Xanax за алкохол: Какво наистина мислят лекарите за вашите трикове срещу тревожност по време на полет

Тези малки бутилки уиски не ви помагат да се отпуснете.

FG Trade/Getty Images

Пътуването със самолет може да бъде стресиращо. От изправяне срещу забавени полети, турбуленция и много личности, натъпкани заедно в тясно пространство, до плаване в небето на 30 000 фута, летенето може с право да ви накара да се почувствате извън контрол.

Ако едно или комбинация от тези неща ви кара да се чувствате на ръба, не сте сами. Някои по-стари оценки казват, че около 40% от хората имат някаква степен на тревожност, свързана с летене, като 6,5% имат диагностицирана фобия от летене.

Много от нас са измислили наши собствени противоотрови, предписани за борба със стреса, който идва с пътуването със самолет. Но се оказва, че може да правим повече вреда, отколкото полза. Ето един поглед към вашите трикове срещу тревожност по време на полет и какво наистина мислят експертите за тях.

Пускане на Xanax или Ambien

Защо да се тревожите за безпокойство, когато имаме гарантирана релаксация под формата на хапчета? Много пътници разчитат на своите надеждни предписания на Xanax или Ambien, за да смекчат тревожността или да я избегнат напълно.

„Дали тези хапчета помагат или не, зависи от основната причина за тревожността, която се появява“, казва Таня Елиът, доктор по медицина, пред Healthline. „Доказано е, че Ambien увеличава шансовете на хората да ходят на сън, така че бих избягвал това в самолета. Xanax би бил този, който ще помогне за потушаване на тревожността, но отново зависи от това дали тревожността идва от самото летене или е свързана с друга област. Не препоръчвам нито Xanax, нито Ambien за летене.”

Въпреки това има хора с легитимни тревожни разстройства, които им пречат да водят най-добрия си живот.

„Важно е да имате добър лекар за първична медицинска помощ, който е готов да предпише лекарство против тревожност непосредствено преди пътуването, което може да бъде полезно за тези с истински тревожни разстройства. Намерете доставчик, който е готов да изслуша откъде идва тревожността и да диагностицира подходящо“, препоръчва Елиът.

Опитайте вместо това:Мелатонинът е добра алтернатива за
тези хапчета с рецепта, казва Елиът. Тя също така препоръчва приспособяване към
часова зона, до която летите предварително, като приемате мелатонин няколко дни
предварително. Това ще помогне на добавката да бъде най-ефективна по време на полет. То също
ви позволява да се настройвате по-бързо, след като кацнете.

Минибар BYO

Изпиването на питие, за да успокоите нервите си, е поведение, което обхващаме повече от просто треперене при полет. (Има причина да го наричат ​​щастлив час.) Но макар че може да е лесно (и вкусно) да изпием коктейл за успокояване преди или по време на полета си, всъщност това е едно от най-лошите неща, които можем да направим на телата си.

„Въпреки че кара хората да се отпуснат, това никога не е решение“, казва Елиът. „Той не стимулира REM съня и е депресант, който ще ви направи уморени и уморени. Другият ефект надолу по веригата е махмурлукът. Пиенето води до дехидратация и това е последното нещо, което искате да се случи в самолета.

С течение на времето алкохолът може дори да влоши тревожността.

Опитайте вместо това:магнезий
може да насърчава мускулна релаксация. Тъй като бананите съдържат един тон, Елиът препоръчва да накиснете a
бананова кора в гореща вода за осем минути, за да може магнезият да абсорбира
във водата. След това добавете любимия си чай и се насладете.

Небесни лакомства

Въпреки че пушенето на медицинска марихуана в самолет определено не е разрешено, много пътници са намерили начин да заобиколят това. Ядлива медицинска марихуана (бисквитки, браунита, дъвки, близалки и т.н.) е любима на феновете за успокояване на тревожността поради нейния супер Дзен, охлаждащ ефект.

Но се оказва, че това може да не е това, от което се нуждаете, когато става въпрос за облекчаване на тревожността във въздуха.

„Някои видове медицинска марихуана стимулират сънуването, докато други ви карат да бъдете по-креативни, докато други насърчават релаксацията. Но колкото и да казват, че могат да направят всяко от тези неща, те не са одобрени от FDA, така че пътниците може да не знаят какво получават“, казва Елиът.

„Не искате да завършите с напрежение, което ще ви накара да се чувствате стимулирани, ако искате да се отпуснете. Освен това много хора могат да изпитат параноя от марихуаната и бих искала да избегна тези, които за първи път изпитват това“, казва тя.

Опитайте вместо това:Elliott препоръчва похапване на орехи или
бадеми, тъй като съдържат триптофан.
Триптофанът от своя страна помага за производството на серотонин. Този невротрансмитер помага за насърчаване на щастието,
релаксация и сън.

Предозиране с витамин С

За много пътници безпокойството при полет има много общо с това да бъдат заседнали в застоял въздух с десетки други непознати.

И е вярно: Пътуването по въздух е лесен начин за разпространение на заразни болести. Често срещаните включват респираторни и стомашно-чревни заболявания като грип или норовирус. Но може да има рискове и за други заболявания, като туберкулоза и морбили.

Преди да летят, много пътници ще предозират предполагаеми леки за всички, като Airborne и Emergen-C, за да подсилят имунната си система преди полет.

„Няма убедителна информация, че Airborne или Emergen-C ще предотвратят придобиването на инфекциозни заболявания“, казва Мери Ан Джаксън, доктор по медицина, директор по инфекциозни заболявания в Children’s Mercy Kansas City.

Опитайте вместо това:Джаксън
препоръчва да сте в течение на всички имунизации, преди да излетите. Но да
справете се с тревожността в деня на полета си, като се запасите с дезинфектант за ръце и
поддържането на хидратация е по-ефективно от свалянето на Emergen-C. Освен това резервирайте прозорец
седалка. Докато пътниците влизат и излизат от самолета (или обратно от банята), те
хванете облегалката на седалките на пътеката за подкрепа. Това ги прави огнища за
разпространение на микроби.

Не чуйте зло

Пътуващите обичат своите джаджи. Никой не е по-разпознаваем от мега шумопотискащите слушалки, които сякаш заемат тон въздушно пространство. Но струват ли си тези скъпи измишльотини от гледна точка на релаксация, освен да се наслаждавате на музиката си в съраунд звук?

„Слушалките с шумопотискане могат да премахнат всякакви разтърсващи звуци, които причиняват безпокойство, но препоръчвам да ги използвате в комбинация с маска за затъмняване“, казва Елиът.

Опитайте вместо това:Затъмняващи маски в комбинация с шумопотискащи
слушалките могат да намалят тревожността и да насърчат съня. Тъмнината също произвежда мелатонинна части
на процеса на сън.

„Ако сте супер разтревожени и искате нещо да правите, което да се повтаря или нещо, което да ви накара да се смеете, можете да насочите вниманието си към опциите за забавление на самолета“, споменава Елиът. „Но ако искате наистина да отпуснете мускулите и тялото си, тогава да станете черни с дълбоки вдишвания е правилният начин.“


Меган Дрилинджър е писател за пътешествия и уелнес. Фокусът й е върху извличането на максимума от пътуването с опит, като същевременно поддържа здравословен начин на живот. Писането й се появява в Thrillist, Men’s Health, Travel Weekly и Time Out New York, наред с други. Посетете нейния блог или Instagram.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss