Unithroid и цена: Какво трябва да знаете

Unithroid (левотироксин натрий) е лекарство, отпускано с рецепта, използвано за лечение на някои заболявания на щитовидната жлеза. Цената на Unithroid може да зависи от фактори като вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Колко струва Unithroid?

Цената, която плащате за Unithroid, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие (ако имате такова) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Unithroid, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или разгледайте раздела по-долу, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Unithroid купони и спестявания

За да спестите пари от вашата рецепта за Unithroid, разгледайте тези купони на Optum Perks.

Спестете от Unithroid с Optum Perks

Спестете до 80% без да използвате застраховка.

Въведете вашата информация:

Застраховка

Застраховани

Местоположение

47201

Дозировка

75mcg Unithroid (90 таблетки)

Спестете в Unithroid

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека и незабавно спестете, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за използване при презареждане.

реклама
най-добра цена

97%

Спестявания

Аптека Kroger #710

8,26 долара

на дребно $359

97%

Спестявания

Walmart

$10,00

на дребно $359

96%

Спестявания

Цел (CVS)

10,95 долара

на дребно $359

96%

Спестявания

CVS Аптека

10,95 долара

на дребно $359

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се Unithroid като генеричен?

Unithroid се предлага като генерично лекарство левотироксин натрий. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

За да разберете как се сравняват разходите за Unithroid и левотироксин натрий, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан Unithroid и се интересувате от прием на левотироксин натрий вместо това, говорете с Вашия лекар. Те могат да ви препоръчат да вземете една версия вместо друга. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Unithroid дългосрочно, може да успеете да намалите разходите си по следните начини:

 • Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневен запас от Unithroid, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на лекарството. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка на Unithroid, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.
 • Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Unithroid. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Unithroid?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Unithroid или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Програмата eVoucherRx на Unithroid
 • NeedyMeds
 • програми за отстъпки с рецепта

На тези страници можете да намерите застрахователна информация, подробности за програми за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и Unithroid

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Unithroid и цената.

Каква е цената на Unithroid в сравнение с тази на подобни лекарства, като Synthroid?

Цената на Unithroid в сравнение с цената на Synthroid може да зависи от няколко фактора. Както Unithroid, така и Synthroid идват като таблетки и в една и съща сила. Някои от неактивните съставки са различни.

Факторите, които могат да повлияят на сумата, която плащате, включват:

 • дали има налични програми за спестяване на купони за лекарството, което ви е предписано
 • дали имате застраховка или плащате от джоба си
 • колко време продължава вашето лечение

Ако имате въпроси относно цената на Unithroid в сравнение с цената на подобни лекарства, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Те могат да споделят повече подробности относно разходите за лечение въз основа на вашата конкретна ситуация.

Колко струва Unithroid без застраховка?

Какво ще платите за Unithroid без застраховка зависи от няколко фактора. Като цяло разходите ви ще бъдат по-високи без застраховка. Факторите, които могат да повлияят на разходите ви, включват:

 • вашата доза
 • дали отговаряте на изискванията и кандидатствате за някакви спестовни програми
 • аптеката, която използвате
 • доставката на лекарства, които получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)

За да разберете точната цена на Unithroid без застраховка, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Може също да искате да се консултирате с няколко аптеки, за да сравните цените.

Можете също да посетите Optum Perks*, за да получите приблизителни цени за Unithroid, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Unithroid. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Unithroid по отношение на вашето лечение. След това вашата застрахователна компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Unithroid изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Unithroid изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Unithroid, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Unithroid.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Каква е разликата в цената между една таблетка Unithroid от 50 микрограма (mcg) и две таблетки от 25 mcg?
 • Каква е цената на таблетките Unithroid в сравнение с капсулите Tirosint?
 • Unithroid покрива ли се от Medicare?

За да научите повече за Unithroid, вижте тази статия.

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss