Crestor и цена: Какво трябва да знаете

Crestor (розувастатин) е лекарство с рецепта, което се използва за лечение на висок холестерол и помага за предотвратяване на сърдечни заболявания. Цената на Crestor може да зависи от фактори като вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Crestor се използва заедно с диета или други лечения за понижаване на определени липиди (мазнини) в кръвта при възрастни и някои деца.* Някои състояния, за които се използва, включват:

 • фамилна хиперхолестеролемия
 • фамилна хиперлипидемия
 • хипертриглицеридемия
 • определен тип фамилна комбинирана хиперлипидемия
 • атеросклероза

Crestor се използва и за намаляване на риска от някои сърдечно-съдови (сърце или кръвоносни съдове) проблеми, включително риска от инфаркт и инсулт. Crestor може също да намали необходимостта от определени процедури на кръвоносните съдове в бъдеще.

Crestor идва като таблетка, която поглъщате. Съдържа активната съставка розувастатин. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

За повече подробности относно Crestor вижте тази задълбочена статия.

* Crestor се предписва на възрастни и някои деца с фамилна хиперхолестеролемия. Предписва се на възрастни само за останалите изброени състояния.

Колко струва Crestor?

Цената, която плащате за Crestor, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Crestor, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Тъй като е налична обща опция, ако имате застраховка, най-вероятно ще трябва да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Crestor. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Crestor по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Crestor изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Crestor изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и Crestor

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно Crestor и цената.

Силата на Crestor от 5 mg струва ли по-малко от другите силни страни на лекарството?

Възможно е. Вашата цена за Crestor може да варира в зависимост от предписаната Ви таблетка, като 5 милиграма (mg), 10 mg или 20 mg.

Цената, която плащате за Crestor, може също да зависи от вашето застрахователно покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

Говорете с вашия фармацевт или доставчик на застраховка, за да научите повече за цената на вашата рецепта Crestor.

Crestor по-евтин ли е от Lipitor?

Може би. Дали Crestor е по-евтин от Lipitor може да зависи от аптеката, която използвате, и вашето застрахователно покритие (ако го имате).

Вашият фармацевт или доставчик на застраховка може да отговори на вашите въпроси относно това как цената на Crestor се сравнява с други лекарства, които биха могли да лекуват вашето състояние.

Предлага ли се Crestor като генерично лекарство?

Crestor се предлага като генерично лекарство розувастатин. Генеричното лекарство е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генерикът се счита за също толкова безопасен и ефективен, колкото и оригиналното лекарство. А генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

За да разберете как се сравняват разходите за Crestor и розувастатин, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застрахователна програма.

Ако Ви е предписан Crestor и се интересувате от употребата на розувастатин вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Crestor дългосрочно, може да успеете да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневен запас от Crestor, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Crestor. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Crestor. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Crestor?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Crestor или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Спестовна карта Crestor
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Crestor, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Crestor.

Примери за въпроси, които можете да зададете на Вашия лекар или фармацевт, включват:

 • Каква е цената на Crestor в сравнение с други лекарства, които биха могли да лекуват моето състояние?
 • Ако не мога да си позволя моята рецепта Crestor, можете ли вместо това да предпишете генеричния розувастатин?
 • Ще повлияе ли моята доза Crestor на цената?
 • Ако застрахователният ми план спре да покрива Crestor, какви са възможностите ми за лечение?

За да научите повече за Crestor, вижте тези статии:

 • Crestor (розувастатин)
 • Lipitor срещу Crestor: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss