Спиронолактон и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на определени сърдечно-съдови (сърце и кръвоносни съдове) състояния, може да искате да научите повече за спиронолактона (Aldactone, CaroSpir). Спиронолактон е генерично лекарство с рецепта, използвано за лечение на следните състояния при възрастни:

  • високо кръвно налягане
  • оток от бъбречно или чернодробно заболяване

  • сърдечна недостатъчност

Спиронолактонът също е одобрен за лечение на хипералдостеронизъм, който не е заболяване на сърцето и кръвоносните съдове. (Марковото лекарство Carospir не е одобрено за тази употреба.)

Спиронолактон принадлежи към група лекарства, наречени калий-съхраняващи диуретици или алдостеронови антагонисти (блокери). Предлага се като таблетка и течна суспензия, като и двете се поглъщат.

Продължете да четете за подробности относно това колко струва спиронолактонът и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно спиронолактона вижте тази задълбочена статия.

Колко струва спиронолактонът?

Цената, която плащате за спиронолактон, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие и аптеката, която използвате. За да разберете колко ще платите за спиронолактон, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие спиронолактон. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят спиронолактон по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако спиронолактонът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали спиронолактонът изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и спиронолактона

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно спиронолактона и цената.

Колко струва спиронолактон със застраховка? Има ли разходи от джоба ви?

Вашата цена за спиронолактон ще зависи от вашата здравна застраховка (ако я имате), аптеката, която използвате, и състоянието, за което се използва лекарството. Може да сте в състояние да го платите от джоба си, ако застраховката ви не го покрива, тъй като генеричните лекарства понякога са евтини.

Каква е цената на спиронолактона в сравнение с цената на еплеренон?

Еплеренон също е диуретик, използван за лечение на високо кръвно налягане и сърдечна недостатъчност. Разликата в цената между двете лекарства ще зависи от фактори като вашата здравна застраховка и вашата аптека.

Забележка: Подобно на спиронолактон, генеричното лекарство еплеренон се предлага като лекарство с марка (Inspra). Тъй като и спиронолактонът, и еплеренонът са генерични лекарства, те вероятно ще струват по-малко от техните маркови версии.

Използва ли се спиронолактон за акне? Ако е така, каква е цената на лекарството за тази употреба?

Да, спиронолактонът понякога се използва не по предназначение за акне при възрастни жени*. (При употреба не по предназначение лекарството се предписва за състояние, за което не е одобрено за лечение.) Когато лекарството се използва не по предназначение, е по-малко вероятно здравната застраховка да покрие разходите. Може да се нуждаете от предварително разрешение, ако използвате спиронолактон за акне.

*В тази статия използваме термина „женски“, за да обозначим нечий пол, определен при раждането. За информация относно разликата между пол и пол вижте тази статия.

Предлага ли се спиронолактон като марково лекарство?

Спиронолактонът е генерично лекарство. Това означава, че съдържа точно копие на активната съставка в неговата маркова версия. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.) Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство и обикновено струва по-малко.

Спиронолактонът се предлага във версия на маркова таблетка, наречена Aldactone. Предлага се и в перорална суспензия с марковото лекарство CaroSpir. CaroSpir не е одобрен за лечение на хипералдостеронизъм, но Aldactone е одобрен. За да разберете как се сравняват разходите за Aldactone, CaroSpir и spironolactone, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако ви е предписан спиронолактон и се интересувате от употребата на марково лекарство вместо това, говорете с вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате спиронолактон дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневен запас от спиронолактон, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на спиронолактон. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за спиронолактон. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на спиронолактон?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за спиронолактон или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Една търговска марка на спиронолактон, CaroSpir, също има програма за доплащане, за която може да имате право. Научете повече за тази програма на уебсайта на производителя.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на спиронолактон, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за спиронолактон.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Дали генеричният спиронолактон или марковото лекарство CaroSpir са по-евтини?
  • Има ли лекарства, които мога да приемам за сърдечна недостатъчност, които струват по-малко от спиронолактон?
  • Ако не мога да си позволя рецептата за спиронолактон, какви са другите ми възможности?
  • Има ли други лекарства, които са по-евтини от спиронолактон за лечение на моето високо кръвно налягане?
  • Как да разбера дали мога да използвам програмата за доплащане CaroSpir?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss