10 знаменитости с хероинови зависимости

Хероинът е силно пристрастяващ наркотик. При тревожна тенденция броят на хората, опитващи опиоидния наркотик, се увеличава, въпреки очевидните опасности. Холивудски знаменитости, които са говорили открито за предишната си употреба на хероин, хвърлят светлина върху рисковете и усложненията, които могат да възникнат. Прочетете, за да научите за 10 знаменитости, които говориха открито за опита си с лекарството.

1. Филип Сиймор Хофман

Носителят на Оскар Филип Сиймур Хофман беше филмов и сценичен актьор, който спечели признание с изпълнението си на Труман Капоте във филма „Капоте“ от 2005 г. По-късно той участва в други номинирани за Оскар филми, включително „Войната на Чарли Уилсън“ и „Съмнение“. Към момента на смъртта си той беше почти приключил със снимките на последния филм от поредицата „Игрите на глада“.

През 2006 г. Хофман разкри в интервю за „60 минути“, че е влязъл в рехабилитация и е достигнал трезвост на млада възраст — само на 22. „Изпадате в паника“, каза той. „Това ме накара да се притеснявам дали ще успея да правя нещата, които исках да правя в живота си. Поставях се в ситуации, в затруднения, които бяха опасни.”

Хофман се бори със пристрастяването през целия си живот и почина през февруари 2014 г. на 46-годишна възраст. Официалната му причина за смъртта е комбинирана интоксикация с наркотици.

2. Ръсел Бранд

Английският комик и актьор Ръсел Бранд говори открито за предишната си употреба на наркотици. В допълнение към неговата сексуална зависимост и промискуитет, употребата на наркотици често се споменава като част от неговия стендъп акт.

Той започва да употребява наркотици на 16-годишна възраст, след като напуска дома на майка си. Бранд описа първия си опит с хероина като „блажен“.

„Не мога точно да ви предам ефективността на хероина за неутрализиране на болката. Той трансформира стегнатия бял юмрук в нежна кафява вълна“, каза Бранд пред The ​​Guardian. През декември 2014 г. той туитира че е бил 12 години чист и трезвен.

3. Робърт Дауни, младши

Робърт Дауни-младши, тийнейджър, който се превърна в суперзвезда от „Железния човек“, е изживял много публична битка с хероина и наркотиците. След като баща му е запознат с наркотиците, когато е само на 8 години, актьорът влиза и излиза от затвора за различни обвинения за наркотици между 1996 и 2001 г.

„Всички тези години смъркане на кока-кола, а след това случайно се забърквам в хероина, след като пушех крак за първи път“, каза Дауни пред Rolling Stone. „Най-накрая завърза връзките на обувките ми. Пушейки дрога и кока-кола, вие сте беззащитни. Единственият изход от това безнадеждно състояние е намесата.”

През 2003 г. Дауни влезе в рехабилитация и сложи край на дългогодишната си зависимост.

4. Кори Фелдман

Кори Фелдман, половината от „Двамата Кори“, прякор, даден на него и на неговия колега актьор Кори Хаим след издигането им на популярност през 80-те години на миналия век, изживя много публична битка с наркотиците. В мемоарите си от 2013 г. „Coreyography“ актьорът описва сексуално насилие от семеен приятел. Същият мъж, който е малтретирал Фелдман, го е запознал и с наркотиците.

Фелдман се бори със злоупотребата с вещества в продължение на години, след като беше представен. През 1990 г. е арестуван за притежание на хероин. След злоупотребата пристрастяването му драстично се влоши.

„И тогава наистина се реших, след като се отказах от кока-колата, след като вече имах опит с крек“, каза Фелдман пред The ​​Huffington Post през 2013 г. „Тогава това друго момиче се раздели с мен и след това човек, който беше педофилът (чието име трябваше да сменя [in the book]), който ме запозна с всеки един от наркотиците, които някога съм опитвал, каза: „Хей, защо не опиташ хероин.“

5. Кари Фишър

Най-емблематичната роля на Кари Фишър беше на принцеса Лея във франчайза „Междузвездни войни“. В продължение на много години Фишър също се бори с наркоманията. По-късно Фишър разкрива, че е започнала да използва наркотици, включително хероин, като вид самолечение, за да контролира маниакалната страна на депресията си. „Наркотиците ме накараха да се чувствам по-нормална“, каза тя пред Psychology Today. — Те ме съдържаха.

В интервю за въпроси и отговори през 2016 г. за Rolling Stone, Фишър разказа подробно употребата на наркотици, включително експерименти с хероин. Rolling Stone попита: „Има ли наркотици, които бихте искали никога да не сте докосвали?“ Актрисата отговори: „По-силният от класа на опиатите. Бих казал хероин. Това изсумтя. Никога не съм го правил по пълен начин, което по същество правиш, когато се опитваш да се самоубиеш.

През декември 2016 г. актрисата почина на 60-годишна възраст от сърдечен арест. Майка й, актрисата Деби Рейнолдс, почина на следващия ден.

6. Кори Монтейт

Преди да стане звезда в хитовото телевизионно шоу „Glee“, Кори Монтейт се бореше с ярките светлини от друг вид: пристрастяването. В интервю за Parade Монтейт каза, че пропуска училище, за да се напие и да пуши гърне до 13-годишна възраст.

„Всичко и всичко, доколкото е възможно“, каза той. “Имах сериозен проблем.”

На 19 години приятелите му организираха интервенция и Монтейт работи, за да се изчисти и изтрезнее. Той намери работа, взе уроци по актьорско майсторство и скоро получи място с висок профил в популярно музикално шоу. След това, за съжаление, пристрастяването се върна. През 2013 г. той се върна в рехабилитация, но почина от комбинирана токсичност на хероин и алкохол през юли същата година.

7. Кортни Лав

Преди това тя се е занимавала с наркотици, но певицата и актриса Кортни Лав казва, че употребата на хероин е станала реалност след парти в къщата на Чарли Шийн по настояване на приятел. „В един момент Дженифър – която е много чиста вече 16 години – ме убеди да се изстреля. — Хайде, всички го правят. Така че тогава започна цялата ми драма с хероин“, каза Лав пред блога за трезвост The Fix през 2011 г.

Няколко години по-късно тя напусна като част от обещание към шеф. „Най-накрая се отказах през 1996 г., когато дадох думата си [‘The People vs. Larry Flynt’ director] Милош Форман, че не бих употребил никакви наркотици, докато той снима този филм“, каза тя пред The ​​Fix.

8. Кърт Кобейн

Съпругът на Кортни Лав и вокалист на рок групата Nirvana, Кърт Кобейн открито се бореше с употребата на хероин като тази съпруга. В неиздавано писмо до феновете си от 1992 г. Кобейн описва подробно употребата на хероин.

„Така че след протеинови напитки, ставайки вегетарианец, упражнения, спиране на тютюнопушенето и лекар след лекар, реших да облекча болката си с малки дози хероин за цели 3 седмици“, каза той. „Служи като лейкопласт за известно време, но след това болката се върна, така че се отказах. Беше глупаво нещо, което трябваше да направя и никога няма да го направя отново и наистина съжалявам за всеки, който си мисли, че може да използва героин като лекарство, защото хм, хм, не работи.”

Кобейн така и не успя да спре да употребява хероин и през април 1994 г. умира от самонанесена огнестрелна рана. Аутопсията му разкрива високи нива на хероин в кръвта му в момента на смъртта му.

9. Тейтъм О’Нийл

Като най-младият човек, удостоен с награда Оскар, Тейтъм О’Нийл израства в ярките светлини на холивудската звезда. Баща й Райън О’Нийл беше известен актьор и боксьор. Майка й Джоана Мур също беше известна телевизионна звезда. По-късно в живота си О’Нийл се жени за тенис легендата Джон Макенроу и има семейство. Но всичко това не беше достатъчно, за да задържи привлекателността на наркотиците. Започнала да използва от ранна възраст. Тя се изчисти и създаде семейство, но това не беше достатъчно, за да заглуши привличането на наркотици. Тя загуби попечителството над децата си заради употребата на хероин.

„Мразех начина, по който се чувствах вътре. Имах този външен живот в Холивуд, който изглеждаше страхотно. Малките момиченца искаха да бъдат аз, момчетата искаха да излизат с мен. Но ме третираха като най-ужасната дъщеря, която някога е живяла“, каза О’Нийл пред The ​​New York Times. „Всичко, което исках, беше майка ми, а тя не беше там. И така, когато най-накрая срещнах Джон и това не се получи, имах такава дупка в червата си. Не знаех с какво да го напълня. Беше толкова празно. Продължавах да го пълня с хероин, после спирах, после се връщах обратно. Но се изчистих. И направих две години изследвания на урината и си върнах децата, по дяволите! О’Нийл беше арестуван отново през 2008 г. за купуване на наркотици в Манхатън.

10. Кийт Ричардс

Английският музикант и китарист от Rolling Stones Кийт Ричардс отдавна се свързва с тежка употреба на наркотици. Турнетата на групата бяха известни със свободно течащи наркотици и членовете бяха арестувани няколко пъти в хода на кариерата си за притежание. Всички тези четки не са спрели Ричардс, въпреки че той спря да използва хероин през 1978 г. Всъщност той е доста откровен за употребата на хероин и ползите, които смята, че идват от това.

В интервю за Men’s Journal списанието попита: „Вашата книга предполага, че сте приемали хероин, защото ви позволява да работите. Трудно ми е да повярвам, че хероинът е част от вашата протестантска работна етика.

„Беше — или да останеш, или да се разбиеш, или да се събудиш. Винаги е било да се направи нещо”, каза Ричардс. „Освен това, трябва да си призная, много ме интересуваше какво мога да взема и какво мога да направя. Гледах на тялото като на лаборатория — хвърлях този химикал, а след това онзи, за да видя какво ще се случи; Бях заинтригуван от това. Какво би работил един срещу друг; По този начин имам малко алхимик. Но всички експерименти трябва да приключат.”

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss