7-те най-добри безплатни и достъпни онлайн терапевтични услуги

Онлайн терапия

Бърз преглед на най-добрите безплатни и достъпни онлайн терапевтични услуги

 • Най-добро за текстова терапия: eTherapyPro
 • Най-добро за тийнейджъри: 7 чаши
 • Най-добро за подкрепа при депресия: Доктор при поискване
 • Най-добро за двойки: ReGain
 • Най-добро за семейства: Терапевтична помощ
 • Най-доброто за партньорска подкрепа: iPrevail
 • Най-доброто за тези с натоварен график: Bliss от Центъра за интерактивни решения за психично здраве

Онлайн терапията стана все по-популярна през 2020 г., тъй като хората потърсиха професионална помощ, за да се справят с емоционалните и психически последици от пандемията COVID-19.

Всъщност, на Центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) съобщи, че само през първите няколко месеца на 2020 г. онлайн терапията се е увеличила с 50 процента в сравнение с 2019 г.

Не само, че онлайн терапията е много по-достъпна в наши дни, като все повече терапевти се обръщат към онлайн платформи, за да продължат своята практика, но също така се оказа, че помага на хора, изпитващи изолация, депресия, тревожност и дори вина на оцелелите.

Онлайн терапията е чудесен вариант за тези, които не желаят или не могат да напуснат безопасността на дома. Също така е чудесно решение за тези, които жонглират с множество отговорности, като родителство, преподаване и работа от разстояние.

Повечето доставчици на здравно осигуряване вече покриват онлайн терапевтични сесии, които могат да направят разговора с професионалист евтин и дори безплатен, според американските здравноосигурителни планове (AHIP).

Някои програми за подпомагане на служителите (EAP) също предлагат безплатни изпитания и сесии за различни уебсайтове за онлайн терапия, което може да помогне на служителите да получат достъп до професионалист.

Ето избраните от Healthline най-добрите безплатни и достъпни уебсайтове за онлайн терапия и консултиране.

Какво представлява онлайн терапията?

„Онлайн терапията е възможност да се срещнете с вашия терапевт онлайн, като използвате платформа, съвместима с HIPAA“, казва д-р Трейси У. Лоуентал, лицензиран клиничен психолог в Калифорния.

Известно също като телементално здравеопазване, често се прави чрез приложение за съобщения, видео чат или дори по телефона.

Тъй като онлайн терапията е достъпна чрез интернет връзка и устройство, Мерилин Деновиш, мултидисциплинарен терапевт, казва, че „онлайн терапията може да бъде толкова ефективна, понякога дори повече, отколкото традиционните услуги лице в лице“.

Това е така, защото на хората може да им е по-лесно да се отворят пред терапевт, когато могат да говорят с тях от комфорта на дома си.

Как избрахме най-добрите безплатни терапевтични услуги

Избрахме всяка безплатна или евтина онлайн терапевтична услуга въз основа на ключови характеристики, за да гарантираме, че предлаганата подкрепа за психично здраве е:

 • сигурен
 • достъпни
 • надежден

Обмислихме също колко време трябва да чака пациент за среща, дали услугата предлага 24/7 поддръжка и дали услугата предлага видео и телефонен чат, чат на живо и текстови съобщения.

Сравнение на най-добрите безплатни и достъпни онлайн терапевтични услуги

Терапевтично обслужване Цена Вид среща Приема застраховка Срещи в същия ден или съобщения при поискване
eTherapyPro безплатен 3-дневен пробен период и след това $40 на седмица чат
видео
телефон
не да
7 чаши безплатно да чатите със слушатели-доброволци и $150 на месец, за да разговаряте с професионалист чат не да
Доктор при поискване терапията варира от $129 до $179, първоначалните срещи с психиатър струват $299, а 15-минутните последващи прегледи са $129. видео да не
ReGain безплатна 1-седмична пробна версия и след това от $60 на седмица чат
видео
телефон
не да
Терапевтична помощ безплатно до $50 на сесия видео n/a не
iPrevail безплатно партньорско обучение и $9,99 на месец за разговор с професионалист чат да да
блаженство Безплатно n/a n/a n/a

Изборът на Healthline за най-добрите 7 безплатни и достъпни онлайн терапевтични услуги

Най-добър за текстова терапия

eTherapyPro

Тази услуга може да ви помогне да решите дали сте добър кандидат за онлайн терапия с безплатна 3-дневна пробна версия, преди да се ангажирате с платено членство ($40 на седмица).

Услугата ви предоставя и анонимност, ако желаете. Избраният професионалист ще види само вашето потребителско име. Освен това можете да изберете само да изпращате текстови съобщения с вашия терапевт, за да запазите самоличността си напълно скрита.

Започнете с eTherapyPro

Най-доброто за тийнейджъри

7 чаши

Този безплатен уебсайт за онлайн консултации предоставя достъп до обучени доброволци, които предлагат нетерапевтични съвети.

Всеки може да се запише за безплатно членство в 7 Cups, дори тийнейджъри, които търсят други (обучени) тийнейджъри, които да им дадат слух за слушане.

Въпреки това, ако смятате, че може да се нуждаете от професионална помощ, можете да надстроите членството си, за да ви даде достъп до лицензиран терапевт, който ще предложи механизми за справяне и план за управление за $150 на месец.

Започнете със 7 чаши

Най-доброто за подкрепа на депресия

Доктор при поискване

Doctor on Demand може да осигури медицинско управление на психичното здраве от комфорта на вашия дом.

Това може да бъде особено полезно по време на пандемията от COVID-19, когато хората се нуждаят от достъп до лекар, който ще предпише необходимите лекарства за лечение на депресия, тревожност и други психични заболявания.

Една от най-добрите части за Doctor on Demand? Можете също така да говорите с други специалисти, които не са свързани с психичното здраве, като лекари за спешна помощ.

Ако нямате застраховка, 25-минутна сесия е $129, а 50-минутна сесия е $179. Първоначалните срещи с психиатър струват $299, а 15-минутните последващи прегледи са $129.

Започнете с Doctor on Demand

Най-добре за двойки

ReGain

Ако искате да подобрите връзката или брака си, ReGain предоставя на двойки и лица достъп до терапевти и брачни консултации.

Освен техники за управление на връзката ви, ReGain предлага дискретност и анонимност. Въпреки това, ако се регистрирате с партньора си, цялата комуникация между двойката и терапевта е видима за всички страни – въпреки че можете да поискате сесии един на един.

ReGain започва от $60 на седмица, но услугата предлага и безплатна 1-седмична пробна версия.

Започнете с ReGain

Най-доброто за семейства

Терапевтична помощ

Therapy Aid свързва основните работници и техните семейства, за да подкрепят групи и терапевти.

Тази базирана на доброволци платформа работи с терапевти, които желаят да предложат услугите си безплатно или на много ниска цена. Когато се регистрирате, попълвате въпросник, който пита в кой щат живеете и колко сте готови да платите за сесията си (от $0 до $50).

Започнете с Therapy Aid

Най-доброто за партньорска подкрепа

iPrevail

Тази услуга не само ви дава достъп до терапевти, но и до подкрепа на групи потребители, преминаващи през подобни ситуации като вас, като същевременно оставате напълно анонимни.

Това, което наистина отличава iPrevail, е, че услугата има уроци при поискване за това как работи умът, за да помогне на потребителите да разберат своите мисли, поведение и емоции и да им помогне да се фокусират отново и да намерят вътрешен мир и цел.

Ако искате да се консултирате с лицензиран онлайн терапевт, абонаментите струват $9,99 на месец.

Започнете с iPrevail

Най-доброто за тези с натоварен график

Bliss от Центъра за интерактивни решения за психично здраве

За хора, които все още не се чувстват комфортно да се ангажират с терапевт, Bliss предлага осем безплатни сесии, които можете да завършите сами. Bliss ви учи как да следите настроенията си, да управлявате ситуациите и да подобрявате психичното си здраве с различни техники.

Можете да завършите уроците по всяко време, така че ако сте зает родител или жонглираш с отговорности и си починеш само преди лягане, това може да бъде изпълнимо.

Започнете с Bliss

Съвети за намиране на безплатни онлайн терапевти

Намирането на безплатни онлайн терапевти обикновено не е много лесно. Добро място за начало е да се обадите на центъра за социални помощи на вашия работодател или да направите бързо търсене онлайн.

Ето няколко места, които могат да ви помогнат да намерите безплатна или достъпна онлайн терапия:

 • Вашият доставчик на здравно осигуряване. С продължаващата пандемия повечето здравни застраховки започнаха да поемат сметката на някои платформи за онлайн терапия. Консултирайте се с тях, преди да се съгласите с скъпа програма.
 • Програми за подпомагане на служителите (EAP). Повечето работодатели предлагат безплатни консултантски сесии с платформата по техен избор. Не се страхувайте да изпратите имейл до вашия център за помощи или служител по човешки ресурси, за да попитате дали предлагат някакви услуги.
 • Вашият местен колеж или университет. Ако сте студент или професор, вашият кампус най-вероятно има консултативен център или социален работник, който може да ви помогне. Ако университетът има отдел по психология, те могат да бъдат домакини на безплатни клиники, където студентите могат да изпробват своите умения и да помогнат на обществеността.
 • Организации за психично здраве. Има няколко национални организации, като Администрацията за злоупотреба с вещества и психично здраве (SAMHSA) и Национален алианс за психични заболявания (NAMI), които могат да ви помогнат да намерите безплатни или евтини онлайн терапевти или ресурси. Обикновено това са надеждни ресурси, с които те са работили преди и за които знаят, че могат да ви помогнат с вашата ситуация.

Често задавани въпроси

Какви са ползите от онлайн терапията?

 • Достъпност. Всеки с интернет връзка може да участва в онлайн терапия.
 • Времева ефективност. Онлайн терапията и консултирането премахва времето за пътуване между срещите или срещите на групата за подкрепа. Можете също така да го адаптирате към графика си и не е нужно да викате болни на работа, за да стигнете до срещата си.
 • Ефективност на разходите. Онлайн терапията може да бъде по-евтина от личните посещения и повечето здравни застраховки покриват част от разходите.
 • Премахва географските бариери. Ако вашият идеален терапевт пребивава в друг щат или държава, все още можете да се лекувате при тях, стига да са лицензирани в държавата, в която живеете.
 • Комфорт. На някои хора може да им е по-лесно да се отворят пред терапевт, когато са в уединението и комфорта на собствения си дом.
 • Безопасност. С продължаващата пандемия на COVID-19, телездраве елиминира риска от потенциално излагане.

Кой може да е добър кандидат за онлайн терапия?

Всеки, който желае да слуша, да се съсредоточи и да се ангажира да подобри психичното си здраве, ще се възползва от онлайн терапията.

Проучвания разкриват, че хората с депресия, посттравматично стресово разстройство и разстройства, свързани с употребата на вещества, могат да процъфтяват в онлайн терапията.

Въпреки това, някой с психични заболявания, които се нуждаят от по-пряко управление, като шизофрения или психоза, може да се нуждае от незабавна намеса лице в лице. Онлайн терапията може да не е от полза за някой с шизофрения, защото може да влоши усещането да бъдеш тайно наблюдаван.

Освен това, ако вие или някой, когото познавате, изпитвате значителни мисли за самоубийство, личната терапия може да е по-добър избор.

Управлението на вашето психично здраве не трябва да отнема време или да е скъпо.

Има различни платформи за онлайн терапия, които могат да ви помогнат да намерите групи за подкрепа или лицензирани терапевти, които могат да ви научат как да управлявате тревожност, депресия, посттравматично стресово разстройство и други проблеми с психичното здраве.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss