Подробности за дозировката на Izervay

Izervay (avacincaptad pegol) е лекарство с рецепта, което се използва за лечение на състояние на очите, наречено географска атрофия, дължащо се на свързана с възрастта макулна дегенерация. Лекарството идва като течен разтвор, който се инжектира в окото ви. Обикновено се дава веднъж месечно.

Izervay се предписва на възрастни за лечение на географска атрофия, причинена от свързана с възрастта макулна дегенерация.

Активната съставка на Izervay е авацинкаптад пегол. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.) Izervay принадлежи към група лекарства, наречени блокери на комплемента.

Тази статия описва дозировката на Изервей, както и неговата сила и начина на приложение. За да научите повече за Izervay, вижте тази задълбочена статия.

Каква е дозировката на Izervay?

Този раздел описва обичайната дозировка на Изервей. Продължете да четете, за да научите повече.

Каква е формата на Изервай?

Izervay се предлага като течен разтвор, който се прилага като инжекция директно в окото (наричана още интравитреална инжекция).

С каква сила идва Изервай?

Izervay се предлага в една концентрация: 20 милиграма на милилитър (mg/mL). Предлага се в еднодозов флакон.

Каква е обичайната дозировка на Изервей?

Вашият лекар ще започне с предписване на стандартна доза Izervay. Стандартната доза е 2 mg (0,1 mL от 20 mg/mL течен разтвор) във всяко засегнато око веднъж месечно.

Информацията по-долу описва дозировката, която обикновено се предписва или препоръчва. Но не забравяйте да следвате дозировката, предписана от Вашия лекар. Те ще определят най-добрата доза, която да отговаря на вашите нужди.

Дозировка за географска атрофия

Обичайната дозировка на Izervay за възрастни с географска атрофия е 2 mg (0,1 mL от 20 mg/mL течен разтвор), инжектирани във всяко засегнато око веднъж месечно за период до 12 месеца.

Izervay предписва ли се дългосрочно?

Да, Izervay обикновено се предписва като дългосрочно лечение до 12 месеца. Ако вие и вашият лекар прецените, че е безопасно и ефективно за вашето състояние, вероятно ще го получавате дългосрочно до 12 месеца.

Как се прилага Izervay?

Izervay се предлага като течен разтвор, който се прилага като инжекция директно в окото. Ще получавате тези инжекции в кабинета на Вашия лекар или в клиника веднъж месечно. След като получите вашите инжекции, трябва да избягвате шофиране или работа с машини, докато зрението ви се върне към нормалното.

За информация относно срока на годност, съхранението и изхвърлянето на Изервей, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Достъпни контейнери и етикети за лекарства

Някои аптеки предоставят етикети на лекарства, които:

  • имат голям шрифт
  • използвайте брайл
  • включва код, който можете да сканирате със смартфон, за да промените текста в аудио

Вашият лекар или фармацевт може да препоръча аптеки, които предлагат тези функции за достъпност, ако текущата ви аптека не ги предлага.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Ако пропуснете час за получаване на доза Izervay, обадете се в кабинета на Вашия лекар възможно най-скоро, за да пренасрочите. Можете да приемате Изервей веднъж на всеки 21-35 дни.

Ако имате нужда от помощ да запомните срещите си, опитайте да изтеглите приложение за напомняне на телефона си.

Често задавани въпроси

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно дозировката на Изервей.

Дозировката на Izervay подобна ли е на дозировката на Syfovre?

Формите на всяко лекарство са подобни. Izervay и Syfovre (pegcetacoplan) са течни разтвори, които лекарите инжектират директно в окото. Инжекциите Izervay се прилагат веднъж месечно, а инжекциите Syfovre се прилагат веднъж на всеки 25-60 дни.

Дозата за всяко лекарство също е различна. Концентрацията на Izervay е 20 mg/mL, а концентрацията на Syfovre е 150 mg/mL. Вашият лекар ще Ви предпише лекарството и дозировката, която е подходяща за Вас.

За да научите повече за сравнението на тези лекарства, говорете с Вашия лекар.

Колко време отнема Изервей да започне да действа?

Izervay започва да действа след първата доза. Поради начина, по който лекарството действа, вероятно няма да го почувствате в тялото си. Но Вашият лекар ще Ви наблюдава по време на лечението, за да провери дали лекарството работи за лечение на Вашето състояние. Вашият лекар може да забележи подобрение след 6 месеца лечение.

Ако имате други въпроси относно това какво да очаквате от лечението с Izervay, говорете с Вашия лекар.

Какво трябва да попитам моя лекар?

Разделите по-горе описват обичайната дозировка, предоставена от производителя на Izervay. Ако вашият лекар препоръча това лекарство, той ще предпише подходящата за вас доза.

Не забравяйте, че не трябва да променяте дозата си на Izervay без препоръката на Вашия лекар. Говорете с Вашия лекар, ако имате въпроси или притеснения относно текущата Ви дозировка.

Ето няколко примера за въпроси, които може да искате да зададете на Вашия лекар:

  • Трябва ли да спра да приемам някакви лекарства, преди да получа инжекции Izervay?
  • Колко дози Изервей са ми необходими, за да забележа разлика?
  • Кога мога да спра да получавам инжекции Izervay?

За да научите повече за Izervay, вижте тази статия:

  • Всичко за Izervay

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss