Wellbutrin и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на депресия, може да искате да научите повече за Wellbutrin (бупропион).

Това е лекарство с рецепта, което се предлага в две форми:* таблетка с продължително освобождаване (SR) и таблетка с удължено освобождаване (XL), като и двете поглъщате. И двете форми са с продължително действие и освобождават лекарството бавно във вашата система с течение на времето.

И двете форми на Wellbutrin се използват за лечение на голямо депресивно разстройство при възрастни. Само Wellbutrin XL се използва при възрастни за предотвратяване на сезонно афективно разстройство.

Продължете да четете за подробности относно Wellbutrin и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно Wellbutrin вижте тази задълбочена статия.

* Терминът “Wellbutrin” се използва в тази статия, за да опише и двете форми.

Каква е цената на Wellbutrin?

Цената, която плащате за Wellbutrin, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие (ако имате такова) и аптеката, която използвате. За да разберете колко ще платите за Wellbutrin, говорете с вашия фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Wellbutrin. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят лекарството по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали е покрита. Ако Wellbutrin изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Wellbutrin изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и Wellbutrin

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Wellbutrin и цената.

Колко струва Wellbutrin на месец без застраховка?

Цената на Wellbutrin на месец без застраховка зависи от няколко фактора. Ако нямате застраховка, ще платите разходите за Wellbutrin от джоба си. Това означава, че ще платите цената на лекарството в брой и всички такси на аптеката.

Цената на месец за Wellbutrin без застраховка зависи от:

 • дозата, която приемате, като 150 милиграма (mg) или 300 mg
 • количеството, което ви е предписано, като 30-дневна или 90-дневна доставка
 • формата на Wellbutrin, която приемате (продължително освобождаване или удължено освобождаване)
 • таксите на вашата аптека

За повече информация относно цената на Wellbutrin на месец без застраховка, говорете с вашия фармацевт. За да разберете разходите си на месец със застраховка, говорете с вашия доставчик на застраховка. За информация как да спестите от цената на това лекарство, вижте раздела „Мога ли да получа помощ при плащането на Wellbutrin“ по-долу.

Каква е цената на Wellbutrin XL в сравнение с тази на Wellbutrin SR?

Цената на Wellbutrin зависи от формата, която ви е предписана. За да научите разликата в цената между Wellbutrin XL и Wellbutrin SR, говорете с вашия фармацевт. Ако имате застраховка с рецепта, вашият доставчик на застраховка може да ви каже кои форми на Wellbutrin покрива вашият план.

Ако искате да приемате различна форма на Wellbutrin поради цената, говорете с Вашия лекар. И двете форми съдържат една и съща активна съставка* бупропион. Но имайте предвид, че само Wellbutrin XL се използва за лечение на сезонно афективно разстройство. Ако приемате Wellbutrin за лечение на депресия, Вашият лекар може да препоръча най-добрата за Вас форма.

* Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.

Цената на Wellbutrin XL варира ли в зависимост от това коя доза ми е предписана (150 mg или 300 mg)?

Wellbutrin се предлага в няколко силни страни. Формата XL (с удължено освобождаване) се предлага в таблетки от 150 милиграма (mg) и 300 mg. Формата SR (продължително освобождаване) се предлага в таблетки от 100 mg, 150 mg и 200 mg.

Цената на двете форми варира в зависимост от силата и количеството таблетки, предписани от Вашия лекар.

За да научите цената, която бихте платили за Wellbutrin, говорете с вашия фармацевт или доставчик на застраховка. Те могат да изчислят разходите Ви въз основа на предписаната Ви доза и броя на таблетките, от които се нуждаете.

Предлага ли се Wellbutrin като генерично лекарство?

Wellbutrin XL и Wellbutrin SR се предлагат в обща форма, известна като бупропион. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното марково лекарство, но обикновено струва по-малко.

За да разберете как се сравняват разходите за Wellbutrin и bupropion, говорете с вашия фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан Wellbutrin и се интересувате да приемате бупропион вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като вашият план може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Мога ли да получа помощ за плащане на Wellbutrin, например с доплащаща карта?

да Производителят на Wellbutrin XL предлага спестовна карта с доплащане, за да помогне на тези, които отговарят на условията, с техните разходи за лекарства. Ако отговаряте на условията, тази програма може да ви спести пари въз основа на разходите ви за доплащане. Вашата здравна застраховка ще плати част от разходите, а производителят на лекарства ще плати част или цялата част от доплащането на вашите застрахователни такси.

Производителят на лекарства също така предлага програма, наречена PhilRx, която може да ви помогне да получите безплатна доставка на марката Wellbutrin XL. (Вижте уебсайта, свързан по-горе, за повече информация.)

Можете също така да проверите следните ресурси за повече информация относно покриването на разходите за Wellbutrin или разбиране на вашата застраховка:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате други въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Wellbutrin дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Wellbutrin, ако вашата застрахователна компания го одобри. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на лекарството. Ако се интересувате от 90-дневна доставка на Wellbutrin, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Wellbutrin. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Производителят на лекарства също така предлага програма, наречена PhilRx, която може да ви помогне да получите безплатна доставка на марката Wellbutrin XL. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Wellbutrin, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Wellbutrin.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Как се сравняват разходите за други антидепресанти с Wellbutrin?
 • Ако имам нужда от по-висока доза Wellbutrin XL, как това ще се отрази на месечните ми разходи за лекарства?
 • Каква е разбивката на таксите, включени в цената от джоба на Wellbutrin XL?

За да научите повече за Wellbutrin, вижте тези статии:

 • Wellbutrin (бупропион хидрохлорид)
 • Взаимодействия с Wellbutrin: алкохол, лекарства и други

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss