Ръководство за даряване при рак на гърдата за 2022 г

Изследването на рака на гърдата е индустрия за милиарди долари. Това е една от най-големите изследователски области за федерално финансиране – почти 515 милиона долара беше предвиден в бюджета за фискалната 2020 г. на Националния институт по рака, а други 150 милиона долара идват от Програмата за изследване на рака на гърдата на Министерството на отбраната годишно.

В допълнение към цялото федерално финансиране всяка година идват още милиарди от нестопанския сектор.

Въпреки че ракът на гърдата получава най-голямо внимание всеки октомври по време на месеца за осведоменост за рака на гърдата, благотворителните организации и организациите с нестопанска цел работят целогодишно за набиране на средства за превенция, лечение и лечение на болестта. Те също така предоставят така необходимите услуги за поддръжка на пациенти и лица, които се грижат за тях. Дарения се приемат по всяко време.

Успехът на усилията за набиране на средства за изследване на рака на гърдата обаче има обратна страна. Големият обем от възможности за даряване – и повсеместното разпространение на розови панделки, розови опаковани продукти и специални разходки и събития за набиране на средства с розови лепенки – може да направи обезсърчително да решите къде вашите благотворителни долари могат да имат най-голямо въздействие.

Ако планирате да дарите, независимо дали е еднократен залог или повтарящ се дарение, ние сме съставили списък с организации, за да ви помогнем да започнете.

И ако вече имате предвид благотворителна организация, но искате да направите малко повече проучване за това как вашето дарение ще бъде използвано, ние също събрахме няколко най-добри практики, за да разберете дали дадена организация има репутация.

Организации за изследване на рака на гърдата

Много благотворителни организации за изследване на рака на гърдата имат за цел да открият нови форми на лечение, да идентифицират ефективни методи за превенция и да намерят лек. Повече от осведомеността, тези организации се фокусират върху животоспасяващи изследвания и разпределяне на ресурси за намиране на медицински пробиви.

Фондация за изследване на рака на гърдата

Фондацията за изследване на рака на гърдата (BCRF) е организация с нестопанска цел, ангажирана със стратегии за превенция и постигане на лек за рак на гърдата. BCRF осигурява финансиране за изследвания на рака в световен мащаб, за да стимулира напредъка в туморната биология, генетиката, превенцията, лечението, метастазите и оцеляването.

Според Charity Navigator, BCRF поставя около 87% от средствата си за програми и услуги и по-малко от 4% се изразходват за административни разходи.

Посетете техния уебсайт

Фондация за изследване на рака Лин Сейдж

Фондацията за изследване на рака на Лин Сейдж е благотворителна организация за изследвания и образование за рак на гърдата. Мисията на организацията е да подкрепя разбирането, изследването и лечението на рака на гърдата в партньорство с Northwestern Memorial Hospital в Чикаго и Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center на Northwestern University.

От създаването си фондацията твърди, че е събрала повече от 40 милиона долара за изследване на рака на гърдата.

Според Charity Navigator Фондацията за изследване на рака Lynn Sage отделя около 74% от средствата си за програми и услуги, а около 15% се изразходват за административни разходи.

Посетете техния уебсайт

Портал за изследване на рака

Мисията на Gateway for Cancer Research е да „финансира значими и революционни клинични изпитвания в световен мащаб, които помагат на хората, живеещи с рак, да се чувстват по-добре, да живеят по-дълго и да победят рака“. Gateway казва, че 99 цента от всеки получен долар директно финансират клинични изпитвания за рак.

Благотворителният пазач Charity Navigator потвърждава тези оценки, като отбелязва, че Порталът за изследване на рака харчи около 99% от бюджета си за програми и услуги и по-малко от 1% за административни разходи.

Посетете техния уебсайт

Фондация за изследване на д-р Сюзън Лав

Изследователската фондация на д-р Сюзън Лав използва образование и застъпничество, за да помогне за подобряване на живота на тези, които живеят с или са изложени на риск от развитие на рак на гърдата. Фондацията също така се фокусира върху съвместни изследвания с нетрадиционни партньори в търсене на новаторски резултати.

Charity Navigator отбелязва, че фондацията харчи около 80% от бюджета си за програми и услуги и около 9% за административни разходи.

Посетете техния уебсайт

Национална коалиция за борба с рака на гърдата

За да пренасочи глобалните усилия към прекратяване на рака на гърдата и спасяване на животи, Националната коалиция за борба с рака на гърдата (NBCC) си постави за цел да сложи край на рака на гърдата до 2020 г. Въпреки че тази цел не е постигната, организацията казва, че е успяла да събере повече от 4 милиарда долара във финансирането на ново изследване на рака на гърдата.

Charity Navigator съобщава, че NBCC изразходва около 83% от набраните средства за програми и услуги и по-малко от 6% за административни разходи.

Посетете техния уебсайт

Carol M. Baldwin Breast Cancer Research Fund, Inc.

Фондът за изследване на рака на гърдата Carol M. Baldwin, Inc. подкрепя както нови, така и утвърдени изследователи. Тези експерти работят за откриване на причините за рака на гърдата, в допълнение към възможностите за превенция и лечение.

Техните изследвания разглеждат различни фактори на заболяването, включително генетични, молекулярни, клетъчни и екологични. Фондът заявява, че към днешна дата е предоставил повече от 5 милиона долара субсидии за изследвания за рак на гърдата.

Според Charity Navigator Фондът за изследване на рака на гърдата Carol M. Baldwin харчи около 73% от набраните средства за програми и услуги и 18% за административни разходи.

Посетете техния уебсайт

Алианс за борба с рака на гърдата

Мисията на Алианса за борба с рака на гърдата (BCA) е да „подобри степента на преживяемост и качеството на живот на засегнатите от рак на гърдата чрез по-добра превенция, ранно откриване, лечение и лечение“.

BCA финансира четири вида безвъзмездни средства годишно: извънредни безвъзмездни средства за проекти, безвъзмездни средства за млади изследователи, стипендии за хирургия на гърдата и безвъзмездни средства за образование и популяризиране. Фондът казва, че е отпуснал 15 милиона долара за изследвания в области, включително метастази, тройно отрицателен рак на гърдата и имунотерапия.

Charity Navigator съобщава, че BCA изразходва около 82% от набраните средства за програми и услуги и 10% за административни разходи.

Посетете техния уебсайт

Организация Сюзън Г. Комен

Основана през 1980 г., организацията Сюзън Г. Комен казва, че е инвестирала над 3,3 милиарда долара в изследвания, разпространение на общността, застъпничество за рак на гърдата и инициативи за обществена политика в повече от 60 страни по света.

Тяхната обявена мисия е „да спасяват животи, като отговарят на най-критичните нужди в нашите общности и инвестират в революционни изследвания за предотвратяване и лечение на рак на гърдата“.

Според организацията за наблюдение на благотворителност Charity Navigator, организацията Susan G. Komen насочва приблизително 77% от средствата си към програмите и услугите, които предоставя.

Посетете техния уебсайт

Услуги за подпомагане на рака на гърдата

относно 1 на всеки 8 души в САЩ родени от женски пол ще развият рак на гърдата през живота си. Животът и управлението на това заболяване може да нанесе икономически щети.

Благотворителните организации — както на местно, така и на национално ниво — предоставят необходимите ресурси на лица и семейства, засегнати от рак на гърдата, като същевременно предлагат услуги като групи за подкрепа, финансова помощ и насоки относно възможностите за лечение.

Фонд за спешна помощ при рак на гърдата

Спешният фонд за борба с рака на гърдата е организация, базирана в района на залива на Сан Франциско. Те са посветени на предоставянето на спешна финансова помощ на жени и мъже с ниски доходи с рак на гърдата.

Фондът подарява по-голямата част от колекциите си – 59% – на физически лица, но разделя останалите:

  • 15% отиват за фондации за рак на гърдата
  • 22% се дават на организации за рак на гърдата
  • 4% се реинвестират във фонда
Посетете техния уебсайт

CancerCare

CancerCare, основана през 1944 г., има за цел да помогне на хората да се справят с редица предизвикателства, свързани с рака на гърдата – емоционални, практически и финансови – чрез предоставяне на безплатни професионални услуги за поддръжка и информация.

CancerCare съобщава, че са предоставили 76,4 милиона долара финансова помощ на близо 31 000 души, за да помогнат с разходите, свързани с лечението, като транспорт, домашни грижи, грижи за деца и помощ за доплащане.

Посетете техния уебсайт

Ангели за рак на гърдата

Мисията на Breast Cancer Angels е да предоставя финансова и емоционална помощ на хората и техните семейства, докато преминават през лечение на рак на гърдата.

Услугите се предлагат в Южна Калифорния, включително Ориндж Каунти, Лонг Бийч/Саут Бей и Сан Диего. Всички дарения отиват директно в подкрепа на клиенти и техните семейства.

Посетете техния уебсайт

Институт за ракови заболявания Dana-Farber

Въпреки че Dana-Farber Cancer Institute в Бостън, Масачузетс се фокусира върху различни видове рак, те изпълняват специфична програма, която работи с лица, които са получили диагноза рак на гърдата.

Центърът за ракови заболявания на Сюзън Ф. Смит в Dana-Farber предлага на хората с рак на гърдата различни възможности за лечение, които включват „най-новата медицинска онкология и хирургични възможности“, в допълнение към реконструкцията на гърдата и лъчетерапията.

Посетете техния уебсайт

Розата

The Rose е водещата неправителствена организация за здравеопазване на гърдите в югоизточен Тексас. Неговите сертифицирани радиолози, специализиран технически персонал, два центъра за мамография и образна диагностика и флот от мобилни ванове за мамография предлагат усъвършенстван скрининг за рак на гърдата, диагностични услуги и достъп до лечение на повече от 40 000 жени годишно.

От стартирането си през 1986 г. The Rose е предоставила услуги на половин милион жени.

Посетете техния уебсайт

СПОДЕЛЕТЕ Подкрепа за рак

SHARE е национална организация с нестопанска цел, която подкрепя, обучава и овластява жени, засегнати от рак на гърдата или рак на яйчниците. Той поставя специален акцент върху общностите с недостатъчно медицинско обслужване. Неговата мисия е да създаде и поддържа подкрепяща общност от жени, засегнати от рак на гърдата или рак на яйчниците.

Всички услуги на SHARE са безплатни и включват групи за поддръжка, образователни инструменти и помощ при клинични изпитвания.

Посетете техния уебсайт

Breastcancer.org

Мисията на Breastcancer.org е да предостави най-надеждната, пълна и актуална информация за рака на гърдата.

Тази организация с нестопанска цел се стреми да помогне на диагностицираните с болестта и техните близки да придобият по-добро разбиране за здравето на гърдата и рака на гърдата на медицинско и лично ниво.

Посетете техния уебсайт

Живот отвъд рака на гърдата

От 30 години тази организация подкрепя клиницисти и пациенти, засегнати от рак на гърдата. Организацията е специализирана в подкрепа на пациентите чрез техните грижи за рак.

Той съобщава, че е предоставил 2700 безвъзмездни средства на обща стойност над 2,2 милиона долара за подпомагане на жени, борещи се с рак на гърдата, с ежедневните им разходи и грижи.

Посетете техния уебсайт

Как да намерим организации с добра репутация

С толкова много налични опции може да ви се стори непосилно да разберете кои благотворителни организации ще използват парите ви по най-добрия начин.

Освен да се уверите, че визията и мисията на организацията са в съответствие с вашите благотворителни цели, от решаващо значение е да сте сигурни, че знаете къде отиват вашите пари и какъв процент всъщност се използва за разходите по програмата.

Повечето реномирани благотворителни организации публикуват подходяща финансова информация на своите уебсайтове. Това включва годишни отчети и връзки към техния формуляр 990, документ, който предоставя на обществеността финансова информация за организация с нестопанска цел.

От освободените от данъци организации с нестопанска цел в САЩ се изисква да предоставят копия от трите най-скоро подадени годишни декларации с информация (декларации по формуляр 990) и заявлението на организацията за освобождаване от данъци.

Освен това IRS поддържа списък с възможност за търсене на организации, отговарящи на условията за получаване на приспадащи се от данъци благотворителни вноски, с връзки към декларации от формуляр 990.

Онлайн инструменти за оценка на благотворителност

Налични са няколко онлайн инструмента, които улесняват оценката на благотворителните организации.

Charity Navigator е един от най-известните оценители на благотворителност. Те измерват финансовото здраве, отчетността и прозрачността на благотворителната организация. Оценките му показват на дарителите колко ефективно смятат, че дадена благотворителна организация ще използва техните дарения и колко добре е поддържала програмите и услугите си във времето.

Watchdog CharityWatch използва лесна за разбиране система за оценка на буквите и обяснява на потребителите колко ефективно една благотворителна организация ще използва даренията, за да финансира своите програми. CharityWatch също разкрива злоупотреби с нестопанска цел и се застъпва за интересите на дарителите.

Други полезни ресурси включват BBB Wise Giving Alliance и GuideStar.

Как да избегнете измама

За да избегнете изпращането на парите си на безскрупулна организация, Федералната търговска комисия препоръчва да избягвате всяка благотворителна организация или организация за набиране на средства, която отказва да предостави подробна информация за своята самоличност, мисия, разходи и как ще се използва дарението.

Трябва също така да избягвате всякакви организации, които приемат дарения само в брой или ви молят да преведете
пари.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss