Епинефрин и цена: Какво трябва да знаете

Епинефринът е генерично лекарство с рецепта, което лекува тежка алергична реакция. Цената на епинефрин може да зависи от вашата доза, дали имате здравна застраховка, аптеката, която използвате, и други фактори.

Колко струва епинефринът?

Цената, която плащате за епинефрин, може да варира. Вашата цена може да зависи от вашия план за лечение, застрахователното ви покритие и аптеката, която използвате. Може също така да зависи от това колко трябва да платите, за да получите инжекция с епинефрин в болница или клиника от медицински специалист. В някои ситуации може да зависи от това дали поръчвате 90-дневна доставка за администриране у дома при спешен случай.

За да разберете колко ще платите за епинефрин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или погледнете по-долу в следващия раздел, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Епинефрин купони и спестявания

За да спестите пари от вашата рецепта за епинефрин, разгледайте тези купони на Optum Perks. (Забележка: Купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни плащания или обезщетения.)

Спестете от вашата рецепта за епинефрин

Спестете от Епинефрин без застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

1 ml епинефрин (1 ампула)

Спестете пари без да използвате застраховка

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека или поръчайте онлайн и незабавно спестете до 80%, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за презареждане.

Намерете своята аптека

реклама
ВИЖТЕ ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се епинефрин като марково лекарство?

Епинефринът е генерично лекарство. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Епинефринът се предлага в маркови версии, наречени Adrenaclick, Adrenalin, Auvi-Q, EpiPen и EpiPen Jr и Symjepi. За да разберете какви са разходите за тези маркови версии в сравнение с епинефрин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако ви е предписан епинефрин и се интересувате от негова версия вместо това, говорете с вашия лекар. Те могат да препоръчат една версия вместо друга. Ще трябва също така да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Можете да приложите епинефрин у дома, когато е необходимо за спешна терапия и след това незабавно да потърсите медицинска помощ. В някои ситуации може да получите инжекция с епинефрин в болница или клиника от медицински специалист.

Ако възнамерявате да закупите инжекция с епинефрин за спешна употреба у дома, може да успеете да намалите разходите си. Може да опитате следното:

 • Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство: Може да сте в състояние да получите 90-дневен запас от епинефрин, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.
 • Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство: Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите за епинефрин. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Можете също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на епинефрин?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за епинефрин или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и епинефрина

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно епинефрина и цената.

Каква е цената на епинефрин със застраховка?

Какво ще платите за епинефрин със застраховка зависи от различни фактори. Те включват:

 • предимствата на конкретния ви план
 • дали отговаряте на условията за програма за спестяване на разходи
 • дозираната форма на епинефрин, която ви е предписана
 • дали трябва да посетите болница, за да получите инжекция с епинефрин от медицински специалист

Разходите също могат да зависят от други фактори, като вашето доплащане (вашият дял от цената на лекарството).

За да научите за цената на епинефрин със застраховка, говорете с вашия доставчик на застраховка или с вашия лекар. Те могат да ви кажат какво можете да очаквате да платите за епинефрин.

Дори ако имате застраховка, можете да посетите Optum Perks*, за да получите прогнозна цена за епинефрин, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Medicare покрива ли епинефрин?

Възможно е. За да разберете дали вашият план Medicare покрива разходите за епинефрин, обадете се на вашия доставчик на плана. Предлагат се много различни видове планове на Medicare и вашите разходи и покритие зависят от предимствата на вашия конкретен план.

Вашата крайна цена също може да зависи от цената за получаване на инжекция с епинефрин в болница от медицински специалист, ако това е необходимо.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие епинефрин. (Вижте раздела „Предварително разрешение“ по-долу за повече информация.)

Можете също така да попитате Вашия лекар за цената на епинефрин, ако имате Medicare.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие епинефрин. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят епинефрин по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако епинефринът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали епинефринът изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на епинефрин, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за епинефрин.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Автоинжекторът за епинефрин струва ли повече от разтвора за инжектиране на епинефрин?
 • Каква е цената на епинефрина в сравнение с цената на Symjepi?
 • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя епинефрин?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss