Как да изберете своя специалист по психично здраве

Терапията е важна част от лечението на биполярно разстройство. Търсенето на терапия с квалифициран терапевт, на когото имате доверие, е от решаващо значение за доброто психично здраве. Използвайте тези указатели, за да изберете подходящия за вас терапевт.

Изберете формат на терапия

Терапията се предлага както в частни, така и в групови условия. Изборът на подходящия за вас формат на терапия ще ви помогне да се почувствате спокойни и готови да споделите.

Ако предпочитате частна обстановка, терапевтичната сесия индивидуално може да бъде най-добрият вариант.

Ако искате да знаете, че не сте сами във вашето състояние, груповата терапия може да ви помогне да преодолеете тези чувства. Може също да ви помогне да се чувствате по -свързани с други, които изпитват подобни проблеми.

Научете повече за видовете лекари, които лекуват биполярно разстройство »

Получете консултация

Повечето специалисти по психично здраве ще започнат с консултация по телефона. Това е моментът да опишете защо търсите лечение и да обсъдите подробностите за състоянието си. Можете да зададете всякакви въпроси, които искате по време на тази консултация. Опитайте се да помислите за някои въпроси, които бихте искали да зададете на терапевта преди консултацията: Каква е общата им философия? Как се свързват с пациентите си? Какъв е техният опит?

Можете също така да поискате консултация лице в лице, за да можете да се срещнете лично с потенциален терапевт. Това може да направи голяма разлика в оценката ви. Съвсем нормално е да се срещнете лично с терапевт и да не кликнете с тях веднага. Ако получите дори най -малкия намек, че може да не се чувствате комфортно с терапевта, учтиво заявете, че не вярвате, че връзката ще се получи. Но не се отказвайте. Вместо това продължете търсенето, докато намерите някой, който ви подхожда.

Оценете методите на вашия терапевт

За да получите най -добрата налична терапия, трябва да имате добри работни отношения с вашия терапевт. Няколко фактора допринасят за това, включително уменията за слушане на вашия терапевт и доколко вашите ценности са в съответствие.

Например, може да не се наслаждавате на определени техники, като хипнотерапия. Освен това не искате да търсите терапия от никого, който смятате, че осъжда или не подкрепя вашите усилия. По същия начин някои терапевтични ориентации може да ви се чувстват неудобно, ако са по -директивни от други.

Цялата терапия отнема време, така че бъдете предпазливи, ако вашият терапевт ви дава бързи поправки, без да ви предоставя необходимите инструменти за дългосрочна стабилност. Това може да включва прекалено нетърпение да ви угоди, например винаги да обвинявате другите за проблемите си. Терапевтът трябва да е на ваша страна, но също така трябва да ви предизвика да се изправите срещу собствената си роля.

Прочетете дребния шрифт

Точно толкова важен, колкото и стилът на терапията, е как можете да я впишете в живота си. При избора на вид терапия има някои важни логистични проблеми.

Намерете терапевт, до който лесно можете да стигнете. Колкото по -лесно е да пътувате до терапия, толкова по -малко вероятно е да пропуснете среща. Също така ще можете да пристигнете на срещата в спокойно настроение и готови да споделите.

Когато за първи път се срещнете с вашия терапевт, уговорете цена за вашите сесии и колко често ще се виждате. Ако цената е далеч отвъд това, което можете да си позволите, трябва да преговаряте за цената или да намерите нещо, което по -добре отговаря на вашите доходи. Финансовото въздействие на терапията не трябва да бъде още един стрес.

Попитайте за образованието на вашия терапевт. Трябва да се чувствате удовлетворени, че те имат необходимите знания, за да ви помогнат. Уверете се, че имат и лиценз и не се страхувайте да ги проучите в Интернет.

Обучението и опитът са две различни неща. Попитайте вашия терапевт колко опит имат, включително години в тази област.

Установете доверие

Доверието е крайъгълният камък на всяка добра връзка, особено тази, в която ще разказвате на някого най -дълбоките си емоционални проблеми и тайни.

Тонът, поведението и други фактори могат да повлияят на начина, по който гледаме на някого. Ако не кликвате с вашия терапевт, трябва да му го споменете. Ако те са наистина професионалисти, вашият терапевт ще ви помогне да намерите някой друг, който да видите. Ако те се обидят, тогава знаете, че е време да си намерите друг терапевт.

Терапията включва работа в екип, така че е важно да чувствате, че вие ​​и вашият терапевт сте в един екип.

Взимането

Често е трудно да се свържете с професионалист, ако имате проблеми с психичното здраве. Но терапията може да бъде високоефективен метод на лечение. Терапевтите са обучени да помагат на хора като вас. Знаейки кои въпроси да зададете и какво да търсите, може да ви помогне да намерите перфектния терапевт.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss