5 здравословни начина, по които упражненията могат да ви помогнат да загубите мазнините в подмишниците

Ако имате мазнини в подмишниците, това вероятно е ужасен аспект от цялостната ви физика.

Дори някои от най-активните, посветени на храненето хора, изпитват мазнини в този регион, които са упорити и привидно вечни. Особено жените могат да имат трудности с тази област поради гръдната тъкан в този регион.

Като се има предвид това, възможно е да се сведе до минимум количеството телесна мазнина, която се натрупва в тази област, като се използва ефективна рутинна тренировка с тежести и балансиран хранителен подход.

По отношение на тренировките и упражненията, не забравяйте, че няма начин да „намалите на място“ само в една област. Въпреки това, работата с мускулите в областта, която искате да насочите, раменете и гърдите в този случай, може да помогне за тонизиране на тази област, докато работите върху намаляването на общите телесни мазнини.

1. Връзка между ума и тялото

Приемането на този подход за загуба на мазнини в подмишниците може да ви помогне както за вашите физически цели, така и за подобряване на цялостното ви благосъстояние.

Стъпките, които предприемате, за да направите тялото си по-стройно и по-здраво, ще повлияят положително на гордостта, която имате в себе си, образа на тялото си, нагласата ви и желанието ви за живот. Не забравяйте, че вашият ум и вашето тяло са много тясно свързани.

2. Мускулите изгарят повече мазнини

Причината за вдигането на тежести за загуба на мазнини в подмишниците е проста: когато има повече мускули, се използва повече енергия и се изгарят повече калории.

По този начин увеличаването на мускулната ви маса ще ви помогне да постигнете вашите фитнес цели, ако искате да увеличите плътността, а не размера, на мускулите в тази област. Не можете да избирате къде тялото ви губи мазнини, но можете да насърчите тялото си да изглежда по-тонизирано в дадена област чрез тренировки за съпротива.

Тъй като тялото ви се променя, вероятно ще забележите, че докато чистата маса изгаря повече енергия, тя заема по-малко място. Ако вдигате тежко, за да увеличите общата маса, размерите на роклята и панталоните ви може да се свият, докато скалата може да се повиши.

Не си позволявайте да се фокусирате върху това, което отчита скалата, поради тази причина. Обърнете внимание на енергията, която печелите и колко подмладени се чувствате, докато сваляте мазнините. Само това усещане ще направи вашия ангажимент към процеса да си заслужава.

3. Храненето е ключово

Също така е от решаващо значение да не пренебрегвате диетата си по пътя. Изключително голяма част от управлението на теглото и намаляването на телесните мазнини се определя от начина, по който храните тялото си. Що се отнася до диетичния подход, имайте предвид тези насоки, за да поддържате чиста, балансирана диета:

 • Поддържайте храненията си балансирани. Това означава, че не забравяйте да ядете порция непреработени, пълноценни въглехидрати, здравословни мазнини и постни протеини с всяко хранене.
 • Не е необходимо точно измерване. Просто поддържайте порциите разумни и внимавайте кога сте сити. Храненето по-бавно и непочистването на чинията, ако не сте гладни, ще помогне на ума ви да се съгласува повече със стомаха.
 • Пийте вода с храната си. Това ще ви накара да се почувствате по-сити с по-малко храна в стомаха.
 • Ограничете захарта.
 • Яжте минимално преработени храни. Заредете се с пресни, пълноценни храни като зеленчуци и постни протеини.

4. Плътна мускулна маса = По-висок метаболизъм

Според клиниката Майо, телата на хората с повече мускули изгарят повече калории, дори в покой.

Тъй като създаването на калориен дефицит (изгарянето на повече енергия, отколкото влагате) е от ключово значение за загубата на тегло, това е важно. Ето защо тренировките с тежести са правилният подход за изгаряне на мазнините в подмишниците.

Обучението за съпротива, във всичките му различни форми, е абсолютно необходимо, ако искате да станете по-стройна версия на себе си. Сърдечно-съдовите упражнения изгарят калории, което също може да помогне при загуба на тегло. Високоинтензивните интервални тренировки отиват още една стъпка напред, увеличавайки броя на калориите, които изгаряте дори след тренировка, увеличавайки способността на тялото ви да изгаря мазнините, така че да изхвърляте излишните мазнини. Този подход на обучение ще ви осигури желаните резултати. Това ще ви позволи да се тонизирате и да оставите мускулатурата ви да стане основно събитие.

5. Упражнения, върху които да се съсредоточите

Намирането на набор от упражнения, които могат да ви помогнат да постигнете целите си, не трябва да е сложен алгоритъм от проценти и разпечатки на пулса. Опитайте тези упражнения у дома или в офиса за тонус за нула време.

Лицеви опори

Лицевите опори са отлично, просто, изпитано упражнение, което може да се прави почти навсякъде.

Необходимо оборудване: нито един

Мускулите работеха: Лицевите опори ще тренират раменете, гърдите и горната част на гърба.

 1. Започнете в позиция планк, като тялото ви е хоризонтално, като се държи нагоре с пръстите на краката и дланите.
 2. С контролирано движение свийте лактите и се спуснете на земята, така че гърдите ви да се докоснат.
 3. Незабавно преместете тежестта си надолу през ръцете си, за да избутате тялото си обратно в позиция на дъска.
 4. Това завършва 1 повторение.
 5. Изпълнете 3 серии по 10 лицеви опори.
 6. Това движение може да се направи от коленете ви, за да намалите трудността.

Пренесете го на следващото ниво

Ако можете лесно да направите 10 лицеви опори на пръстите на краката си, помислете за увеличаване на предизвикателството.

 1. Започнете в позиция планк, но с повдигнати крака върху предмет като пейка.
 2. Изпълнете лицевата опора по същия начин, както е описано по-горе.
 3. Изпълнете 3 серии от 5.

Планк кранове за рамо

Потупванията по рамото с планк са отлично упражнение за тонизиране на областта на подмишниците, докато работите върху стабилността и баланса на ядрото.

Необходимо оборудване: нито един

Мускулите работеха: Потупванията с планк на раменете са насочени към раменете, гърдите и корема.

 1. Започнете в позиция планк (подобно на започване на лицева опора). Дръжте тялото си нагоре с пръстите на краката и дланите си, като държите тялото си успоредно на земята.
 2. Докато поддържате силно ядро, вземете дясната си ръка и потупайте лявото си рамо с върха на пръстите си.
 3. Върнете дясната си длан на земята и направете същото движение с лявата си ръка.
 4. Редувайте потупване на всяко рамо, като поддържате позицията на дъската.
 5. Изпълнете 3 серии от 30 докосвания (15 на всяка ръка).

Вземането за вкъщи

Справянето с вашата упорита мазнина под мишниците е привидно трудна задача. Въпреки това, с ума ви пълен със знанията, от които се нуждаете, за да продължите напред, вие ще сте повече от готови да постигнете целите си.

Прилагането на тези стратегии е нещо, което могат да направят хората от всички възрасти и може да се направи по много достъпен начин. Без необходимо оборудване, единственият реален паричен ангажимент за това ще бъде вашият списък за пазаруване на здравословни хранителни стоки.

За да постигнете максимални резултати в най-бързия период от време, гледайте да изпълнявате тези упражнения поне пет дни в седмицата. Важно е обаче да останете отдадени на диетата си седем дни в седмицата. Може да си позволите няколко хранения, в които се разпилявате, но не забравяйте да пиете много вода и да се храните разумно колкото е възможно повече.

Храненето е също толкова важно за загубата на мазнини, колкото и упражненията.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss