Healthline Black Health: Пространство за обучение, мотивиране, застъпничество

ръце на черни хора, протегнати един към друг
Илюстрация от Бретан Ингланд

Кажете ми, ако някое от тези звучи познато.

Сканирали сте десетки уебсайтове, опитвайки се да разберете какъв е този странен обрив по кожата на вашето дете, но не можете да намерите никакви снимки, които показват как кожните заболявания изглеждат на тъмна кожа.

Или знаете, че Вашият лекар ще Ви попита отново за Вашето кръвно налягане при следващия Ви преглед. Но каквото и да опитвате, просто не се получава и вие не знаете защо.

Може би смятате, че вашият лекар не предлага най-добрите грижи за майка ви или не й вярва, когато казва, че все още изпитва болка. Но тя просто не може да намери правилните думи, за да защити себе си.

Или може би търсите опции за здравословно хранене, но нито една от рецептите, които намирате онлайн, не съдържа съставките, характера и културата на храната, с която сте свикнали.

Истината е, че нашата раса играе роля в ежедневните решения, които вземаме за нашето здраве. Чернокожите хора понякога са изправени пред уникални здравословни предизвикателства. Намирането на инструментите, ресурсите и хората, които да ни помогнат да се ориентираме в нашите здравословни пътувания, често може да бъде предизвикателство само по себе си.

Но това не е задължително.

Добре дошли в Healthline Black Health

Откакто започнах работа в Healthline, бях впечатлен от ангажимента му да предоставя разбираема и приложима информация. Това дава възможност на нашите читатели да се чувстват достатъчно информирани, за да вземат най-добрите решения за своето здраве.

Като цветнокож човек също намирам за впечатляващ ангажимента на Healthline към разнообразието и включването в съдържанието. Нашите редактори, медицински рецензенти и дизайнери са положили съзнателни усилия да представят всички хора в нашите статии и изображения.

Средата беше идеална за създаване на пространство, където чернокожите хора можеха лесно да намерят експертна информация по въпроси, които имат значение за нашата общност. Създаването на нашия център за информация за здравето на чернокожите подсилва нашия ангажимент за насърчаване на справедливи здравни резултати. Ние не само подготвяме подходящо съществуващо съдържание, но се ангажираме да проучваме и пишем по нови теми, представляващи интерес за чернокожата общност.

Този център не е за изолиране на чернокожите хора и изброяване на всички начини, по които нещата са по-трудни за нас. Става въпрос за овластяването ни да бъдем активни в собствените си решения за здравето.

Образовайте

Има дълъг списък от състояния, които непропорционално засягат чернокожите, много от които увеличават риска от други заболявания. Генетиката, семейната история и социалните фактори също играят роля. Независимо дали имате диабет, сърдечно заболяване или рак — или сте изложени на риск от тях — ние разполагаме с ресурси, които да ви насочат по време на вашето пътуване.

Този център също се стреми да усили гласовете на чернокожите, като споделя истории от членове на нашата общност, които живеят с тези условия. Научете, като прочетете за личния опит на чернокожи с COVID-19, бъбречно заболяване или сърповидно-клетъчна анемия, например.

Говорейки за сърповидно-клетъчна анемия, ние сме посветили цяла страница на нея. Това е „рядко“ състояние, което не е толкова рядко в чернокожата общност. (Характерът за сърповидноклетъчна анемия се появява в 1 на 13 Черни бебета, но само 1 от 333 бели бебета.)

Ето още една тревожна статистика: Черните майки са почти три пъти е толкова вероятно да умрат по време на раждане, отколкото техните бели връстници. Като признаваме, че различията в майчиното здраве са имали сериозни последици за нашата общност, ние също включихме страница, посветена на здравето на бъдещите майки.

Доброто здраве се отнася както за тялото, така и за ума, затова сме включили ресурси за уникалните предизвикателства за психичното здраве, пред които са изправени чернокожите в Съединените щати.

Нашата страница за хранене и фитнес прилага културна гледна точка към конвенционалния формат на здравословно хранене. Ще намерите експертни съвети от черни диетолози и рецепти, които съчетават култура със здравословно хранене.

И можете да спрете търсенето на изображения. Събрахме ресурси за множество състояния и как те се проявяват върху черна кожа, заедно със снимки и съвети за специализирана грижа.

Мотивирайте

Може да е обезкуражаващо да бъдете непрекъснато бомбардирани със съобщения за това как нещата са по-лоши за вас поради вашата раса. Може да ви накара да се почувствате победени още от портата.

Но нашето съдържание не е просто колекция от неравенства в здравето. Това е призив за действие.

Това е призив към нас да поемем контрола върху нашето здравословно пътуване и да се оборудваме с инструментите, от които се нуждаем. Независимо дали следващата ви задача е да намерите културно-компетентен терапевт, да прегледате колоректален рак или да изчистите акнето си, този център може да ви насочи там.

Познаването на ролята, която вашата раса играе за вашето здраве и здравеопазване, може да бъде мотивиращо преживяване. Може би сте мислили, че някои неща са извън вашия контрол или не сте могли да разберете какъв е проблемът. Надяваме се, че това съдържание облекчава товара ви и ви повдига.

адвокат

За нас застъпничеството означава две неща.

Първо, това означава директно справяне с несъответствията в здравеопазването – повдигане на трудни теми и започване на трудни разговори.

Здравните различия, които засягат нашата общност, не са свързани с нашата биология. Те се коренят в проблеми с достъпа, качеството на грижите и системния расизъм. Нашата секция за справедливост и застъпничество има за цел да хвърли светлина върху много от тези въпроси.

Второ, става дума и за това да ви помогнем да защитите себе си.

Може би сте били в ситуация, в която сте се чувствали като здравен специалист, който не разбира вашите уникални нужди или притеснения. Може би не са разпознали заболяване на кожата, защото изглежда различно на вас. Или не са се съгласили с оценката ви за собствената ви болка.

Виждаме различията в здравеопазването, които съществуват в тази страна. И ние искаме да помогнем за преодоляването на тези пропуски. Нашата мисия е да ви предоставим най-висококачествената и подходяща здравна информация. Въоръжени с това знание, вярваме, че ще бъдете по-добре подготвени да защитите себе си и семейството си.

Надяваме се, че този център ви дава лесен достъп до информацията, от която се нуждаете, вдъхновява ви да предприемете следващите стъпки и ви дава възможност да се застъпвате за грижите, които заслужавате.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss