Колко струва операцията за отслабване на стомашен ръкав?

Приблизително 1 на 11 възрастни в Съединените щати имат тежко затлъстяване. За някои хора затлъстяването може да доведе до сериозни здравословни проблеми въпреки диетата, упражненията и лекарствата.

Когато други техники за отслабване не помогнат за подобряване на здравето, лекарите може да предложат операция, за да помогнат за намаляване на размера на стомаха на индивида. Наричани бариатрични операции, тези процедури са предназначени да помогнат на хората да отслабнат бързо. Една от тези налични операции е операцията на стомашния ръкав.

Ако лекар или здравен специалист е предложил операция на стомашен ръкав, може би се чудите дали е достъпна. Въпреки че ще искате да говорите с вашия застрахователен и медицински екип, за да определите точната цена на операцията от джоба ви, ние събрахме информация, за да ви помогнем да се подготвите психически и финансово за всички разходи, които могат да възникнат при отслабване на стомашен ръкав операция.

Какво представлява операцията на стомашния ръкав?

Хирургията на стомашния ръкав е минимално инвазивна процедура, извършвана под обща анестезия.

Около 80% от външната част на стомаха се отстранява по време на операция на стомашния ръкав, включително по-голямата част от частта, която произвежда хормоните, отговорни за чувството на глад. Останалите 20% се зашиват или зашиват заедно, за да се създаде нов стомах с форма на банан.

Операцията на стомашен ръкав обикновено отнема около час в операционната зала.

Каква е цената на стомашен ръкав?

Цените за операция на стомашен ръкав могат да варират значително в зависимост от мястото, където планирате да направите операцията, нивото на опит на хирурга и броя дни, които трябва да останете в болницата.

А 2017 г проучване като се има предвид цената на бариатричната хирургия, се установи, че средната цена за тези процедури е 14 389 $ с цени, вариращи от 7 423 $ до 33 541 $. Много застрахователни компании ще покрият поне част от разходите, ако има сериозно здравословно състояние, свързано със затлъстяването на индивида.

За да може Medicare да обмисли покриване на процедура за стомашен ръкав, дадено лице ще трябва да има:

  • индекс на телесна маса (ИТМ) над 35
  • поне едно сериозно здравословно състояние, свързано с тяхното затлъстяване
  • предишни неуспешни опити за контролиране на затлъстяването с други медицински лечения

Друго нещо, което трябва да имате предвид е, че повечето форми на застраховка не покриват козметичната хирургия.

Така че, ако решите да имате допълнителна операция за премахване на излишната кожа след загуба на тегло от операцията на стомашния ръкав, това може да не е покрито.

Кой отговаря на условията за стомашен ръкав?

Хирургията за отслабване на стомашния ръкав обикновено се обмисля само когато лекарствата заедно със стъпките за подобряване на вашата диета и навици за упражнения не са довели до подобрения на здравето.

Лекарите могат да обмислят операция на стомашен ръкав за тези с ИТМ 40 или по-висок. Те могат също така да го обмислят, когато дадено лице има ИТМ 35 и поне едно значимо здравословно състояние, свързано със затлъстяването, като сънна апнея, сърдечно заболяване или диабет тип 2.

Преди да одобри операция на стомашен ръкав, лекарят може да изиска да се срещнете с диетолог и специалист по психично здраве. Може да имате доплащания и разходи от джоба ви, свързани с това.

Ще трябва да се подложите на лабораторни изследвания, за да определите дали сърцето и стомашно-чревният ви тракт са достатъчно здрави за операция. Лекарят може също така да назначи лабораторни тестове, за да има по-добра представа за цялостното ви здраве преди операцията. Сумата, която трябва да платите за това, ще зависи от вашия здравноосигурителен план.

Колко време трае ръкавната гастректомия?

За разлика от операцията на стомашната лента, гастректомията на ръкава е постоянна процедура и не може да бъде отменена.

Лекар ще обсъди това с вас, преди да се подложите на процедурата, за да се уверите, че това е правилната бариатрична операция за вас.

Какъв е процесът на възстановяване при тази операция?

След операцията можете да очаквате да прекарате няколко часа във възстановяване, докато се наблюдавате как се събуждате от упойката. След операция на стомашен ръкав може да прекарате няколко дни в болницата.

Периодът на възстановяване, необходим за операция на стомашен ръкав, вероятно ще увеличи разходите, тъй като вероятно няма да можете да работите поне за известен период от време. (Повечето хора могат да се върнат на работа след 1 до 2 седмици, но това ще зависи от това как върви възстановяването ви и изискванията на работата ви.)

Също така ще трябва да се придържате към одобрена от лекар диета и план за упражнения след процедурата. Въпреки че може да ядете по-малко, висококачествената храна и хранителните добавки могат да бъдат скъпи.

Ако изберете да работите с личен треньор, терапевт или диетолог след операцията, това може да доведе до допълнителни разходи. Може също да се наложи да похарчите пари за нови дрехи, които ви стоят най-добре, което може да бъде скъпо.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е, че ще се нуждаете от дългосрочно проследяване с лекар след тази процедура, така че ще има текущи медицински разходи, свързани с кръвни изследвания и посещения при лекар.

Цената на операцията за отслабване на стомашния ръкав може да варира значително в зависимост от вашата застраховка, местоположение и дори колко бързо можете да се върнете на работа след процедурата. Може да пожелаете да сравните ценообразуването с няколко различни доставчици на застраховки, ако се надявате да запазите разходите ниски.

Важно е да имате предвид, че дори и да е достъпна, не всеки ще бъде подходящ за тази процедура. Преди да се подложите на каквато и да е операция, важно е да говорите с лекар относно възможностите, с които разполагате.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss