивните стратегии при роднини от първа и втора степен на пациенти с диабет тип 1 . В допълнение към тези програми, базирани в райони с недостатъчно обслужване, д-р Джаксън стартира вътрешна програма за амбулаторно интензивно лечение на диабет (DO IT). Тази програма от три дни и половина – предлагана в клиниката Joslin от д-р Джаксън и екип от преподаватели по диабет, диетолози, физиолози и социални работници – се състои от задълбочен набор от физически оценки и образователни семинари, насочени към предоставяне на пациенти с актуална, персонализирана информация за това колко добре контролират диабета си и какви стъпки могат да предприемат, за да го контролират по-добре. Рандомизирани контролирани проучвания са показали ефективността на тази програма и тя продължава като тестова област за нови подходи към грижата за диабета.

Анна Макколистър-Слип, Galileo Analytics

Предприемачът и защитник на пациентите Анна Макколистър-Слип е съосновател на Galileo Analytics, компания за визуално изследване на данни и усъвършенствани анализи на данни, фокусирана върху демократизирането на достъпа до и разбирането на сложни здравни данни. Страстта на Анна към иновациите в анализа на здравни данни се корени в нейния личен преживявания, живеещи с диабет тип 1. В своята професионална и лична дейност Анна се стреми да изгради платформи за по-добро разбиране и ангажиране с нуждите на пациентите. Тя говори често за обещанието за цифрово здраве и медицински устройства за овластяване и ангажиране на потребителите и пациентите с хронични заболявания, настоявайки производителите на устройства и политиците да дадат приоритет на дизайна на човешките фактори, да приемат стандартизирани формати на данни и да позволят оперативна съвместимост на устройства и данни. Като здравен ИТ предприемач и защитник на пациентите, Анна е назначена и служи в редица правителствени и частни комитети и бордове, насочени към насърчаване на иновативни начини за по-добро разбиране, управление и лечение на сложни хронични здравни състояния, като диабет. Тя беше член на работната група FDASIA на Комитета по политиката на ONC HIT, натоварена да съветва правителството относно регулаторен път за HIT, който ще защитава пациентите и насърчава иновациите. Работата на Анна като адвокат и предприемач е представена в редица публикации и онлайн медии. Тя беше определена от XX In Health като „Жена за наблюдение“ на Health Datapalooza 2013 и като съосновател на Galileo Analytics, беше една от избраната група новатори, поканени да участват в „The Hive“ на TEDMED 2013.

Синтия Райс, JDRF

Синтия Райс е старши вицепрезидент по застъпничество и политика за JDRF. Тя отговаря за застъпничеството на JDRF пред Конгреса, изпълнителната власт, регулаторните агенции и здравните планове за ускоряване на терапиите за лечение, лечение и предотвратяване на диабет тип 1. JDRF е водещата световна организация, финансираща изследвания на диабет тип 1. Водени от страстни, масови доброволци, свързани с деца, юноши и възрастни с болестта, целта на JDRF е постепенно да премахне въздействието на T1D от живота на хората, докато постигнем свят без T1D.

Синтия се присъедини към JDRF, тогава известна като Фондация за изследване на младежкия диабет, през 2005 г. и ръководи екип от междуведомствени служители, който разработи проекта за изкуствен панкреас. Тя беше повишена до вицепрезидент по връзки с правителството през 2009 г. и до сегашната си роля през 2013 г.

Тя има богат опит в ръководенето на сложни проекти за застъпничество както в държавния, така и в нестопанския сектор. В Белия дом от 1997 до 2000 г. тя служи като специален асистент на президента по вътрешна политика, като координира множество инициативи на високо ниво в политиката, включващи експерти от множество агенции и използвайки различни законодателни, регулаторни и комуникационни тактики.

Преди да се присъедини към Белия дом, тя служи в средата на 90-те в Сената на САЩ като законодателен асистент на двама висши членове на Финансовата комисия, сенатор Даниел Патрик Мойнихан и сенатор Джон Б. Бро. В тези си качества тя помогна за напредъка и промените в различни законодателства за бюджет, здравеопазване и вътрешна политика. От 2001-2005 г. Синтия работи като вицепрезидент по политиката в New Democrat Network, където ръководи усилията за популяризиране на политическия дневен ред на групата пред избрани служители и обществеността.

Синтия има магистърска степен по публична политика от Калифорнийския университет в Бъркли и бакалавърска степен от Харвардския университет.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss