Каква е средната дължина на пениса до 16 години?

Среден размер на пениса

Ако сте на 16 и приключвате пубертета, пенисът ви е приблизително с размерите, които ще остане през цялата зряла възраст. За мнозина на 16-годишна възраст това е средна отпусната (не изправена) дължина от около 3,75 инча и средна изправена дължина между 5 и 7 инча.

Обиколката (обиколката) на отпуснатия пенис и еректирания пенис е средно около 3,6 инча и 4,5 инча съответно.

Дължината и обиколката на отпуснатия пенис се променят често, главно в зависимост от температурата. Отпуснат необрязан пенис, който все още има препуциум, може да изглежда малко по-голям от отпуснат обрязан пенис. Въпреки това, препуциума се прибира по време на ерекция, така че има малка разлика в това колко голям изглежда еректираният пенис, независимо дали е обрязан или не.

Как пубертетът влияе на размера на пениса?

Пубертетът всъщност е вторият път в живота ви, когато пенисът ви преминава през скок на растеж. През първата година от живота дължината и обиколката на пениса нарастват значително. След това има бавен, стабилен растеж до настъпване на пубертета. В пубертета пенисът и тестисите растат по-бързо.

Пубертетният график е различен за всеки човек. Възрастта, в която започва пубертета, също варира. Може да започне още на 9 или 10 години или по-късно, на 13 или 14 години.

Освен това по време на пубертета ставате по-високи и по-широки. Мускулната ви маса расте и гласът ви се задълбочава. Освен това започвате да расте косми около гениталиите си, под мишниците, по гърдите и лицето.

Кога пенисът спира да расте?

Вашият пенис расте до края на пубертета. На 16 може все още да сте в пубертет, така че пенисът ви все още може да расте.

Средно пубертетът завършва на възраст между 16 и 18 години. Ако сте започнали пубертета на по-късна възраст, обаче, все още може да растете и да се променяте в началото на 20-те години. Този растеж включва и вашия пенис.

Въпреки че някои от по-очевидните промени, предизвикани от пубертета, могат да се забавят и да спрат около 18-годишна възраст, пенисът ви може да продължи да расте до 21-годишна възраст.

Как да измерите пениса си

Не забравяйте, че размерът на отпуснатия пенис варира значително. За да получите най-точно измерване, измерете пениса си, когато имате ерекция. Когато го измервате, измервайте от горната страна от върха надолу до основата.

Образ на тялото

В проучване, публикувано в Списание по урология, изследователите интервюираха 290 млади мъже за образа на тялото и дразненето, които са издържали или на които са били свидетели в съблекалнята. Около 10 процента от мъжете признаха, че са били дразнени за външния вид на пениса си, докато 47 процента си спомнят, че са били свидетели на дразнене от други.

Размерът беше най-честата цел на дразнене, въпреки че появата на необрязан пенис или пенис, който изглеждаше различно по други начини, също генерира много коментари.

Всеки пенис е различен, така че вашият няма да изглежда точно като тези на другите момчета. Обичайно е пенисите да имат леки извивки и някои отпуснати пениси изглеждат по-големи от други отпуснати. Вашият пенис също може естествено да виси от едната или от другата страна.

Докато преминавате през пубертета, може да бъде лесно да се чувствате самосъзнание и да се чудите дали промените, които изпитвате, са същите промени, през които преминават другите. Вероятно е и други момчета да се чудят същото.

Два съвета за справяне с проблемите с образа на тялото:

  • Стойте далеч от социалните медии колкото е възможно повече. Идеите, снимките и дезинформацията могат да накарат всеки да се самоосъзна.
  • Имайте предвид вашата фитнес и здраве. Да останете здрави може да ви накара да се чувствате по-добре и по-комфортно в тялото си.

Ако откриете, че се тревожите за тялото си, говорете със съветник, родител или лекар.

Училищните съветници могат да осигурят безопасно пространство, за да говорят за тези опасения и няма да споделят нищо, което кажете с връстниците си. Те също така могат да ви помогнат да се свържете със специалист по психично здраве, ако е необходимо, или да ви помогнат да намерите начини да говорите за притесненията си с родителите или лекар.

Кога да потърся помощ

Ако смятате, че пенисът ви е по-малък от средния на 16-годишна възраст, можете да споделите притесненията си с Вашия лекар. Има състояния, при които малък пенис е един от симптомите.

Синдромът на Клайнфелтер, например, е състояние, при което мъжът се ражда с допълнителна Х хромозома. В резултат на това те могат да имат по-малък от средния пенис и тестиси, както и женски черти, като например развитието на гръдната тъкан.

Лечението на синдрома на Клайнфелтер и други свързани с хормоните разстройства, които засягат размера на пениса и развитието на мъжете, обикновено включва терапия с тестостерон.

Ако дължината или външният вид на пениса ви притеснява, имайте предвид, че гениталиите ви не определят вашата мъжественост или другите ви качества. Също така не забравяйте, че вероятно сте по-загрижени за размера си от всеки друг. Също така е важно да запомните, че средното училище, гимназията и самият пубертет са кратки глави в живота ви.

Ако съблекалнята стане твърде неудобна, можете да потърсите начини да намалите изживяването си:

  • Смяна в кабината за баня.
  • Увийте се в кърпа, дори ако другите не са скромни.
  • Може да успеете да получите освобождаване за час по фитнес. Намерете учител, администратор или съветник с желание да споделите притесненията си.

Вземането за вкъщи

На 16 има други важни неща, върху които можете да се съсредоточите, а не върху дължината на пениса си. Насладете се на времето си със семейството и приятелите си и се възползвайте максимално от годините в гимназията.

Но ако наистина се притеснявате или сте любопитни относно дължината и външния вид на пениса си, опитайте да говорите с родител или може би по-възрастен член на семейството. Ако тези опции не са възможни, говорете с Вашия лекар. Няма да сте първият тийнейджър, който задава подобни въпроси и няма да сте последният.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss