Jornay PM и цена: Какво трябва да знаете

Jornay PM (метилфенидат) е капсула с рецепта, използвана за лечение на разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) при възрастни и някои деца. Цената на Jornay PM може да зависи от фактори като Вашата дозировка и аптеката, която използвате.

Колко струва Jornay PM?

Цената, която плащате за Jornay PM, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Jornay PM, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Jornay PM. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Jornay PM по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Jornay PM изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Jornay PM изисква предварително разрешение.

Предлага ли се Jornay PM като генеричен продукт?

Jornay PM се предлага само като марково лекарство. Активната съставка в Jornay PM (метилфенидат) се предлага като генерично лекарство, но тази форма не е същата като Jornay PM.

Генеричното лекарство обикновено съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Ако ви е предписан Jornay PM и се интересувате да вземете генерична форма на метилфенидат вместо това, говорете с вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Jornay PM дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си, като използвате аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство.

Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Jornay PM. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Jornay PM?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Jornay PM или за разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • Спестовна програма Jornay PM
  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Jornay PM, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Jornay PM.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Ниските силни страни на Jornay PM струват ли по-малко?
  • Какви са възможностите ми, ако не мога да си позволя лекарствата?
  • Можете ли да предпишете други възможности за лечение на моето състояние, които струват по-малко от Jornay PM?

И за да научите повече за Jornay PM, вижте тази статия:

  • Всичко за Jornay PM

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss