Клобетазол и цена: Какво трябва да знаете

Клобетазол е генерично лекарство с рецепта, използвано за лечение на сърбеж и възпаление от кожни заболявания, включително псориазис с плаки. Цената на Clobetasol може да зависи от фактори като неговата форма и дали имате здравна застраховка.

Колко струва клобетазол?

Цената, която плащате за клобетазол, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие и аптеката, която използвате. За да разберете колко ще платите за клобетазол, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или разгледайте раздела по-долу, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Clobetasol купони и спестявания

За да спестите пари от рецептата си за клобетазол, разгледайте тези купони на Optum Perks. (Забележка: Купоните Optum Perks не могат да се използват със застрахователни доплащания или обезщетения.)

Спестете от рецептата си за клобетазол

Спестете от клобетазол без застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

60 gm клобетазол (1 туба)

Спестете пари без да използвате застраховка

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека или поръчайте онлайн и незабавно спестете до 80%, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за презареждане.

Намерете своята аптека

реклама
ВИЖТЕ ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се клобетазол като марково лекарство?

Клобетазол е генерично лекарство. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Clobetasol се предлага в маркови версии, наречени Clobex и Impoyz. За да разберете как разходите и формите на марковите версии се сравняват с клобетазол, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако ви е предписан клобетазол и се интересувате от използването на маркова версия вместо това, говорете с вашия лекар. Те може да ви препоръчат да използвате една версия вместо друга. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само определена версия (или версии) на това лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Мога ли да получа помощ за заплащане на клобетазол?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за клобетазол или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • Програма Primus Care Direct (за съдействие с цената на марковия крем Impoyz)

  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и клобетазола

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно клобетазола и цената.

Колко струва клобетазол без застраховка?

Цената на клобетазол без застраховка зависи от няколко фактора. Но като цяло цената ви ще бъде по-висока без застраховка. Цената, която плащате, може да зависи от фактори като:

  • Вашият план за лечение и дозировка
  • дали отговаряте на изискванията и кандидатствате за някакви спестовни програми
  • формата на лекарството, което ви е предписано
  • аптеката, която използвате

За да разберете точната цена на клобетазол без застраховка, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Може също да искате да се консултирате с няколко аптеки, за да сравните цените.

Можете също да посетите Optum Perks*, за да получите приблизителна цена за клобетазол, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Дали клобетазоловата локална пяна струва повече от локалната форма на разтвор на лекарството?

Клобетазол локална пяна може да струва повече от клобетазол локален разтвор. Различните форми на лекарството имат различна цена.

За да разберете вашата цена за една форма спрямо друга, говорете с вашия лекар или фармацевт. Ако имате застраховка, вашият доставчик може да ви даде сравнение на разходите за различните форми на лекарството.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие клобетазол. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят клобетазол по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако клобетазолът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали клобетазолът изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на клобетазол, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за клобетазол.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Ще спестя ли повече пари от моята рецепта, ако избера генеричната форма на клобетазол или приложа купон за версията на марката?
  • Клобетазолът струва ли повече от другите кортикостероидни кремове?
  • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя клобетазол?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss