Revlimid и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на специфични видове рак на кръвта, може да искате да научите повече за Revlimid (леналидомид).

Revlimid е лекарство, отпускано с рецепта, което се използва за лечение на определени видове рак на кръвта при възрастни:

 • множествена миелома
 • мантелноклетъчен лимфом
 • фоликуларен лимфом
 • лимфом на маргиналната зона
 • миелодиспластични синдроми

Revlimid идва като капсула, която поглъщате. Неговата активна съставка е леналидомид. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

Продължете да четете за подробности относно Revlimid и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно Revlimid, включително употребата му, вижте тази задълбочена статия.

Каква е цената на Revlimid?

Цената, която плащате за Revlimid, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

Важно е да знаете, че достъпът до Revlimid е ограничен чрез програма, наречена a стратегия за оценка и смекчаване на риска (REMS).* Някои лекарства имат програма REMS, за да помогнат при управлението на сериозни рискове, свързани с тези лекарства.

В резултат на това Revlimid се предлага само от специално сертифицирани аптеки, които в случая на Revlimid са и специализирани аптеки. Рецептите, изпълнявани в специализирани аптеки, обикновено са по-скъпи от рецептите, изпълнявани в обикновените аптеки. Говорете с вашия лекар за това кои аптеки могат да изпълнят вашата рецепта.

За да разберете колко ще платите за Revlimid, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Revlimid. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Revlimid по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Revlimid изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Revlimid изисква предварително разрешение.

* За повече информация относно програмата Revlimid REMS посетете програмата уебсайт или се обадете на 888-423-5436.

Често задавани въпроси относно разходите и Revlimid

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Revlimid и цената.

Колко струва Revlimid със застраховка? Предлага ли се помощна програма Revlimid за доплащане?

Вашата цена на Revlimid със застраховка ще зависи от много фактори, включително вашата дозировка, аптеката, която използвате, и вашия застрахователен план. За да разберете какво ще платите за Revlimid, свържете се с вашата застрахователна компания или аптека.

Няма налична карта за доплащане или помощна програма за доплащане за Revlimid. Но програма, наречена Bristol Myers Squibb Access Support, може да ви помогне да разберете разходите си за Revlimid. Може също така да предостави информация за финансова помощ, за която може да се класирате. За да научите повече, вижте уеб страницата на програмата или се обадете на 800-861-0048.

Цената на Revlimid зависи ли от силата, която приемам, като таблетката от 10 mg или 25 mg?

Да, цената Ви за Revlimid може да зависи от силата на лекарството, което приемате, в допълнение към други фактори. Те включват аптеката, която използвате, и вашия застрахователен план (ако имате покритие).

За да разберете какво ще платите за Revlimid, свържете се с вашата аптека или доставчик на застраховка.

Каква е цената на Revlimid с Medicare?

Цената на Revlimid с Medicare зависи от много фактори, включително вашата аптека и вашия конкретен план Medicare. За да разберете каква ще бъде вашата цена за Revlimid чрез Medicare, свържете се с вашата аптека или вашия доставчик на застраховка. И двете могат да ви кажат колко ще платите за лекарството.

Колко струва лечението с Revlimid на месец?

Вашата цена на месец за Revlimid може да зависи от много фактори, включително вашата доза, аптеката, която използвате, и вашия застрахователен план.

Поради тези фактори цената на Revlimid на месец може да варира. Най-добрият начин да разберете какво може да ви струва Revlimid е да се свържете с вашия доставчик на застраховка или с вашата аптека. И двете могат да изчислят месечните ви разходи за Revlimid.

Предлага ли се Revlimid като генеричен продукт?

Revlimid се предлага като генерично лекарство леналидомид. Генеричното лекарство е точно копие на активната съставка в марково лекарство. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.) Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство. А генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

За да разберете как се сравняват разходите за Revlimid и леналидомид, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан Revlimid и се интересувате да приемате леналидомид вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи.

Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Мога ли да получа помощ при плащането на Revlimid?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Revlimid или разбиране на вашата застраховка, разгледайте тези уебсайтове:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт. Програма, наречена Bristol Myers Squibb Access Support, също може да ви помогне да намерите начини да спестите от цената на Revlimid. За повече информация вижте уеб страницата на програмата или се обадете на 800-861-0048.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Revlimid, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Revlimid.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Цената на Revlimid варира ли в зависимост от вида рак, за лечение на който се използва?
 • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя Revlimid?
 • Има ли налични опции с по-ниска цена за лечение на моето състояние?

За да научите повече за Revlimid, вижте тези статии:

 • Revlimid (леналидомид)
 • Странични ефекти на Revlimid: Какво трябва да знаете
 • Дозировка за Revlimid: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss