7 лайфхака за живот с диабет тип 1

1. Съхранявайте бутилка крем за ръце с размер за пътуване в чантата, куфарчето или раницата си. Сухата кожа е дразнещ страничен ефект от диабета, но често овлажняването може да помогне за премахване на сърбежа.

2. Пригответе закуски за една седмица и ги поставете в прозрачни контейнери или торби за съхранение, когато нямате време. Ако можете, маркирайте всяка закуска с общия брой въглехидрати, за да знаете какво точно да вземете.

3. Опаковайте дезинфектант за ръце или алкохолни кърпички за екскурзии на открито или нощувки. Чистите ръце е важно за точното изследване на кръвната захар и може да не винаги имате достъп до течаща вода, когато сте навън. И докато тестването с първата капка кръв е най-добро, можете да използвате втората капка, ако не можете да измиете ръцете си, за да избегнете какъвто и да е вид замърсяване.

4. Задайте напомняне в календара на телефона или компютъра си, за да пренаредите вашите консумативи за диабет, като инсулин, тест ленти, таблетки с глюкоза и всичко друго, което използвате редовно. Никога не искате да останете безучастни и това напомняне може да ви накара да се запасите с това, от което имате нужда.

5. Отстранете проблемите с управлението на диабета или поне част от тях, като използвате вашия смартфон. Приложенията могат да бъдат отличен ресурс и могат да помогнат за всичко – от регистриране на храна до проследяване на глюкозата до свързване с други хора.

6. Носете със себе си вашата диабетна и медицинска информация по всяко време, особено когато пътувате. Отпечатайте го на хартия с размер на кредитна карта, ламинирайте го и го съхранявайте в портфейла или чантата си. Ако отивате в чужбина, преведете го на езиците на страните, които посещавате.

7. Организирайте килера си според това, което използвате най-много и дръжте здравословната храна отпред. Дръжте неща като консервиран боб, опаковки с ядки и кутии с овесени ядки отпред и съхранявайте сладки зърнени храни, пакетирани бисквитки и други нездравословни храни в задната част на шкафа. Това ще ви помогне да изберете здравословни закуски и ще ви помогне да избегнете дублиращи се покупки.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss