Амиодарон и цена: Какво трябва да знаете

Амиодарон е генерично лекарство с рецепта, използвано за лечение на животозастрашаваща аритмия (неравномерен сърдечен ритъм или ритъм). Цената на амиодарон може да зависи от фактори като вашата доза и дали имате здравна застраховка.

Колко струва амиодарон?

Цената, която плащате за амиодарон, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие и аптеката, която използвате. Може също така да зависи от това колко трябва да платите, за да получите интравенозни (IV) инфузии на амиодарон* от медицински специалист в клиника или болница.

За да разберете колко ще платите за амиодарон, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или разгледайте раздела по-долу, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

* Това е инжекция във вена, прилагана с течение на времето.

Амиодарон купони и спестявания

За да спестите пари от рецептата си за амиодарон, разгледайте тези купони на Optum Perks. (Забележка: Купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.)

Спестете от рецептата си за амиодарон

Спестете от амиодарон без застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

200 mg амиодарон (30 таблетки)

Спестете пари без да използвате застраховка

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека или поръчайте онлайн и незабавно спестете до 80%, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за презареждане.

Намерете своята аптека

реклама
ВИЖТЕ ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се амиодарон като марково лекарство?

Амиодарон е генерично лекарство. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Амиодарон се предлага в маркови версии Pacerone и Nexterone. За да разберете как се сравняват разходите за Pacerone, Nexterone и amiodarone, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан амиодарон и се интересувате от Pacerone или Nexterone вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да ви препоръчат да вземете една версия пред останалите. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да не покрива всички версии на това лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате амиодарон дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство: Може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на амиодарон, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на лекарството. Ако се интересувате от 90-дневна доставка на амиодарон, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство: Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите за амиодарон. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за заплащане на амиодарон?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за амиодарон или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Често задавани въпроси за цената и амиодарона

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно амиодарон и цената.

Колко струва амиодарон без застраховка?

Цената на амиодарон без застраховка зависи от няколко фактора. Но като цяло цената ви ще бъде по-висока без застраховка.

Вашата цена за амиодарон може да зависи от фактори като:

  • Вашият план за лечение и дозировка
  • дали отговаряте на изискванията и кандидатствате за някакви спестовни програми
  • формата на лекарството, което ви е предписано
  • аптеката, която използвате
  • доставката на лекарства, които получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)

За да разберете точната цена на амиодарон без застраховка, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Може също да искате да се консултирате с няколко аптеки, за да сравните цените.

Можете също да посетите Optum Perks*, за да получите приблизителни цени за амиодарон, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Medicare покрива ли амиодарон?

Възможно е. За да разберете дали вашият план Medicare покрива разходите за амиодарон, обадете се на вашия доставчик на плана. Има много видове планове на Medicare и вашите разходи и покритие зависят от предимствата на вашия конкретен план.

Вашата крайна цена може също да зависи от цената за получаване на интравенозни инфузии с амиодарон в лекарски кабинет или клиника.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие амиодарон. (Вижте раздела „Предварително разрешение“ по-долу за повече информация.)

Можете също така да попитате Вашия лекар за цената на амиодарон, ако имате Medicare.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие амиодарон. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят амиодарон по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако амиодаронът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали амиодаронът изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на амиодарон, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за амиодарон.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Таблетката амиодарон от 200 милиграма (mg) струва ли повече от таблетката от 100 mg?
  • Каква е цената на таблетките амиодарон в сравнение с тази на други лекарства, използвани за лечение на неправилен сърдечен ритъм, като соталол?
  • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя амиодарон?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss