Домашна терапия: Домашни любимци, помагащи на истинските хора да се справят с депресията

Успокояващата сила на домашните любимци

Хората, които страдат от депресия, често намират утеха в приятелството, което техните домашни любимци осигуряват. Емоционалните проблеми, които носи депресията, могат да бъдат бурни и изпитателни. Космат (или пернат) приятел може да бъде точно това, което лекарят е поръчал, предоставяйки специален вид подкрепа, която може да бъде трудно да се опише.

Помолихме някои от вас, които се справят с депресията, да споделят снимка на вас и вашия домашен любимец, както и описание на това как те ви помагат да се справите.

Ашли и Сянка

Почти 15 години Shadow е до мен, дори и през най -тежката депресия. Самото пребиваване в една стая с него е терапевтично; той знае кога имам нужда от него. Той е там, за да осигури безусловна любов, когато се чувствам най -сам. Той ми дава неусложненото приятелство и лоялност, от които се нуждая, за да се чувствам утешен. Най-хубавото е, че той ми дава нещо без стрес, което да очаквам с нетърпение всеки ден. Не мога да му благодаря с думи, но го отглеждам и развалям в замяна всеки ден.

Дебра и Джизмо

Това е Gizmo Brown. Тя е с мен от 15 години, през дебели и тънки, върхове и долини. Тя знае кога съм разстроен и идва и лежи срещу мен и веднъж ми изтри сълзите. Gizmo е най -добрият ми GF.

Джени и нейните котенца

Имаме три котенца, но тези две винаги знаят кога са необходими прегръдки и спокойни разтривания. Сивата [belongs to] двамата ми синове и черният е мой. Има и един златен и той е на дъщеря ми. Всички имаме специални нужди и различни DX, така че те ни помагат много.

Кийт и неговото кученце

Не съм сигурен как моето кученце ми помага да се справя с моето биполярно разстройство, освен като ми дава нейната безусловна любов.

Онили и Тъкър

Това е моето зайче Тъкър. Той е най -сладкото нещо. Той ме прави щастлив, когато съм разстроен.

Клара и Лола

Имам 7-годишна лаборатория. Тя ми беше подарена, когато беше малко кученце. Тя е жълта лаборатория на име Лола. Лола е много специална. Тя има много силни инстинкти. Страдам от депресия, биполярно разстройство, тревожност и хронична мигрена. Лола знае кога съм долу или имам лош ден, в който не мога да стана от леглото. Тя бяга, ако ме чуе да плача. Когато съм болен или имам мигрена, тя не напуска моята страна (освен ако не включва храна). Тя просто знае кога имам най -голяма нужда от нея.

Дейвид и Люси

Тя неведнъж ми е спасявала живота. Тя ме уведоми, когато кръвното ми беше 227/115. [I got to the] ER във времето.

Лорън и Бетовен

Най -добрият ми приятел Бетовен е всичко, което имам. Той е на 15 години и наистина вярвам, че разбира как се чувствам. Той седи до мен цял ден … много го обичам! Дори и да е глух, да няма зъби от автомобилна катастрофа и леко сляп, той никога не се оплаква, така че е най -добрият!

Мелинда и Кракен

Това е The Kraken. Сега е само на малко повече от година. Имаме и три кучета. Имам лека до умерена депресия, за която приемам едно дневно лекарство, и се справям добре, но едва когато имахме друга домашна котка (10 години без такава), осъзнах каква полза той наистина има за мен. Космато малко топло тяло, което не изисква нищо друго освен храна, вода и част от вашата компания, наистина е много вдъхновяващо. Той не е терапевтично куче и наистина е дошъл от приюта.

Емили и София

Моята котка София е с мен вече почти осем години. Тя помага при депресията ми, защото идва при мен, когато съм разстроен и седи до мен. Тя ще ми позволи да я прегърна и ще ме целуне. Тя едва напуска страната ми. Дори в най -лошите ми дни тя ще остане до мен.

Андреа и трите й кучета

Имам три кучета: Дикси, девет килограм „Дорки“ (мини дакел/йорки); Macee, 20-килограмова смес за хрътки; и също така се грижа за четири-килограмовия „Cockahund“ на дъщеря ми (мини дакел и кокер шпаньол). И трите са много любящи кучета и се борят за моето внимание. Изкарват ме от леглото, когато не ми се иска [getting up]. Това е много, тъй като и аз страдам от фибромиалгия. Но знам, че те са там и се нуждаят от мен толкова, колкото и аз от тях. Те знаят кога съм щастлив, притискат се към мен, когато плача, държат дистанция, когато съм ядосан, но най -вече те ме държат на гърба и ме обичат независимо от всичко.

Kirsty и Whiskers

Току -що бях диагностициран с биполярно и тревожно разстройство. Развъждам и излагам зайци – това е най -добрият ми мъж, мустаци. Той е толкова специален за мен. Обичам го на парчета. Имам общо около 40 зайци, включително неговите деца и внуци. Аз спечелих цялата страна с тези зайци. Те означават света за мен [and give me] цел да ставам всеки ден, защото имат нужда от мен. Те също така ми дават надежда и усещане за успех в света на показването, където срещнах много приятели. Без моите зайци и моето специално топ момче не знам къде бих бил днес – щях да се загубя без тях. Любовта и значението, което ми дават, не мога да опиша с думи. Всичко, което мога да кажа, е „слава Богу, че ги имам“.

Шери и нейната птица

Кучетата и котките не са единствените животни, които помагат при депресия. Моята птица е моята любов и моят живот. Той може да ме развесели, както никой друг, и да целува и обича безусловно и винаги ме кара да се усмихвам.

Юсуф и Петър

Моето коте, Питър, някак сякаш винаги знае кога съм в лошо настроение и ще дойде да скача в скута ми и да се гушка с мен! Той е наистина привързана котка и винаги е там, за да ме накара да се почувствам по -добре. Имам чувството, че няма да ме съди или да ме гледа отвисоко – просто винаги е там за утеха!

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss