Колко дълго е добра формулата, след като е смесена? И други въпроси относно формулата

Майка носи бебе и пазарува в пътеката за адаптирано мляко

Идва момент в живота на всички нови родители, когато сте толкова уморени, че работите автоматично. Храните новороденото си с бутилка и то заспива в леглото си по време на хранене. Вие тъжно слагате бутилката и сами заспивате – за това, което се чувства като 5 минути.

Сега бебето се събуди отново гладно и се чудите дали можете просто да продължите откъдето сте прекъснали. Но вие погледнете часовника — и вместо 5 минути, минаха 65. Тази полуизядена бутилка адаптирано мляко на крачка разстояние все още е добра?

Това е само един сценарий, при който може да ви дойде на ум въпрос за формула, но има много други – така че ако правилата на формулата ви карат да се почесвате по главата, не сте сами. Нека ви намерим някои отговори, STAT.

След като приготвите формула от прах, колко дълго остава добра на стайна температура?

След като смесите вода и формула на прах, за да създадете онзи магически еликсир, който подхранва вашето сладко бебе, часовникът за обратно броене започва да тиктака. Като общо правило, бутилката ще издържи 2 часа при стайна температура, недокосната и незагрята.

Но проверете инструкциите на етикета – за някои марки инструкциите на производителя казват, че бутилка се счита за безопасна само за 1 час при стайна температура, след като се смеси. Може да зависи от това дали марката следва Американската академия по педиатрия или Центрове за контрол и превенция на заболяванията насоки.

Свързани: 13 от най-добрите бебешки формули

Издържа ли по-дълго в хладилник?

Да, стига бебето ви да не пие от шишето.

Неизползвана бутилка формула, смесена от прах, може да издържи до 24 часа в хладилника. Ето защо много родители избират да направят по-голяма партида адаптирано мляко сутрин и да го разпределят в бутилки – или да налеят в бутилки, ако е необходимо – за употреба през целия ден.

Тези родители знаят, че а плач бебето често е а гладен-точно-сега бебе, което не иска да чака да смесиш бутилка.

Температурата на хладилника ви трябва да е 40°F (4,4°C) или по-ниска.

Като настрана, не се препоръчва да замразявате адаптираното мляко. Може да промени текстурата и не удължава периода от време, през който формулата е все още добра. Ако сте нови в адаптираното мляко след кърмене, важно е да знаете, че насоките са различни в това и в други отношения.

Свързано: Колко дълго може да престои кърмата?

Една частично използвана бутилка издържа ли толкова дълго в хладилника, колкото прясно смесена?

Не. Всъщност, ако вашето мъниче е изпило малко шише, но не иска останалото, трябва да го изхвърлите в рамките на един час. Не го поставяйте в хладилника за по-късна употреба.

Продуктите на основата на мляко са известни с отглеждането на бактерии. След като бебето ви изпие от шише, се въвеждат бактерии и адаптираното мляко не трябва да се запазва. (Между другото, това е и причината да не пиете директно от кутията с мляко, дори ако това е само една глътка след тази шоколадова бисквитка.)

Ако сте загрели бутилка, можете ли да съхранявате неизползваната част в хладилника и да използвате отново по-късно?

не. Отново, бактериите са проблемът тук – и бактериите процъфтяват още повече, след като им се даде приятна топла среда, в която да растат.

Нещо друго, което трябва да знаете: Ако сте затоплили бутилка, нашите предишни 2-часови указания за недокосната формула не важи. Загрята бутилка трябва да се използва в рамките на 1 час, а останалата част трябва да се излее в мивката след това време. Това се отнася за формули, приготвени от прах, както и концентрати и готови за пиене опции.

Колко дълго трае неразмесената формула след отваряне на контейнера?

По принцип трябва да използвате прахообразната формула в рамките на един месец след отваряне на контейнера. Открихме, че това е насока за етикетите за популярни марки като Similac и Enfamil, както и за органични алтернативи от Happy Baby Organics и Earth’s Best. Това не би трябвало да е проблем, като се има предвид ненаситния апетит на вашето мъниче!

Свързани: 10 опции за органична формула, които си струва да опитате (и къде да ги купите)

Колко дълго трае неотворената, неразбъркана формула?

За щастие, не е нужно да гадаете за това или да помните деня, в който сте купили формулата. Запечатан контейнер с формула, независимо дали е на прах, концентрат или готов за пиене, винаги ще има срок на годност. В повечето случаи ще намерите това отпечатано на дъното.

Формулите на прах, които разгледахме в нашия местен магазин, имаха дати на повече от година. Така че, ако се окажете с неотворени контейнери, след като бебето ви премине от адаптирано мляко, поне ще сте подготвени за всеки предстоящ зомби апокалипсис.

Съхранявайте запечатаните контейнери на хладно и сухо място и избягвайте излагането на екстремни температури.

Всички правила около адаптираното мляко може да изглеждат малко придирчиви, но не забравяйте, че имате работа с деликатния корем на вашето бебе и насоките изведнъж стават невероятно изпълними. И вие ще разберете колко бързо изяжда вашето бебе, като намалявате или дори елиминирате количеството адаптирано мляко, което изтича в канализацията.

„Когато се съмнявате, изхвърлете го“ е добро правило тук. Но както всички неща за бебета, вие имате това и скоро ще работите на автоматичен режим — въпреки че не можем да обещаем, че никога няма да задремете, след като приготвите бутилка!

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss