Nexplanon и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите опции за контрол на раждаемостта, може да искате да научите повече за Nexplanon (етоногестрел). Nexplanon е лекарство с рецепта, което се използва за предотвратяване на бременност при жени*, които могат да забременеят.

Nexplanon е имплант, който се поставя в ръката ви. Това е форма на хормонален контрол на раждаемостта.

Продължете да четете за подробности относно Nexplanon и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За да научите повече за Nexplanon, вижте тази задълбочена статия.

* В тази статия използваме термина „женски“, за да обозначим нечий пол, определен при раждането. За информация относно разликата между пол и пол вижте тази статия.

Колко струва имплантът за контрол на раждаемостта Nexplanon?

Цената, която плащате за Nexplanon, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение и вашето застрахователно покритие (ако имате такова). Това също ще зависи от това колко трябва да платите за посещение в офиса при Вашия лекар, за да Ви постави Nexplanon.

За да разберете колко ще платите за Nexplanon, говорете с вашия лекар или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Nexplanon. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Nexplanon по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали Nexplanon е покрит от вашия застрахователен план. Ако Nexplanon изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Nexplanon изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и Nexplanon

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно Nexplanon и цената.

Каква е цената на Nexplanon без застраховка спрямо със застраховка?

Вашата цена на Nexplanon ще варира в зависимост от няколко фактора. Например цената ви може да зависи от това колко таксува вашият лекар за среща и дали имате застрахователен план, който покрива Nexplanon.

Вероятно цената на Nexplanon със застраховка ще бъде по-малка от цената на лекарството без застраховка. Но за да разберете какво ще платите, говорете с вашия лекар или доставчик на застраховка. Те могат да ви кажат каква ще бъде цената ви за Nexplanon.

Колко струва премахването на Nexplanon?

Цената за отстраняване на Nexplanon зависи от много фактори. Това може да включва вашия застрахователен план (ако имате такъв) и сумата, която вашият лекарски кабинет таксува за отстраняване на Nexplanon. Вероятно разходите за преместване без застраховка ще бъдат повече от разходите със застраховка.

Също така е важно да се отбележи, че можете да поставите ново устройство Nexplanon едновременно с премахването на стария имплант. Така че няма да е необходимо да плащате за две отделни посещения, за да смените Nexplanon.

Преди да премахнете Nexplanon, говорете с вашия лекар или доставчик на застраховка, за да разберете каква може да бъде цената на отстраняването.

Предлага ли се Nexplanon като генерично лекарство?

Nexplanon идва само като марково лекарство. В момента не се предлага в обща версия. Генеричното лекарство е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Мога ли да получа помощ за плащане на Nexplanon?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Nexplanon или за разбиране на вашата застраховка, разгледайте тези уебсайтове:

  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт. Може да успеете да получите помощ за цената на Nexplanon чрез Закона за достъпни грижи. Говорете с вашия лекар или доставчик на застраховка, за да определите каква може да бъде цената ви на Nexplanon.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Nexplanon, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Nexplanon.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Има ли лекарства с по-ниска цена, които мога да използвам за контрацепция?
  • Каква е разликата в цената между Nexplanon и вътрематочно устройство (IUD)?
  • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя Nexplanon?

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss