Изотретиноин и цена: Какво трябва да знаете

Изотретиноинът е генерично лекарство с рецепта, използвано за лечение на тежко акне. Цената на изотретиноин може да зависи от фактори като вашата доза, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Колко струва изотретиноинът?

Цената, която плащате за изотретиноин, може да варира. За да разберете колко ще платите за това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или разгледайте раздела по-долу, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Изотретиноин купони и спестявания

За да спестите пари от вашата рецепта за изотретиноин, разгледайте тези купони на Optum Perks. (Забележка: Купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.)

Спестете от вашата рецепта за изотретиноин

Спестете от изотретиноин без застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

30 изотретиноин (2 опаковки за дозатор)

Спестете пари без да използвате застраховка

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека или поръчайте онлайн и незабавно спестете до 80%, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за презареждане.

Намерете своята аптека

реклама
ВИЖТЕ ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се изотретиноин като марково лекарство?

Изотретиноинът е генерично лекарство. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Изотретиноинът се предлага във версия с търговска марка, наречена Accutane, която вече не се предлага. Предлага се и като маркови генерични продукти, включително Absorica, Amnesteem и Claravis. (Обикновено генеричните лекарства се наричат ​​с името на тяхното активно лекарство. Но марковите генерични лекарства получават подходящо име от производителя на лекарства.)

За да разберете как се сравняват разходите за различните генерични версии на Accutane, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако ви е предписан изотретиноин и се интересувате от различна генерична версия, говорете с вашия лекар. Те могат да ви препоръчат да вземете една версия вместо друга. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате изотретиноин дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство: Може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на изотретиноин, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на изотретиноин. Ако се интересувате от 90-дневна доставка на това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство: Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за изотретиноин. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на изотретиноин?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за изотретиноин или разбиране на вашата застраховка, разгледайте тези ресурси:

 • Програма за доплащане на карти Absorica
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и изотретиноина

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно изотретиноина и цената.

Каква е цената на изотретиноин със застраховка срещу без застраховка?

Цената на изотретиноин със застраховка спрямо без застраховка може да варира в зависимост от няколко фактора.

Факторите, които могат да повлияят на цената на изотретиноин без застраховка, включват:

 • вашия план за лечение и дозировката на лекарството
 • аптеката, която използвате
 • количеството изотретиноин, което получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)
 • всички програми за спестяване на разходи, за които отговаряте и кандидатствате

Същите фактори влияят на цената на лекарството, ако плащате чрез застраховка. Но вашите разходи със застраховка може също да зависят от:

 • предимствата на вашия индивидуален план
 • всички изисквания за предварително разрешение за вашия план (вижте раздела „Предварително разрешение“ по-долу за повече информация)

За да научите повече за вашите разходи със и без застраховка, консултирайте се с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Независимо дали имате застраховка или не, можете да посетите Optum Perks*, за да получите прогнозна цена за изотретиноин, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Каква е цената на изотретиноин в сравнение с тази на подобни лекарства, като третиноин?

Цената на изотретиноин в сравнение с цената на третиноин може да зависи от няколко фактора. Например третиноинът се предлага в различна форма от изотретиноин, което може да повлияе на цената. Изотретиноинът се предлага само като перорална капсула, докато третиноинът се предлага като перорална капсула и като локален гел, крем или лосион.

Други фактори, които могат да повлияят на сумата, която плащате, включват:

 • дали има налични спестовни програми за лекарството, което ви е предписано
 • дали имате застраховка или плащате от джоба си
 • колко време продължава вашето лечение

Ако имате въпроси относно цената на изотретиноин в сравнение с цената на подобни лекарства, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Те могат да споделят повече подробности относно разходите за лечение въз основа на вашата конкретна ситуация.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие изотретиноин. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят изотретиноин по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако изотретиноинът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали изотретиноинът изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на изотретиноин, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за изотретиноин.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Коя е най-евтината генерична версия на изотретиноин?
 • Ще бъде ли цената, която плащам за изотретиноин, по-ниска, ако взема марковия генеричен продукт с карта за отстъпка в сравнение с друга генерична версия?
 • Какво по-евтино лекарство срещу акне мога да взема вместо изотретиноин?
 • Каква е разликата в цената между изотретиноин и третиноин перорални капсули?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss