Forteo и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на остеопороза, може да искате да научите повече за Forteo (терипаратид). Това е лекарство с рецепта, което се използва за лечение на остеопороза при определени възрастни.

Forteo съдържа активната съставка терипаратид. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.) Forteo идва като инжекция, която се прилага подкожно.

Продължете да четете за подробности относно Forteo и цената, както и ресурси, които могат да ви помогнат да спестите пари от рецепти.

За повече подробности относно Forteo вижте тази задълбочена статия.

Каква е цената на Forteo?

Цената, която плащате за Forteo, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате. Освен това имайте предвид, че ще трябва да закупите игли за писалки, за да инжектирате Forteo. Тези игли не са включени в лекарството.

За да разберете колко ще платите за Forteo, включително каква може да бъде цената ви на месец, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Forteo. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Forteo по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Forteo изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Forteo изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси за цената и Forteo

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Forteo и цената.

Има ли доплащаща карта за Forteo?

Да, производителят на лекарства предлага доплащаща карта Forteo. Тази карта предоставя помощ за доплащане за хора, които отговарят на изискванията.

Можете да научите повече, като се обадите на 800-545-5979 или посетите уебсайта на Forteo. Можете също да попитате Вашия лекар или фармацевт за повече информация относно доплащащата карта Forteo.

Каква е цената на Forteo с Medicare?

Цената на Forteo с Medicare зависи от вашия конкретен план и предимства. Например разходите ви може да зависят от доплащането ви и други фактори, като например дали имате изискване за предварително разрешение.

Можете да се консултирате с вашия доставчик на план Medicare, за да разберете точната цена на Forteo.

Ако имате въпроси относно това колко ще платите за Forteo, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на план Medicare.

Предлага ли се Forteo като генерично лекарство?

Forteo се предлага като генерично лекарство терипаратид, което идва като инжекция, която се прилага под кожата. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генерикът се счита за също толкова безопасен и ефективен, колкото и оригиналното лекарство. А генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

За да разберете как се сравняват разходите за инжекции Forteo и терипаратид, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застрахователна програма.

Ако Ви е предписан Forteo и се интересувате от получаване на инжекции терипаратид вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да получите една версия вместо друга. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако получавате Forteo дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневен запас от Forteo, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Forteo. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата (ако има такава) може да помогне за намаляване на разходите ви за Forteo. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Forteo?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Forteo или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • Доплащателна карта Forteo
  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Forteo, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Forteo.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Моята цена на Forteo ще бъде ли по-висока без застраховка?
  • Има ли други възможности за лечение на моето състояние на по-ниска цена?
  • Генеричните инжекции с терипаратид струват ли по-малко от Forteo?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss