Tradjenta и цена: Какво трябва да знаете

Tradjenta (линаглиптин) е перорална таблетка с рецепта, която се използва за лечение на диабет тип 2 при възрастни. Цената на Tradjenta може да зависи от фактори като дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Колко струва Tradjenta?

Цената, която плащате за Tradjenta, може да варира. Вашите разходи може да зависят от вашето застрахователно покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Tradjenta, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или вижте раздела по-долу, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Tradjenta купони и спестявания

За да спестите пари от вашата рецепта за Tradjenta, разгледайте тези купони за Optum Perks.

Спестете от Tradjenta с Optum Perks

Спестете от Tradjenta без застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

5 mg tradjenta (30 таблетки)

Спестете пари без да използвате застраховка

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека или поръчайте онлайн и незабавно спестете до 80%, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за презареждане.

Намерете своята аптека

реклама
ВИЖТЕ ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се Tradjenta като генерично лекарство?

Tradjenta е марково лекарство. Генеричната версия, линаглиптин, е одобрена, но може все още да не се предлага в аптеките. Вашият лекар или фармацевт може да предостави повече информация за това.

Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

За да разберете как се сравняват разходите за Tradjenta и linagliptin, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застрахователна програма.

Ако Ви е предписан Tradjenta и се интересувате да опитате вместо това линаглиптин, говорете с Вашия лекар. Те могат да ви кажат кога генеричната версия ще бъде налична. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Tradjenta дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Tradjenta, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Tradjenta. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Tradjenta. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Tradjenta?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Tradjenta или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Спестовна програма Tradjenta
 • NeedyMeds
 • програми за отстъпки с рецепта

На тези страници можете да намерите застрахователна информация, подробности за програми за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и Tradjenta

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Tradjenta и цената.

Каква е цената на Tradjenta в сравнение с тази на подобни лекарства, като Januvia?

Цената на Tradjenta в сравнение с цената на други подобни лекарства като ситаглиптин (Januvia) може да зависи от няколко фактора.

Tradjenta и Januvia са перорални таблетки, които се използват за лечение на диабет тип 2 при възрастни.

Januvia се предлага в различни концентрации и Вашата доза може да повлияе на цената Ви. Tradjenta се предлага само в една сила.

Други фактори, които могат да повлияят на това колко плащате за едно от двете лекарства, включват:

 • дали има налични спестовни програми за лекарството, което ви е предписано
 • дали имате застраховка или плащате от джоба си
 • колко време продължава вашето лечение

Ако имате въпроси относно цената на Tradjenta в сравнение с цената на подобни лекарства, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Те могат да споделят повече подробности относно разходите за лечение въз основа на вашата конкретна ситуация.

Каква е цената на Tradjenta без застраховка спрямо със застраховка?

Цената на Tradjenta без застраховка в сравнение със застраховка може да варира в зависимост от няколко фактора.

Някои фактори, които могат да повлияят на разходите ви за Tradjenta без застраховка, включват:

 • вашия план за лечение
 • избраната от вас аптека
 • количеството Tradjenta, което получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)
 • всички програми за спестяване на разходи, за които отговаряте на изискванията

Същите фактори влияят върху цената на лекарството, ако плащате чрез застраховка. Но освен това разходите ви със застраховка може да зависят от:

 • предимствата на вашия индивидуален план
 • всички изисквания за предварително разрешение за вашия план (вижте раздела „Предварително разрешение“ по-долу за повече информация)

За да научите повече за вашите разходи със и без застраховка, консултирайте се с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Независимо дали имате застраховка или не, можете да посетите Optum Perks*, за да получите прогнозни цени за Tradjenta, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Tradjenta покрива ли се от Medicare?

Възможно е. За да разберете дали вашият план Medicare покрива разходите за Tradjenta, обадете се на вашия доставчик на плана. Има много различни видове планове на Medicare и вашите разходи и покритие зависят от предимствата на вашия конкретен план.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие Tradjenta. (Вижте раздела „Предварително разрешение“ по-долу за повече информация.)

Можете също така да попитате Вашия лекар за цената на Tradjenta, ако имате Medicare.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Tradjenta. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Tradjenta по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Tradjenta изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Tradjenta изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Tradjenta, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Tradjenta.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Каква е цената на Tradjenta в сравнение с тази на метформин?
 • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя Tradjenta?
 • Ситаглиптин (Januvia) струва ли по-малко от Tradjenta?

За да научите повече за Tradjenta, вижте тези статии:

 • Траджента (линаглиптин)
 • Подробности за дозировката на Tradjenta
 • Странични ефекти на Tradjenta: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss