Как да увиете ръцете си за бокс

Гети изображения/Уили Б. Томас

Всеки боксьор слага няколко ключови екипировки, преди да нанесе първия си удар.

Обвивките за ръце са първата линия на защита, която предпазва ръцете и китката ви от нараняване в боксовата ръкавица.

Тази статия обсъжда кои опаковки да изберете и как да ги поставите, преди да излезете на ринга.

Защо да увивате ръце за бокс?

Преди да сложите боксови ръкавици, е важно да увиете ръцете си.

Боксовите обвивки ще предпазят сухожилията и връзките на ръцете ви и ще добавят опора към китката ви.

Може също така да подпомогне прехвърлянето на сила от юмрука ви към целта на вашия удар. А сравнително изследване от 1984 г. установи, че без увиване на ръката, силата на удара на човек е значително по-малка, отколкото с увиването.

Много малко проучване от 2015 г., от друга страна, установи, че увиването на ръцете намалява силата на удара, но предлага по-добра защита за ръцете на човек. В крайна сметка трябва да се направят повече изследвания по тази тема, преди експертите да стигнат до убедителни констатации.

Увиването на юмруци също ще намали обмена на пот от ръката ви към ръкавицата. Това е добре за поддържане на ръкавиците чисти и за предотвратяване на миризмата.

Видове обвивки за използване при бокс

Можете да избирате от няколко вида обвивки. Ето някои опции:

Памучни обвивки

Те са добри за тези, които тренират бокс. Това е така, защото можете да ги използвате многократно.

Те обикновено варират от 108 до 210 инча (457 до 533 см). По-късите обвивки са по-добри за бокс в сянка или за хора с по-малки ръце, докато дългите обвивки са по-добри за спаринг (битка с партньор).

Обвивки с еластични бинтове

Те са като памучни опаковки, но съдържат еластични влакна, така че прилепват плътно към ръката ви по време на употреба.

С течение на времето те могат да се износят, когато ластикът отпадне. Плюс това, някои боксьори може да ги сметнат за твърде дебели.

Обвивки с гел

Нахлузвате тези опаковки, вместо да ги увивате около ръката си. Те са по-скъпи от памучните или еластичните обвивки и не осигуряват толкова голяма опора, особено около китката ви.

А 2017 проучване изследва наранявания на ръцете и китките на боксьори за период от 7 години и откри почти еднакви наранявания на китката и ръката по време на тренировка, така че е най-добре да ги избягвате, освен ако наистина не се нуждаете от удобството.

Обвивки на състезания

Това са смес от марля и тиксо, настроени на стандартна комбинация от двата материала от правилниците на бокса.

За еднократна употреба са. И все пак опаковането използва различна техника, която изисква помощ от партньор, така че те не са толкова практични за ежедневна употреба.

Илюстрация от Бейли Маринър

Как да увиете ръцете си за бокс

1. Развийте обвивката си

Развийте избрания от вас вид обвивка за ръце. Едната страна ще има начин за закрепване на обвивката (като велкро), докато другата страна има примка.

Много опаковки ще имат надпис, който ви казва коя страна трябва да гледа надолу. Ако не виждате това на опаковката си, просто обърнете внимание от коя страна е лепилото, за да се уверите, че сте го увили в правилната посока.

2. Поставете палеца си през примката

Протегнете ръката си с изправена китка, като разтворите всичките си пръсти. Поставете палеца си през дупката в края на обвивката.

3. Увийте китката

Увийте от палеца си през гърба на китката си 3 или 4 пъти, ако е необходимо, като се уверите, че обвивката е плоска и равна, докато увивате.

4. Увийте ръката

Издърпайте обвивката около гърба на ръката си, точно над палеца и през дланта 3 пъти, завършвайки в основата на палеца.

5. Увийте палеца и го закрепете към китката

Навийте обвивката от основата на палеца към върха, след това обратно надолу до дъното и завършете, като я увиете около китката си още веднъж за допълнителна стабилност.

6. Увийте пръстите

Започнете от вътрешната страна на китката си и навийте между всеки от пръстите си, обратно към вътрешната страна на китката. Започнете първо между кутрето и безименния пръст и кръговете навътре с всеки пръст.

7. Увийте отново ръката

Увийте веднъж около китката си, след това отново навийте около ръката си. Завършете с едно последно дълго увиване на китката.

8. Закрепете обвивката

Затегнете края към велкрото и след това тествайте, като хвърлите няколко удара, за да видите дали обвивката е твърде стегната или разхлабена. Искате китката и ръката да се чувстват сигурни, но не толкова стегнати, че да ви е трудно да свиете юмрук.

Съображения за опаковане на ръцете за бокс

  • Винаги можете да увиете отново, ако напрежението не се чувства правилно. Не забравяйте, че целта на обвивката е да защити китката, ръката и пръстите в ръкавицата и да поддържа силата на вашите удари.
  • Колкото повече защита искате, толкова по-дълго искате да бъде опаковъчната кърпа.
  • За соло тренировки или хора с по-малки ръце, изберете къси дължини на плат.
  • Ако нямате достатъчно дължина за увиване между всеки пръст, можете да увиете и закрепите палеца и след това да увиете ръката, преди да закрепите велкрото.

Долния ред

Помислете дали да не увиете ръцете си, преди да сложите ръкавиците си, когато тренирате на чувал, бокс в сянка или спаринг.

Увиването на ръцете ви може да увеличи силата на вашите удари, но по-важното е, че ще предпази ръцете, пръстите и китката ви в спорт, където има вероятност от наранявания.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss