Nexlizet и цена: Какво трябва да знаете

Nexlizet (bempedoic acid и ezetimibe) е лекарство с рецепта, което лекува висок холестерол. Цената на Nexlizet може да зависи от това дали имате здравна застраховка. Това също може да зависи от аптеката, която използвате, и други фактори.

Колко струва Nexlizet?

Цената, която плащате за Nexlizet може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Nexlizet, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или погледнете по-долу в следващия раздел, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Nexlizet купони и спестявания

За да спестите пари от вашата рецепта за Nexlizet, разгледайте тези купони на Optum Perks.

Спестете от вашата рецепта за Nexlizet

Спестете от Nexlizet без застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

180/10 mg nexlizet (30 таблетки)

Спестете пари без да използвате застраховка

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека или поръчайте онлайн и незабавно спестете до 80%, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за презареждане.

Намерете своята аптека

реклама
ВИЖТЕ ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се Nexlizet като генерично лекарство?

Nexlizet идва само като марково лекарство. В момента не се предлага в обща версия. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство, но има тенденция да струва по-малко. (Активното лекарство е съставката, която кара лекарството да действа.)

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Nexlizet дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

 • Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство: Може да успеете да получите 90-дневен запас от Nexlizet, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Nexlizet. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.
 • Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство: Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Nexlizet. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Можете също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ при плащането на Nexlizet?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Nexlizet или за разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Поддръжка на пациенти от Nexstep
 • NeedyMeds
 • програми за отстъпки с рецепта

На тези страници можете да намерите застрахователна информация, подробности за програми за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и Nexlizet

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Nexlizet и цената.

Nexlizet покрива ли се от Medicare?

Възможно е. За да разберете дали вашият план Medicare покрива разходите за Nexlizet, обадете се на вашия доставчик на плана. Предлагат се много различни видове планове на Medicare. Така че вашите разходи и покритие зависят от предимствата на вашия конкретен план.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие Nexlizet. (Вижте раздела „Предварително разрешение“ по-долу за повече информация.)

Можете също така да попитате Вашия лекар за цената на Nexlizet, ако имате Medicare.

Колко струва Nexlizet без застраховка?

Какво ще платите за Nexlizet без застраховка зависи от няколко фактора. Като цяло разходите ви ще бъдат по-високи без застраховка.

Факторите, които могат да повлияят на разходите ви, включват:

 • вашия план за лечение
 • дали отговаряте на условията за някакви спестовни програми
 • избраната от вас аптека
 • доставката на лекарства, които получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)

За да разберете точната цена на Nexlizet без застраховка, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Освен това може да искате да се консултирате с няколко аптеки, за да сравните цените.

Можете също да посетите Optum Perks*, за да получите приблизителна цена за Nexlizet, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Nexlizet. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Nexlizet по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Nexlizet изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Nexlizet изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Nexlizet, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Nexlizet.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Каква е цената на Nexlizet в сравнение с цената на Nexletol?
 • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя Nexlizet?
 • По-евтини ли са статиновите лекарства от Nexlizet?

За да научите повече за Nexlizet, вижте тази статия „Всичко за Nexlizet“.

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss