Prolia и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на остеопороза или костна загуба, може да искате да научите повече за Prolia (денозумаб).

Prolia е лекарство с рецепта, което се използва за:

 • лечение на остеопороза при възрастни жени, които са преминали през менопауза и при възрастни мъже*
 • лечение на остеопороза при възрастни поради употребата на глюкокортикоиди
 • увеличаване на костната маса при възрастни жени, получаващи специфично лечение за рак на гърдата
 • увеличаване на костната маса при мъже, получаващи специфично лечение за някои видове рак на простатата

* В тази статия използваме термините „мъжки“ и „женски“, за да обозначим нечий пол, определен при раждането. За информация относно разликата между пол и пол вижте тази статия.

Това лекарство идва като разтвор, който се инжектира под кожата ви. Медицински специалист ще Ви постави тази инжекция в лекарски кабинет, клиника или болница. Активната съставка в Prolia е денозумаб. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

Продължете да четете за подробности относно Prolia и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно Prolia, включително употребата му, вижте тази задълбочена статия.

Колко струват инжекциите Prolia?

Цената, която плащате за инжекции Prolia, може да варира. Вашата цена може да зависи от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и колко ще платите за посещение в офиса, за да получите Prolia. Ако трябва да носите лекарството на час за инжекция, това може да зависи и от аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Prolia, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Prolia.

Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Prolia по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Prolia изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Prolia изисква предварително разрешение.

Мога ли да получа помощ за плащане на Prolia, като например карта за доплащане?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Prolia или разбиране на вашата застраховка, разгледайте тези уебсайтове:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програми за подпомагане на разходите и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате застраховка, може да имате право на помощ за доплащане от програма, наречена Prolia Co-pay. (Доплащането или доплащането е фиксирана сума, която може да трябва да платите за вашето лекарство.) За повече информация относно тази програма за доплащане посетете уебсайта на производителя на лекарства или се обадете на 844-369-9962.

Ако нямате застраховка, фондацията Amgen Safety Net Foundation (ASNF) може да покрие разходите за вашето лекарство. За да разберете дали имате право на помощ, отидете на уебсайта на ASNF или се обадете на 866-264-2778.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Често задавани въпроси относно цената и Prolia

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Prolia и цената.

Разходите за Prolia покриват ли се от Medicare?

Дали Prolia е покрита от Medicare зависи от вида на покритието на Medicare, което имате. Предлагат се много различни планове на Medicare. И Prolia може да бъде покрита от някои планове на Medicare, но не и от други.

Ако имате план Medicare, свържете се с вашия лекар или с вашия доставчик на план Medicare. Всеки може да ви каже какво ще платите за Prolia.

Има ли наличен купон на производител за Prolia?

Не, в момента няма наличен купон на производител за Prolia.

Но ако имате застраховка, производителят на лекарства има карта за доплащане Prolia, която може да помогне за намаляване на разходите за доплащане. (Доплащането или доплащането е фиксирана сума, която може да се наложи да платите за вашето лекарство.)

Тази карта за доплащане е достъпна чрез Програмата за доплащане Prolia на производителя на лекарства. За информация относно тази програма вижте „Мога ли да получа помощ за плащане на Prolia, като например карта за доплащане?“ раздел по-горе. В раздела има и няколко други ресурса, които могат да ви помогнат да спестите от цената на Prolia, независимо дали имате застраховка.

Предлага ли се Prolia като биоподобно?

Prolia е биологично лекарство, което означава, че е направено от части от живи организми. Не се предлага в биоподобна форма.

Биоподобните са като генерични лекарства. За разлика от генеричните лекарства, които се правят за небиологични лекарства, биоподобните се правят за биологични лекарства. Биологичните продукти не могат да се копират точно. Но биоподобните са „подобни“ на изходния биологичен препарат и се считат за също толкова ефективни и безопасни.

Защо има такава разлика в цената между биологичните лекарства и биоподобните лекарства?

Биологичните лекарства могат да бъдат скъпи поради необходимите изследвания и тестове, за да се гарантира тяхната безопасност и ефективност.

Производителят на биологично лекарство може да го продаде за до 12 години. Когато патентът на биологичното лекарство изтече, други производители на лекарства могат да създадат биоподобни версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за биоподобни. И тъй като биоподобните са много подобни на биологичните лекарства, не е необходимо да се изследват отново. Това също може да доведе до по-ниски разходи за биоподобни.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Prolia дългосрочно, може да успеете да намалите разходите си, като използвате аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Това важи, ако трябва да носите лекарството на часовете за инжектиране.

Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Prolia. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата.

Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Prolia, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Prolia.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Какви други възможности за лечение има, ако не мога да си позволя Prolia?
 • За какви спестовни програми мога да се класирам, които важат за моята рецепта Prolia?
 • Ще има ли скоро биоподобен продукт за Prolia?

За да научите повече за Prolia, вижте тези статии:

 • Всичко за Prolia Injection
 • Странични ефекти на Prolia: Какво трябва да знаете
 • Всичко за дозировката на Prolia

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някои от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е мястото, където хората с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss