Джакафи и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на болестта присадка срещу гостоприемник (GVHD) или някои видове рак, може да искате да научите повече за Jakafi (ruxolitinib).

Jakafi е лекарство, отпускано с рецепта, което се използва за лечение на следните състояния при възрастни:

 • GVHD в определени ситуации
 • някои видове миелофиброза
 • полицитемия вера в определени ситуации

Лекарството се използва и за лечение на GVHD при някои деца в определени ситуации.

Jakafi принадлежи към група лекарства, наречени киназни инхибитори. Активната съставка в Jakafi е руксолитиниб. (Активната съставка е как действа лекарството.)

Jakafi идва под формата на таблетки, които поглъщате.

Продължете да четете за подробности относно Jakafi и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно Jakafi вижте тази задълбочена статия.

Колко струва Jakafi?

Цената, която плащате за Jakafi, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Jakafi, включително каква може да бъде цената ви на месец, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Jakafi. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Jakafi по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Jakafi изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Jakafi изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и Jakafi

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Jakafi и цената.

Различава ли се цената на Jakafi в зависимост от силата, като 10 mg, 15 mg или 20 mg?

Не е задължително. Цената на таблетка обикновено е една и съща, независимо от силата. Например, 60 таблетки с концентрация от 20 милиграма (mg) вероятно ще ви струват същото като 60 таблетки с концентрация от 10 mg.

Но ако нямате здравна застраховка, цената ви може да варира в зависимост от дневната ви доза. Например, цената ви може да е по-ниска, ако дозата ви Jakafi е една таблетка на ден в сравнение с две таблетки на ден. Уверете се, че приемате това лекарство точно както Ви е предписал Вашият лекар. (За повече подробности относно дозировката на Jakafi вижте тази статия.)

Цената на Jakafi може също да зависи от количеството Jakafi, което ви е предписано, като 30-дневна или 90-дневна доставка, и избраната от вас аптека.

За да научите повече за това какво ще платите за Jakafi, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Колко струва Jakafi без застраховка?

Цената на Jakafi без застраховка може да зависи от определени фактори, като например вашата дозировка или избраната от вас аптека. Може също така да зависи от количеството Jakafi, което ви е предписано, като например 30-дневна или 90-дневна доставка, и дали отговаряте на условията за някакви програми за спестяване на разходи.

Вероятно цената ви за Jakafi без застраховка ще бъде по-висока, отколкото ако имате застраховка.

Можете да попитате Вашия лекар или фармацевт относно програми за спестяване на разходи за Jakafi. Освен това проверете в няколко аптеки за най-добрата цена. А за ресурси, които биха могли да ви помогнат да спестите, вижте „Мога ли да получа помощ при плащането на Jakafi?“ раздел по-долу.

Jakafi има ли помощ при доплащане или купон на производителя?

да Производителят на лекарства Jakafi има група от програми, наречени IncyteCARES, които могат да ви помогнат да спестите от цената на лекарството.

Тези програми включват помощ за определени хора с търговска застраховка или неосигурени. Някои хора с Medicare Part D също могат да отговарят на изискванията за финансова помощ, ако отговарят на определени изисквания за доходи.

За да научите повече за помощ при доплащане, посетете уебсайта на производителя на лекарства или говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Предлага ли се Jakafi като генерично лекарство?

Jakafi идва само като марково лекарство. В момента не се предлага в обща версия. Генеричното лекарство е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Jakafi дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Jakafi, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Jakafi. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Jakafi. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на Jakafi?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Jakafi или разбиране на вашата застраховка, разгледайте тези ресурси:

 • Програми IncyteCARES
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Jakafi, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Jakafi.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Цената на Jakafi варира ли в зависимост от състоянието, за което го приемам?
 • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя лекарствата?
 • Има ли други по-евтини опции за лечение на моето състояние?

За да научите повече за Jakafi, вижте тези статии:

 • Джакафи (руксолитиниб)
 • Подробности за дозировката за Jakafi

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss