Lipitor и цена: Какво трябва да знаете

Lipitor (аторвастатин) е перорална таблетка с рецепта, използвана за лечение на висок холестерол и предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и инсулт при определени хора. Цената на Lipitor може да зависи от фактори като вашата дозировка и дали имате здравна застраховка.

Колко струва Lipitor?

Цената, която плащате за Lipitor, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие (ако имате такова) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Lipitor, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или разгледайте раздела по-долу, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Lipitor купони и спестявания

За да спестите пари от вашата рецепта за Lipitor, разгледайте тези купони за Optum Perks.

Спестете от вашата рецепта за Lipitor

Спестете от вашата рецепта за Lipitor със или без застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

40 mg аторвастатин (30 таблетки)

Реклама

Спестете пари без да използвате застраховка

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека или поръчайте онлайн и незабавно спестете до 80%, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за презареждане.

най-добра цена

96%

Спестявания

Walmart

6,60 долара

на дребно $173

78%

Спестявания

Цел (CVS)

$37,00

на дребно $173

78%

Спестявания

CVS Аптека

$37,00

на дребно $173

75%

Спестявания

Walgreens

41,85 долара

на дребно $173

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се Lipitor като генерично лекарство?

Lipitor се предлага като генерично лекарство аторвастатин. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активната съставка* в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

За да разберете как се сравняват разходите за Lipitor и аторвастатин, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан Lipitor и се интересувате от приема на аторвастатин вместо това, говорете с Вашия лекар. Те могат да ви препоръчат да вземете една версия вместо друга. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само едно или друго лекарство.

* Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Lipitor дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Lipitor, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Lipitor. Ако се интересувате от 90-дневна доставка на това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Lipitor. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на Lipitor?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Lipitor или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Спестовна карта Lipitor
 • NeedyMeds
 • програми за отстъпки с рецепта

На тези страници можете да намерите застрахователна информация, подробности за програми за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно разходите и Lipitor

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Lipitor и цената.

Каква е цената на Lipitor без застраховка срещу със застраховка?

Цената на Lipitor без застраховка в сравнение със застраховка може да варира в зависимост от няколко фактора.

Някои фактори, които могат да повлияят на цената на Lipitor без застраховка, включват:

 • Вашият план за лечение и дозировка
 • аптеката, която използвате
 • количеството Lipitor, което ви е предписано (като 30-дневна или 90-дневна доставка)
 • всички спестовни програми, за които отговаряте на условията и за които кандидатствате

Същите фактори влияят върху цената на лекарството, ако плащате чрез застраховка. Но освен това разходите ви със застраховка може да зависят от:

 • предимствата на вашия индивидуален план
 • всички изисквания за предварително разрешение за вашия план (вижте раздела „Предварително разрешение“ по-долу за повече информация)

За да научите повече за вашите разходи със и без застраховка, консултирайте се с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Независимо дали имате застраховка или не, можете да посетите Optum Perks*, за да получите прогнозна цена за Lipitor, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Lipitor покрива ли се от Medicare?

Може би. Има много видове планове на Medicare и вашите разходи и покритие зависят от предимствата на вашия конкретен план. За да разберете дали вашият план Medicare покрива разходите за Lipitor, обадете се на вашия доставчик на плана.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие Lipitor. (Вижте раздела „Предварително разрешение“ точно по-долу за повече информация.)

Можете също така да попитате Вашия лекар за цената на Lipitor, ако имате Medicare.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Lipitor. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Lipitor по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Lipitor изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Lipitor изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Lipitor, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Lipitor.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Дозата от 40 милиграма (mg) Lipitor струва ли повече от дозата от 80 mg?
 • Ще спестя ли повече, ако използвам спестовната карта Lipitor или ми предпишат генеричен аторвастатин?
 • Кои по-евтини маркови лекарства мога да приемам, за да понижа нивата на холестерола си?

За да научите повече за Lipitor, вижте тези статии:

 • Всичко за Lipitor
 • Странични ефекти на Lipitor: Какво трябва да знаете
 • Взаимодействия с Lipitor: алкохол, лекарства и други
 • Дозировка за Lipitor: Какво трябва да знаете
 • Lipitor срещу Crestor: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да се увери, че цялата информация е фактически вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss