Билки и добавки за сърдечни заболявания

Общ преглед

Сърдечно -съдовите заболявания, известни още като сърдечни заболявания или коронарна артериална болест (CAD), са убиец номер едно в Съединените щати. Диетата и начинът на живот играят важна роля за предотвратяване и обръщане на сърдечни заболявания, а някои билки и добавки могат да помогнат за намаляване на риска от сърдечни заболявания и за лечение на сърдечни заболявания, които вече сте били диагностицирани.

Няколко билки и добавки могат да помогнат в борбата с атеросклерозата, основната причина за повечето сърдечни заболявания. Атеросклерозата причинява натрупване на плака в артериите ви, блокирайки притока на богата на кислород кръв към сърцето и други органи. Това може да причини сърдечен удар и дори смърт.

Атеросклерозата е често срещана в развития свят, но практически неизвестна извън нея, поради различното хранене и начин на живот на хората в развиващия се свят.

Прочетете повече: Какво искате да знаете за сърдечните заболявания? »

Билки и добавки за сърдечни заболявания

Ето някои хранителни добавки, които могат да помогнат за намаляване на риска от развитие на сърдечни заболявания:

Коензим Q10

Коензим Q10, или CoQ10, или убихинон, е химикал, който играе решаваща роля в способността на клетката да извлича енергия от храната. Тъй като сърцето е най -работещият мускул в тялото ви, от съществено значение е сърцето ви да има постоянен запас от CoQ10, така че да има енергия да върши работата си. Този химикал намалява с възрастта и ниският холестерол също го изчерпва.

Това проучване показва, че приемането на добавки CoQ10 намалява оксидативния стрес и повишава антиоксидантната ензимна активност, облекчавайки симптомите на сърдечно -съдови заболявания. CoQ10 е безопасен и се понася добре и въпреки че не се абсорбира лесно през устата, по-„бионалична“ форма, убихинол, предлага по-добро усвояване в кръвта.

Статиновата терапия може да изчерпи CoQ10, поради което всеки, приемащ статиново лекарство, трябва да обмисли приема на CoQ10 добавки.

Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини са основни хранителни вещества, които помагат за намаляване на възпалението, причинено от атеросклероза. Те също така понижават нивата на триглицериди, мастни кръвни съставки, които блокират артериите ви. Високите нива на триглицериди са свързани с атеросклероза и диабет.

Това проучване показва, че консумацията на омега-3 мастни киселини, често срещана в рибите, е свързана с по-ниско кръвно налягане, по-добри липидни профили в кръвта, включително по-ниски триглицериди и намален риск от смърт от сърдечни заболявания.

Зелен чай

В продължение на векове хората по света са консумирали зелен чай за неговите ползи за здравето. Това проучване разглежда един от основните му компоненти, антиоксидантният епигалокатехинов галат (EGCG), за неговата способност да защитава сърцето. Проучването показва значителни ползи от консумацията на пет до шест чаши зелен чай на ден. Екстрактът от зелен чай се предлага и като добавка под формата на капсули.

Нар

Подобно на зеления чай, сокът от нар се консумира от векове, с убеждението, че рубиненият червен плод насърчава здравето. Съвременните учени доказват тази вяра в това проучване. Мощните антиоксидантни химикали в плодовете и сока от нар могат да помогнат за обръщане на атеросклерозата и понижаване на кръвното налягане.

Магнезий и калий

Едно проучване показва, че приемането магнезий добавките могат да намалят кръвното налягане и че са добри за цялостната сърдечна функция и сърдечните заболявания.

Друго проучване показва хранителен прием на калий за подобряване на сърдечната функция, като помага за компенсиране на повишаването на кръвното налягане от диета с високо съдържание на сол.

Може би винаги са ви казвали, че натриевият хлорид или готварската сол е лош, но заместването на магнезиевите и калиевите соли с готварската сол може действително да понижи кръвното налягане, както е показано в това проучване.

Outlook

Сърдечните заболявания са сериозно и опасно заболяване в Съединените щати. Можете да лекувате и предотвратявате сърдечни заболявания чрез намаляване на рисковите фактори, като поддържане на здравословно кръвно налягане и холестерол, управление на стреса, здравословно хранене и много упражнения. Билките и добавките могат да помогнат за предотвратяване на сърдечни заболявания и намаляване на симптомите им чрез понижаване на кръвното налягане, подобряване на дишането и подпомагане на сърцето ви да функционира по -добре.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss