Най -добрите упражнения за артрит в раменете

Артрит в раменете

Наличието на артрит често може да ви се струва, че имате нужда от рамо, на което да се облегнете, особено ако е така Вашият рамо, което боли.

Всяко рамо съдържа става, поддържана от мускули, връзки и сухожилия. Артритът причинява възпаление в ставите, включително тези в рамото ви, както и разрушаване на хрущяла, който омекотява костите ви. Това причинява характерната болка и скованост на артрита.

Има над 100 различни вида артрит. Трите основни типа са остеоартрит (ОА), ревматоиден артрит (RA) и псориатичен артрит (PsA). Всеки тип се развива по различен начин и всеки изисква различно медицинско лечение. Някои тренировки обаче могат да помогнат за облекчаване на симптомите на артрит.

Следват няколко съвета за упражнения, когато имате артрит в раменете.

Преминете през болката

Колоезденето е един от най -ефективните начини за упражнения с артритна болка в рамото. Ако карате колелото си на открито или използвате неподвижен велосипед вътре, уверете се, че кормилото е на подходящо ниво. Ако те са твърде ниски, в крайна сметка ще натоварвате вече скованите раменни стави.

Опитайте лежащо колело без кормило за колоездене на закрито. Това поставя повече фокус върху краката и сърцевината ви. Хибридните велосипеди обикновено са най-добрите варианти за открито. Това се дължи на по -високото разположение на кормилото и изправеното положение на седене.

Възползвайте се от членството във фитнес залата

Много малко хора имат място или пари да инвестират в сложно оборудване за фитнес. Членството във фитнес залата е перфектната алтернатива. Във фитнес залата се възползвайте от кардио уредите. Те могат да ви помогнат да:

  • кондиционирайте тялото си
  • насърчаване на здравословна стойка
  • свалете натиска от раменните стави

Помислете за използване на следните машини:

  • елипсовидна
  • бягаща пътека
  • стъпало-стъпало
  • стационарен мотор

„Натиснете нагоре“ срещу болки в рамото

Лицевите опори се считат за едно от най-добрите многостранни упражнения. Те работят с мускулите в горната част на тялото и ядрото ви, като същевременно увеличават скоростта на метаболизма ви. Все още можете да правите лицеви опори с артрит на рамото, но ще трябва да направите някои модификации.

Вместо да отблъсквате пода, помислете за лицеви опори на стената. Този метод може да осигури по -добро подравняване и по -малко напрежение на рамото. Изпълнявайте няколко повторения на ден. Увеличете продължителността само ако не изпитвате болка. Не трябва да изпитвате болка по всяко време, докато правите лицеви опори.

Намерете своя „ом“

Йога е известна с изграждането на сила и гъвкавост. Той също така включва дихателни упражнения за рафинирано движение. Този тип тренировки са ефективни при артрит на рамото. Укрепва както горната, така и долната част на тялото без силно въздействие на някои други тренировки.

Говорете с вашия инструктор за промяна на някои позиции по йога за вашето състояние. Избягвайте пози, които ще добавят допълнително напрежение към раменете или ще причинят допълнителна болка в раменете. Но също така не ограничавайте възможностите за упражнения. Ако можете да правите куче, обърнато надолу, без болка, тогава това е добро упражнение.

Не изключвайте ходенето

Можете да ходите, за да изгорите мазнини или малко пара. Но редовното ходене може дори да ви помогне да изгорите болката в рамото. Тази тренировка с ниско въздействие е най-ефективна, когато стоите изправени с рамене назад.

Ежедневната разходка може да подобри настроението ви и да поддържа теглото ви под контрол. Може също да помогне за намаляване на подуването и сковаността в ставите.

Съвети за повдигане на тежести

Силовите тренировки играят ключова роля за увеличаване на мускулната маса и костната плътност. Ако имате артрит в рамото, може да повярвате, че вече не можете да вдигате тежести. Но това не е напълно вярно.

Ключът е да се съсредоточите върху упражнения, които не изискват повдигане на тежести над раменете ви или причиняват допълнителна болка. Обърнете внимание на всяка болка. Това е сигнал, че ставите ви стават все по -възпалени или раздразнени.

Традиционните къдрици за бицепс, преси за пейка, гребане и гръдни мухи са подходящи. Американският колеж по ревматология препоръчва 8 до 10 повторения на всяко упражнение за силова тренировка, до три пъти седмично.

Не поемайте тежестта сами

Упражненията за облекчаване на артрита на рамото изискват високо ниво на ангажираност. Наличието на система за поддръжка е от решаващо значение. Поканете членовете на вашето семейство да спортуват с вас или помолете приятелите си за допълнителна мотивация и насърчение.

Не забравяйте първо да обсъдите плановете си за упражнения с Вашия лекар и физиотерапевт. Те ще се уверят, че вашите тренировки са безопасни и могат да ви дадат някои допълнителни съвети за успех.

Въпреки че не трябва да изпълнявате упражнения, които увеличават болката ви, също не избягвайте напълно да тренирате.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss