Tysabri и цена: Какво трябва да знаете

Tysabri (натализумаб) е лекарство с рецепта, използвано за лечение на множествена склероза и други състояния. Цената на Tysabri може да зависи от вашата доза, дали имате здравна застраховка и цената за получаване на дозата ви в кабинета на вашия лекар.

Tysabri се използва при възрастни за лечение на:

 • пристъпни форми на множествена склероза (МС), включително пристъпно-ремитентна МС и активна вторично прогресираща МС
 • клинично изолиран синдром, който често е ранен признак на МС

 • болест на Крон

За повече подробности относно Tysabri вижте тази задълбочена статия.

Колко струва Tysabri?

Цената, която плащате за Tysabri, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение и вашето застрахователно покритие (ако имате такова). Това също ще зависи от това колко трябва да платите за посещение в офиса при Вашия лекар, за да получите инфузии с Tysabri.

За да разберете колко ще платите за Tysabri, говорете с вашия лекар или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Tysabri. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Tysabri по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Tysabri изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Tysabri изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и Tysabri

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Tysabri и цената.

Tysabri струва ли по-малко от Ocrevus?

Възможно е. Tysabri и Ocrevus са маркови лекарства, използвани за лечение на някои от същите състояния, като клинично изолиран синдром и рецидивиращи форми на множествена склероза (МС). Разходите за получаване на едно от двете лекарства ще зависят от вашето застрахователно покритие (ако го имате) и цената, която ще платите, за да получите лекарството в кабинета на вашия лекар.

Ако имате въпроси относно цената на Tysabri или Ocrevus, говорете с Вашия лекар, фармацевт или застрахователна компания.

Различава ли се цената на Tysabri в зависимост от това дали се използва за множествена склероза или болест на Crohn?

Възможно е. Ако имате здравна застраховка, цената ви може да варира в зависимост от това как планът ви покрива Tysabri за различни условия.

Може да се наложи да опитате и други лекарства, преди вашата застраховка да покрие Tysabri за определени условия. Но в повечето случаи вашата цена за Tysabri вероятно ще бъде подобна, независимо дали го получавате за множествена склероза или болест на Crohn.

Ако имате въпроси относно това колко може да струва Tysabri за вашето състояние, говорете с вашия лекар или вашия доставчик на застраховка.

Предлага ли се Tysabri като генеричен или биоподобен?

Tysabri е биологично лекарство, което означава, че е направено от части от живи организми. Не се предлага в биоподобна форма. Биоподобните са като генерични лекарства. Но за разлика от генеричните лекарства, които се правят за небиологични лекарства, биоподобните се правят за биологични лекарства.

Защо има такава разлика в цената между биологичните лекарства и биоподобните лекарства?

Биологичните лекарства могат да бъдат скъпи поради необходимите изследвания и тестове, за да се гарантира тяхната безопасност и ефективност. Производителят на биологично лекарство може да го продаде за до 12 години. Когато патентът на биологичното лекарство изтече, други производители на лекарства могат да създадат биоподобни версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за биоподобни. И тъй като биоподобните са много подобни на биологичните лекарства, не е необходимо да се изследват отново. Това също може да доведе до по-ниски разходи за биоподобни.

Мога ли да получа помощ за плащане на Tysabri?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Tysabri или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Услуги за поддръжка на Biogen
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Tysabri, говорете с Вашия лекар или застрахователна компания. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Tysabri.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Ще повлияе ли моята доза Tysabri на цената?
 • Има ли други по-евтини лекарства за моето състояние?
 • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя лекарствата?

За да научите повече за Tysabri, вижте тези статии:

 • Всичко за Tysabri
 • Странични ефекти на Tysabri: Какво трябва да знаете
 • Tysabri: Как се използва за лечение на множествена склероза
 • Всичко за дозировката на Tysabri

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss