Преодоляване на депресията естествено

Естествени средства отвътре и отвън

Лечението на депресия не означава непременно часове консултации или дни, подхранвани от хапчета. Тези методи могат да бъдат ефективни, но може да предпочетете естествени методи, за да повишите настроението си.

Упражненията, терапиите на ума и тялото и билковите добавки може да имат силата да повлияят на вашата перспектива и дори да променят химията на мозъка ви. Много от тези лечения са безопасни, но не винаги са доказано ефективни.

Упражнение, за да ви изпомпва

Редовната физическа активност може да не е първото нещо, което лекарят ви предписва, когато ви диагностицира депресия. Може би обаче това трябва да е част от вашата терапия.

Проучване на университета Дюк установи, че 30 минути умерени аеробни упражнения три пъти седмично са толкова ефективни за облекчаване на симптомите на депресия в краткосрочен план, колкото и антидепресантите.

Проучването също така установи, че е по -малко вероятно депресията да се върне при хора, които са продължили да спортуват след първоначалното изпитване.

Намиране на начини да се отпуснете

Депресията може да ви накара да се чувствате откъснати от нещата, които обичате. Това също може да причини умора и проблеми със съня. Размотаването може да повлияе положително на настроението ви.

Техники за релаксация включват:

  • прогресивна мускулна релаксация
  • релаксационни образи
  • автогенен тренинг

Изследователи от Кокрановско сътрудничество прегледа 15 изпитания, фокусирани върху релаксационни техники. Те открили, че техниките за релаксация не са толкова ефективни, колкото психологическото лечение, но са по-ефективни от никакво лечение за намаляване на симптомите.

Помислете за медитацията

медитация е форма на релаксация, предназначена да изчисти ума ви, като се съсредоточи върху дъха, думата или мантрата. Някои проучвания предполагат, че ежедневната медитация може да помогне за облекчаване на стреса, тревожността и симптомите на депресия.

Практиките за съзнание, включително медитация, обучават хората да фокусират вниманието върху момента. Това помага да се култивира нагласа на откритост и приемане, което може да има антидепресивен ефект.

Оформяне на тялото и ума с йога

Йога е упражнение на ума и тялото. Йога рутина се движи през поредица от пози, които спомагат за подобряване на баланса, гъвкавостта, силата и фокуса. Предполага се, че позите:

  • подравнете гръбначния стълб
  • подобряване на умствената яснота
  • подмладява нервната система
  • намали стреса
  • насърчават релаксацията и емоционалното здраве

Въпреки че са необходими повече изследвания, някои проучвания, включително проучвания от Уестминстърския университет, показват, че йога може да бъде полезна за подобряване на симптомите на депресия.

Насочвани изображения и музикална терапия

Насочвани изображения е форма на медитация, при която си представяте цел възможно най -подробно. Тази техника използва силата на позитивното мислене, за да помогне за постигане на нещо конкретно, като щастие.

Музикална терапия се използва за подобряване на настроението на хора с депресия. Понякога това включва слушане на музика, която насърчава релаксация и позитивност. Друг път включва пеене като форма на терапия.

Едно проучване показа, че и двата вида терапия могат да помогнат за намаляване на стреса и подобряване на настроението.

Жълт кантарион: Възможен билков разтвор

Жълт кантарион е популярно билково лечение за депресия в Европа. Американските лекари са по -разделени относно полезността му.

Според Националния център за допълнителна и алтернативна медицина (NCCAM), кантарионът не изглежда ефективен при лечение на тежка депресия. Но това може да бъде от полза за хора с леки до умерени форми.

Жълтият кантарион може да има сериозни взаимодействия с лекарства, билки и добавки. За да сте в безопасност, винаги се консултирайте с Вашия лекар преди да го приемете.

Едно и също нещо

S-аденозил-L-метионин (SAM-e) е химикал, който се среща в организма по естествен път. Той участва в много телесни функции, включително функция на мозъка и черния дроб. Някои проучвания показват, че SAM-e може да помогне при симптомите на депресия, но изследването не предоставя убедителни доказателства, според NCCAM.

Хапчетата SAM-e се продават като хранителна добавка. Въпреки това, хората с биполярно разстройство или маниакална депресия не трябва да приемат SAM-e, защото това може да причини промени в настроението и мания.

5-HTP и серотонин

5-хидрокситриптофан (5-HTP) е естествено срещащ се химикал. Той действа чрез увеличаване на количеството серотонин в мозъка. Серотонин се свързва с настроение, сън и други функции.

Някои проучвания показват, че 5-HTP може да бъде ефективен при лечение на депресия, но приемането на 5-HTP във високи дози или за дълги периоди може да бъде опасно. FDA не тества хранителни добавки.

В миналото замърсителите са карали някои потребители на 5-HTP да развият понякога фатално състояние на кръвта. Трябва да се направят още проучвания, за да се определи дали 5-HTP може да бъде ефективен при лечение на депресия.

Гореща кава

Кава е корен от растението кава, което е известно със своите успокоителни и анестезиращи свойства. Най -често се използва като съставка в релаксиращи чайове. Райони в южната част на Тихия океан, включително Хавай, са използвали кава за освобождаване на стреса, повишаване на настроението и други успокояващи ефекти.

Всъщност релаксиращите му ефекти са оприличени на бензодиазепините. Проучвания са показали, че кава е безопасна и ефективна при лечение на напрежение и тревожност, което може да помогне за облекчаване на симптомите на депресия. Необходими са обаче повече изследвания, за да се докажат убедителни доказателства.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss