Покрива ли Medicare пенисните импланти?

 • Medicare покрива операция за имплантиране на пениса, когато е необходима за лечение на еректилна дисфункция.
 • Medicare Част B и Част C покриват разходите за амбулаторни процедури и последващи посещения.
 • Medicare Част D е необходима за покриване на всички лекарства, отпускани с рецепта, които са ви необходими след операцията.
 • Разходите от джоба включват всякакви премии или приспадания за вашия план и съзастраховане за процедурата и всички лекарства, отпускани по лекарско предписание.

Еректилната дисфункция (ЕД) е потенциален страничен ефект от много здравословни състояния, включително сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане, нисък тестостерон и др.

Операцията за имплантиране на пениса е лечение на ЕД, което може да позволи на някой с ЕД да има ерекция.

Medicare покрива пенилен имплант, когато се счита за необходим от медицинска гледна точка за лечението на ЕД.

Тази статия изследва какво покрива Medicare за хирургия на пенилен имплант, индивидуални разходи за процедурата и какво да очаквате, когато отидете за операция.

Роб и Джулия Кембъл/Стокси Юнайтед

Какво покритие предлага Medicare за операция за имплантиране на пениса?

Всички планове на Medicare включват както болнична, така и медицинска застраховка. С оригиналния Medicare това се отнася до части А и Б.

Medicare Част А покрива болнична застраховка, която включва услуги като:

 • болничен престой
 • ограничени квалифицирани сестрински грижи
 • краткосрочно домашно здравеопазване
 • хосписна грижа

Medicare Част B покрива медицинска застраховка, която включва:

 • превантивни услуги
 • диагностични и лечебни услуги
 • дълготрайно медицинско оборудване (DME)
 • грижи за психичното здраве
 • клинични изследвания
 • някои амбулаторни лекарства
 • посещения в спешното отделение
 • спешен транспорт на линейка

Medicare Част C, наричана още Medicare Advantage, покрива всички услуги, включени в оригиналния Medicare. Тези планове често предлагат и допълнително покритие, като покритие на лекарства с рецепта и други здравни предимства.

Medicare Part D, добавка към оригиналния Medicare, помага за покриване на разходите за лекарства, отпускани с рецепта, които не се прилагат директно от лекар.

Как всяка част се прилага за операция за имплантиране на пениса

Medicare ще покрие операция за имплантиране на пениса, ако Вашият лекар е преценил, че това е медицински необходимо за ЕД във Вашия случай.

Операцията по имплантиране на пениса се счита за амбулаторна процедура, което означава, че Medicare Част B обикновено я покрива. Част Б обхваща всички посещения на лекар или специалист преди, по време и след процедурата, както и всички лекарства, прилагани директно от Вашия лекар.

Болкоуспокояващите и антибиотиците ще бъдат покрити от вашия план за Medicare Част D. Ако нямате покритие за лекарства с рецепта с вашия план за Medicare, ще платите 100 процента от разходите за лекарства от джоба си.

Ако имате нужда от болничен престой след процедурата за лечение на инфекция или друго усложнение, Medicare Част А ще го покрие. Въпреки това, повечето усложнения след операцията могат да бъдат обработени от вашия първичен лекар.

Ако имате план за част C на Medicare, конкретното покритие за хирургия на пенилен имплант ще зависи от вашия план.

Например, някои планове за Medicare Advantage HMO и PPO имат мрежи за покритие, които определят колко плащате от джоба си за услугите си. Освен това, покритието за лекарства, отпускани с рецепта, може да варира в зависимост от вашия план.

Преди да продължите напред с насрочването на тази процедура, уверете се, че Вашият лекар или хирург приема назначението на Medicare. Ако не сте сигурни дали го правят, инструментът за търсене на доставчик на Medicare може да ви помогне да намерите местни лекари, които участват в Medicare.

Как да се класирам за покритие?

Medicare ще покрие операцията ви за имплантиране на пениса, ако това е медицински необходимо за лечението на вашето състояние. Понастоящем пенисните протези са одобрени за лечение на следните две медицински състояния:

 • ЕД, който се характеризира с невъзможност за поддържане или получаване на ерекция

 • Болестта на Пейрони, която е форма на ЕД, характеризираща се с болезнени или извити ерекции

Като цяло, Вашият лекар ще одобри – и Medicare ще покрие само операция за имплантиране на пениса за горните състояния, ако предишните медицински интервенции са се провалили.

Те включват нехирургични интервенции, като лекарства и психотерапия, за облекчаване на симптомите на ЕД.

След като бъдете одобрени за процедурата, Вашият лекар ще предостави необходимата документация за покритие на Medicare. Преди да продължите напред с операцията, важно е да се уверите, че лекарят и заведението приемат назначението на Medicare.

Ето как можете да направите това:

 • Ако имате оригинален Medicare, можете да попитате Вашия лекар или хирург дали приемат назначението.
 • Ако имате Medicare Advantage, можете да проверите списъка с доставчици в мрежата на вашия план.
 • Ако имате самостоятелен план за лекарства, отпускани с рецепта, можете да проверите формуляра на своя план за лекарства предварително. Формулярът е списък на лекарствата, обхванати от плана.

Кои артикули и услуги не се покриват от Medicare?

Освен операцията за имплантиране на пениса, има много възможности за нехирургично лечение на ЕД, включително:

 • перорални лекарства (като силденафил или аванафил)
 • самоинжектиращи се лекарства (като алпростадил и фентоламин)
 • лекарства за уретрални супозитории (като алпростадил)
 • тестостеронова заместителна терапия
 • помпи за пениса

За съжаление, повечето от възможностите за нехирургично лечение на ЕД не са обхванати от Medicare. Повечето планове на Medicare не покриват перорални или инжекционни лекарства като Виагра или оборудване за ЕД, като помпи за пенис.

Извън хирургията на пенилен имплант, единственото голямо изключение за лечението на ЕД би била психотерапията, която е включена в покритието на Medicare Част B.

Важно е да се отбележи, че има редки изключения, когато някои от тези нехирургични опции могат да бъдат обхванати.

Например, ако лечението с ЕД е необходимо при лечението на друго основно здравословно състояние, тогава то може да бъде покрито. Това обаче обикновено зависи от преценката на вашия план Medicare или Medicare Advantage.

Ако получите лечение за ED, което не е покрито от вашия план Medicare, ще дължите 100 процента от тези разходи за лечение от джоба си.

Какви са индивидуалните разходи, когато процедурата е покрита?

Разходите от джоба за Medicare могат да включват:

 • премии
 • приспадане
 • доплащания
 • съзастраховане

Какво можете да очаквате да платите за операцията на имплантирането на пениса зависи от:

 • вашия план
 • цената на операцията
 • дали вече сте изпълнили приспадането си

Разходи за част Б

Разходите за Medicare Част B включват:

 • месечна премия от $148,50 или по-висока, в зависимост от доходите ви
 • годишна приспадане от $203, което трябва да бъде изпълнено, преди Medicare да плати за вашите медицински услуги
 • 20 процента съзастраховка за стойността на процедурата

Можете да използвате инструмента за справка на разходите на Medicare, за да видите как биха изглеждали вашите 20 процента.

Разходите, показани по-горе, не включват никакви премии за Medicare, част D, приспадания или доплащания за лекарствата ви, отпускани по лекарско предписание по време на възстановяване.

Освен това, вашите разходи за част B от джоба също могат да бъдат по-ниски, ако имате допълнителен план Medigap.

Разходи за част C

Разходите за Medicare Част C включват:

 • месечната премия на Medicare Part B (изброена по-горе)
 • отделна месечна премия и годишна приспадане за вашия план Част C
 • доплащания и съзастраховки за посещения при лекар, посещения при специалист и лекарства, отпускани по лекарско предписание

Тези разходи обикновено са променливи и зависят от вида на плана Medicare Advantage, в който сте записани.

Какво да очаквам от операция за имплантиране на пениса?

Операцията по имплантиране на пениса, която използва пенисна протеза, се използва за лечение на ЕД.

Първо, Вашият лекар ще реши дали сте добър кандидат за процедурата, като прегледа медицинската си история и извърши пълен физически преглед. Ще ви бъдат зададени въпроси относно степента на симптомите ви и дали сте опитвали други лекарства или възможности за лечение на ЕД.

Като цяло, ако имате ниско сексуално желание, проблеми с психичното здраве или обратима ЕД, Вашият лекар може да избере първо да се справи с тези проблеми, преди да одобри имплант на пениса.

Въпреки това, ако има други основни състояния и вашият ED е хроничен и не реагира на други лечения, вероятно ще бъдете одобрени за операция на имплантиране на пениса.

По време на процедурата пенилен имплант се вкарва директно в пениса. Този имплант ще бъде или надуваем имплант, или полутвърд прът, в зависимост от избрания тип имплант.

Всеки вид имплант има различни плюсове и минуси, така че вие ​​и вашият лекар ще обсъдите кой е най-подходящ за вашите нужди. След като имплантът бъде поставен в пениса, той може да бъде ръчно контролиран, за да се получи ерекция.

След процедурата вероятно ще ви бъдат дадени както антибиотици, така и болкоуспокояващи, за да контролирате инфекцията и да намалите следоперативната болка. Може да отнеме няколко седмици, докато болката отшуми и може да отнеме от 4 до 6 седмици, докато можете да възобновите секса или други натоварващи дейности.

Операцията по имплантиране на пениса е ефективно лечение за пациенти с ЕД. В проучване публикувано през 2019 г., изследователите проследиха 126 пациенти, получили надуваеми протези на пениса.

В рамките на 5-годишен период след операцията степента на удовлетвореност на пациентите е приблизително 83 процента. Не само се съобщава за високо сексуално удовлетворение, но много от тези хора отбелязват и цялостно подобрение в качеството на живот.

Операцията за имплантиране на пениса е ефективна възможност за лечение на ЕД, когато традиционните методи, като лекарства или други устройства, са били неуспешни.

Бенефициентите на Medicare са обхванати от Medicare Част B или Част C за почти всички услуги, свързани с процедурата. Въпреки това е необходимо и покритие за лекарства, отпускани с рецепта, за да се покрият всички лекарства по време на периода на възстановяване.

Ако сте одобрени за операция за имплантиране на пениса, потвърдете, че Вашият лекар и хирургичното заведение приемат назначението на Medicare.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss